Ο τέλειος σπιτικός cappuccino

Το μυστικό βρίσκεται στις αναλογίες.

Για μεγάλη μερίδα κόσμου, ο πρωινός καφές είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Για άλλους, κάτι παραπάνω. Ίσως να αποτελούν υπερβολή οι δύο προηγούμενες προτάσεις αλλά έπρεπε να τονιστεί η σημαντικότητα του πρώτου ροφήματος της ημέρας. Με -σχεδόν- όλα τα cafes κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι περισσότεροι φτιάχνουν μόνοι τους καφέ στο σπίτι. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που προτιμούν τον cappuccino, ορίστε κάποια tips για την απόλυτη home-made εκδοχή. 

Ο βασικός κανόνας

Οι αναλογίες είναι τα πάντα, ώστε να υπάρχει η τέλεια ισορροπία. Αυτό μεταφράζεται ως 125-130 ml γάλα (ασφαλώς σε μορφή αφρού) ανά 25 ml καφέ espresso. Η ζάχαρη και η κανέλα είναι αξιόλογες προσθήκες αλλά όχι απαραίτητες. 

Ο τέλειος σπιτικός cappuccino

Πώς φτιάχνεις αφρόγαλα

Ο απλούστερος -αλλά όχι ιδανικότερος- τρόπος είναι με μία κλασική φραπεδιέρα χειρός, όπου μπορείς να χτυπήσεις το γάλα μέχρι αυτό να αποκτήσει υφή που να παραπέμπει σε αφρό - αλλά θα είναι αρκετά μακριά από το τελικό αποτέλεσμα της καφετέριας. Η όλη διαδικασία λειτουργεί καλύτερα όταν το γάλα είναι κρύο. Αν ψάχνεις κάτι πιο εξειδικευμένο, μπορείς να προμηθευτείς μία αφρογαλιέρα (ή πιο ορθά, μία ειδική συσκευή για αφρόγαλα) από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το εν λόγω αντικείμενο πέραν του ότι εγγυάται το ιδανικό αποτέλεσμα, είναι σχετικά μικρό και εύχρηστο, ενώ απαιτεί καθάρισμα έπειτα από κάθε χρήση.

ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ 1

Διάβασε ακόμη για το τέλειο σπιτικό κρουασάν, το bagelrito που έχει την προσοχή μας και την αμφιλεγόμενη ιδέα του burger με τηγανητές πατάτες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος