Ο τέλειος σπιτικός cappuccino

Το μυστικό βρίσκεται στις αναλογίες.

Για μεγάλη μερίδα κόσμου, ο πρωινός καφές είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Για άλλους, κάτι παραπάνω. Ίσως να αποτελούν υπερβολή οι δύο προηγούμενες προτάσεις αλλά έπρεπε να τονιστεί η σημαντικότητα του πρώτου ροφήματος της ημέρας. Με -σχεδόν- όλα τα cafes κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι περισσότεροι φτιάχνουν μόνοι τους καφέ στο σπίτι. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που προτιμούν τον cappuccino, ορίστε κάποια tips για την απόλυτη home-made εκδοχή. 

Ο βασικός κανόνας

Οι αναλογίες είναι τα πάντα, ώστε να υπάρχει η τέλεια ισορροπία. Αυτό μεταφράζεται ως 125-130 ml γάλα (ασφαλώς σε μορφή αφρού) ανά 25 ml καφέ espresso. Η ζάχαρη και η κανέλα είναι αξιόλογες προσθήκες αλλά όχι απαραίτητες. 

Ο τέλειος σπιτικός cappuccino

Πώς φτιάχνεις αφρόγαλα

Ο απλούστερος -αλλά όχι ιδανικότερος- τρόπος είναι με μία κλασική φραπεδιέρα χειρός, όπου μπορείς να χτυπήσεις το γάλα μέχρι αυτό να αποκτήσει υφή που να παραπέμπει σε αφρό - αλλά θα είναι αρκετά μακριά από το τελικό αποτέλεσμα της καφετέριας. Η όλη διαδικασία λειτουργεί καλύτερα όταν το γάλα είναι κρύο. Αν ψάχνεις κάτι πιο εξειδικευμένο, μπορείς να προμηθευτείς μία αφρογαλιέρα (ή πιο ορθά, μία ειδική συσκευή για αφρόγαλα) από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το εν λόγω αντικείμενο πέραν του ότι εγγυάται το ιδανικό αποτέλεσμα, είναι σχετικά μικρό και εύχρηστο, ενώ απαιτεί καθάρισμα έπειτα από κάθε χρήση.

ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ 1

Διάβασε ακόμη για το τέλειο σπιτικό κρουασάν, το bagelrito που έχει την προσοχή μας και την αμφιλεγόμενη ιδέα του burger με τηγανητές πατάτες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μπακαλιάρος που μιλά στη γλώσσα των καλοφαγάδων

Ο Παναγιώτης Ζώκος δίνει τη δική του εκδοχή για μία από τις πιο εκλεπτυσμένες συνταγές με ψάρι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στα θρυλικά τσιπουράδικα του Βόλου

Σημείο συνάντησης, παρέας και παρηγοριάς υπήρξαν κάποτε τα "πρόχειρα" και ταπεινά ταβερνάκια, σήμερα σύμβολο του Βόλου.

Αποκωδικοποιώντας το πιο ποθητό χαβιάρι του κόσμου με τον Edward Gant

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hadid Caviar μιλά για τα μυστικά της επιτυχίας της στη βιομηχανία των θαλασσινών και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Η (μάλλον) καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη

Μεγάλες αλήθειες με αφορμή τη σημερινή #FastFoodDay: Tα Five Guys παίζουν σε άλλο επίπεδο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας