Το τσάι είναι βρετανική υπόθεση
Οι κανόνες της συνήθειας του English tea από μία tea sommelier.
Είναι αρκετά εύκολο για τον οποιονδήποτε να φτιάξει ένα τσάι, αν και ελάχιστοι στη χώρα μας -και γενικότερα στη Μεσόγειο- το προτιμούν συγκριτικά με τον καφέ. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια δημιουργίας σχετικής κουλτούρας με ποιοτικά blends, νόστιμα συνοδευτικά ή ακόμη και θεματικά καταστήματα.
Η ιεροτελεστία του English tea ωστόσο, είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και στο σπίτι, ακολουθώντας τις σωστές συμβουλές (και πιθανότατα πραγματοποιώντας ένα απαραίτητο διάλειμμα από την κατανάλωση αλκοόλ).

Η Angela Pryce δηλώνει επαγγελματίας σομελιέ τσαγιού και γράφοντας στην Guardian θέτει τους κανόνες της όλης διεργασίας. Ο πρώτος πυλώνας έχει να κάνει με τα ποιοτικά υλικά που είναι απαραίτητα. Μάλιστα, η Pryce τονίζει ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς μεγάλα φακελάκια τσαγιού καθώς διατηρούν καλύτερα τις γεύσεις και τα αρώματα. Έπειτα, δεν είναι απαραίτητη η τσαγιέρα. Υπάρχουν ειδικά φίλτρα που σου επιτρέπουν να φτιάξεις τσάι σε ένα και μόνο φλιτζάνι.
Όσον αφορά το νερό, ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ποσότητα χωρίς την παρουσία αλάτων ή όσο το δυνατόν μικρότερης, οπότε οφείλεις να προμηθευτείς εμφιαλωμένο ή κάποιο φίλτρο για τη βρύση. Έπειτα, υπάρχει και ο παράγοντας της θερμοκρασίας, ο οποίος διαφέρει αναλόγως του είδους του τσαγιού κάθε φορά. Αν για παράδειγμα θέλεις να πιεις μαύρο τσάι, το νερό θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καυτό, σχεδόν σε θερμοκρασία εξάτμισης (κοντά στους 100°C). Αν πάλι προτιμάς το πράσινο τσάι, η ιδανική θερμοκρασία νερού είναι 70°C-80°C.


Τέλος, ένα σημαντικό ερώτημα: Τι μπορούμε να προσθέσουμε; Σύμφωνα με την Angela Pryce αυτό είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Η ίδια πάντως προτείνει την προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι, ειδικά αν αυτό καταναλώνεται μαζί με το πρωινό.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό
To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςSt-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις