
Ο τέλειος σπιτικός cappuccino
Το μυστικό βρίσκεται στις αναλογίες.

Για μεγάλη μερίδα κόσμου, ο πρωινός καφές είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Για άλλους, κάτι παραπάνω. Ίσως να αποτελούν υπερβολή οι δύο προηγούμενες προτάσεις αλλά έπρεπε να τονιστεί η σημαντικότητα του πρώτου ροφήματος της ημέρας. Με -σχεδόν- όλα τα cafes κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι περισσότεροι φτιάχνουν μόνοι τους καφέ στο σπίτι. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που προτιμούν τον cappuccino, ορίστε κάποια tips για την απόλυτη home-made εκδοχή.
Ο βασικός κανόνας
Οι αναλογίες είναι τα πάντα, ώστε να υπάρχει η τέλεια ισορροπία. Αυτό μεταφράζεται ως 125-130 ml γάλα (ασφαλώς σε μορφή αφρού) ανά 25 ml καφέ espresso. Η ζάχαρη και η κανέλα είναι αξιόλογες προσθήκες αλλά όχι απαραίτητες.

Πώς φτιάχνεις αφρόγαλα
Ο απλούστερος -αλλά όχι ιδανικότερος- τρόπος είναι με μία κλασική φραπεδιέρα χειρός, όπου μπορείς να χτυπήσεις το γάλα μέχρι αυτό να αποκτήσει υφή που να παραπέμπει σε αφρό - αλλά θα είναι αρκετά μακριά από το τελικό αποτέλεσμα της καφετέριας. Η όλη διαδικασία λειτουργεί καλύτερα όταν το γάλα είναι κρύο. Αν ψάχνεις κάτι πιο εξειδικευμένο, μπορείς να προμηθευτείς μία αφρογαλιέρα (ή πιο ορθά, μία ειδική συσκευή για αφρόγαλα) από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το εν λόγω αντικείμενο πέραν του ότι εγγυάται το ιδανικό αποτέλεσμα, είναι σχετικά μικρό και εύχρηστο, ενώ απαιτεί καθάρισμα έπειτα από κάθε χρήση.

Διάβασε ακόμη για το τέλειο σπιτικό κρουασάν, το bagelrito που έχει την προσοχή μας και την αμφιλεγόμενη ιδέα του burger με τηγανητές πατάτες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα