Ένα (ακόμα) τρελό Σαββατοκύριακο στην Premier League

Η πιο ιδιαίτερη αγωνιστική σεζόν της ιστορίας δίνει στο κοινό αυτό ακριβώς που είχε ανάγκη.

Και ξαφνικά -ή όχι και τόσο ξαφνικά αν αναλογιστούμε τις υπάρχουσες συνθήκες- το καλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του πλανήτη θυμίζει Pro Evolution Soccer. Σε συνέχεια της εμφατικής νίκης της Λέστερ επί της Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο Σαββατοκύριακο, με 2-5 στο Etihad, ήρθαν και αυτή την εβδομάδα κάποια αποτέλεσμα που δεν γίνεται να περάσουν αδιάφορα. Για την ακρίβεια, θα μείνουν στην ιστορία.

Στο Old Trafford, η Τότεναμ επικράτησε με 1-6 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πιθανότατα σε μία από τις στιγμές που περίμενε πώς και πώς ο Jose Mourinho. O Πορτογάλος, πρώην τεχνικός της Γιουνάιτεντ που δεν έφυγε ακριβώς και με τις καλύτερες συνθήκες από τους Κόκκινους Διαβόλους, είναι από τους ανθρώπους που ζουν για τέτοιες καταστάσεις, όσο κι αν προσπάθησε να κρύψει τον ενθουσιασμό του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είμαστε σίγουροι πως ο ίδιος θα ήθελε οι παίκτες του να αξιοποιήσουν περισσότερες από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, στο Villa Park, η Άστον Βίλα φιλοδώρησε με 7 γκολ την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ (7-2). Και αυτή είναι μία πρόταση που δεν φανταζόμασταν ότι θα γράψουμε, τουλάχιστον όχι τους προσεχείς μήνες. Αν αναλογιστεί κάποιος την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Jürgen Klopp την τελευταία διετία αλλά και κατά το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει το εν λόγω αποτέλεσμα από απίστευτο και αδιανόητο μέχρι εξωφρενικό και σουρεάλ. Κι όμως συνέβη.

 "Ποιος θέλει να χάνει με 7-2; Πριν χρόνια, είχα πει ότι θέλαμε να γράψουμε ιστορία. Αυτό, ήταν ιστορία αλλά με τον λάθος τρόπο" ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το ματς ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ.

Παράλληλα και συμπληρωματικά σε αυτά, μπορεί να προστεθεί και η ανέλπιστη εντός έδρας ήττα της Λέστερ με 0-3 από την Γουέστ Χαμ. Πολλοί θα μιλήσουν για μία απροσδόκητη αγωνιστική. Είναι όμως έτσι; Είναι απλά ένα (ακόμη) τρελό Σαββατοκύριακο στην Premier League; Το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Είναι όμως σίγουρα συναρπαστικό.

Οι νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός οδήγησαν σε μία ιδιαίτερη σεζόν για κάθε πρωτάθλημα, όπου οι εκπλήξεις και τα ανέλπιστα ρεκόρ είναι πιθανότερο να συμβούν. Διόλου απίθανο να έχουμε και έναν πρωταθλητή-έκπληξη, ακόμη και στην Premier League, όπου μία μέση ομάδα είναι πολύ ανώτερη ποιοτικά από τις αντίστοιχες σε οποιαδήποτε άλλη λίγκα. Παρότι στο αγγλικό πρωτάθλημα είναι ίσως ανόητο να συζητάμε κάτι τέτοιο μετά το θρίαμβο της Λέστερ τη σεζόν 2015/16, τα δεδομένα έχουν αλλάξει κατά πολύ. Ωστόσο, τα όσα έχουμε δει στις πρώτες αγωνιστικές κάνουν τους fans της μπάλας να έχουν ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη των φιλοδοξιών τους, με το ίδιο το παιχνίδι να είναι αυτό που οφείλεται για το γεγονός.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😐

A post shared by West Ham United (@westham) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Special night, special player 😍 #AVFC #AVLLIV

A post shared by Aston Villa FC (@avfcofficial) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A magic midfield display 💪

A post shared by Tottenham Hotspur (@spursofficial) on

Το ποδόσφαιρο συνεχίζεται παρά την πανδημία και εξακολουθεί να γεννά ιστορίες που όλοι θα θυμούνται, για πάντα. Όπως ακριβώς το έτος που διανύουμε. Ας ελπίσουμε μόνο να μπορέσει σύντομα και με ασφάλεια το κοινό να επιστρέψει στα γήπεδα. Αποτελεί κρίμα το ότι τέτοια ματς γίνονται με άδειες εξέδρες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.