Το τσάι είναι βρετανική υπόθεση

Οι κανόνες της συνήθειας του English tea από μία tea sommelier.

Είναι αρκετά εύκολο για τον οποιονδήποτε να φτιάξει ένα τσάι, αν και ελάχιστοι στη χώρα μας -και γενικότερα στη Μεσόγειο- το προτιμούν συγκριτικά με τον καφέ. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια δημιουργίας σχετικής κουλτούρας με ποιοτικά blends, νόστιμα συνοδευτικά ή ακόμη και θεματικά καταστήματα.

Η ιεροτελεστία του English tea ωστόσο, είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και στο σπίτι, ακολουθώντας τις σωστές συμβουλές (και πιθανότατα πραγματοποιώντας ένα απαραίτητο διάλειμμα από την κατανάλωση αλκοόλ).

Το τσάι είναι βρετανική υπόθεση

Η Angela Pryce δηλώνει επαγγελματίας σομελιέ τσαγιού και γράφοντας στην Guardian θέτει τους κανόνες της όλης διεργασίας. Ο πρώτος πυλώνας έχει να κάνει με τα ποιοτικά υλικά που είναι απαραίτητα. Μάλιστα, η Pryce τονίζει ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς μεγάλα φακελάκια τσαγιού καθώς διατηρούν καλύτερα τις γεύσεις και τα αρώματα. Έπειτα, δεν είναι απαραίτητη η τσαγιέρα. Υπάρχουν ειδικά φίλτρα που σου επιτρέπουν να φτιάξεις τσάι σε ένα και μόνο φλιτζάνι.

Όσον αφορά το νερό, ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ποσότητα χωρίς την παρουσία αλάτων ή όσο το δυνατόν μικρότερης, οπότε οφείλεις να προμηθευτείς εμφιαλωμένο ή κάποιο φίλτρο για τη βρύση. Έπειτα, υπάρχει και ο παράγοντας της θερμοκρασίας, ο οποίος διαφέρει αναλόγως του είδους του τσαγιού κάθε φορά. Αν για παράδειγμα θέλεις να πιεις μαύρο τσάι, το νερό θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καυτό, σχεδόν σε θερμοκρασία εξάτμισης (κοντά στους 100°C). Αν πάλι προτιμάς το πράσινο τσάι, η ιδανική θερμοκρασία νερού είναι 70°C-80°C.

ΤΣΑΙ 1
ΤΣΑΙ 2

Τέλος, ένα σημαντικό ερώτημα: Τι μπορούμε να προσθέσουμε; Σύμφωνα με την Angela Pryce αυτό είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Η ίδια πάντως προτείνει την προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι, ειδικά αν αυτό καταναλώνεται μαζί με το πρωινό. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σύμφωνα με την επιστήμη ο James Bond είναι αλκοολικός

Η μόνη πραγματική απειλή για την υγεία του 007 είναι το Vesper Martini.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Linovatis, μία εντελώς διαφορετική οινική κατάσταση

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα της Κηφισιάς προσεγγίζει το κρασί με το δικό του, ξεχωριστό και νόστιμο, στυλ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Campari | Το Negroni Week επιστρέφει στα bar της Αθήνας

Το πιο εμβληματικό classic Campari cocktail γιορτάζει και μας προσκαλεί από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στα bar της πόλης.

Η αγαύη αποθεώνεται στη νέα, πιο γλυκιά Patron El Cielo

Η νέα PATRÓN El CIELO είναι η πρώτη τεκίλα της prestige κατηγορίας, που περνάει από τετραπλή απόσταξη για να γίνει Radiantly Smooth, Naturally Sweet.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο επενδύουν και στα ελληνικά κρασιά

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο ενώνει τις δυνάμεις της με τα Ελληνικά Οινοποιεία.

Mykonos Charm: Όταν το νησί των Ανέμων συνάντησε την Προβηγκία

Ένα άκρως ευχάριστο και ενδιαφέρον κρασί, που δένει με τον τρόπο του τις δύο εντελώς διαφορετικές αλλά εξίσου διάσημες περιοχές.

Γραφει Μπαμπης Δουκας