Ο Rami Malek είναι ο villain που έχει ανάγκη ο James Bond

Ένας από τους βασικότερους λόγους που το No Time to Die μοιάζει τόσο φρέσκο είναι ο "κακός" του.

Ο James Bond δε θα μπορούσε να κατακτήσει ποτέ τον κινηματογραφικό γαλαξία χωρίς τους εμβληματικούς villains που τον έχουν συνοδεύσει σε κάθε ταινία του από τα 60s μέχρι σήμερα - από τον Dr. No μέχρι τον Rami Malek. Αποτελούν το απαραίτητο γιν στο περιπετειώδες γιανκ, τη μαύρη κηλίδα στο κατάλευκο κοστούμι του 007, το ανεστραμμένο είδωλο σε έναν κατασκοπικό καθρέφτη. Είναι με άλλα λόγια ένα βασικό συστατικό στην ίσως διασημότερη σειρά ταινιών όλων των εποχών. 

Δυστυχώς, όμως, οτιδήποτε τραβά σε μακρός καμιά φορά κουράζει. Έτσι, οι εκπλήξεις σε "κακούς" τα τελευταία χρόνια σπάνιζαν στο σύμπαν του μυστικού πράκτορα. Κάπου εδώ, όμως, μπήκε το όνομα του Rami Malek στο No Time to Die και το παιχνίδι άλλαξε δυναμικά.

Ο ηθοποιός

Ο Rami Malek είναι ο villain που έχει ανάγκη ο James Bond

Ο μικρόσωμος Αμερικανός με τις ρίζες από την Αίγυπτο συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από το πολύ ενδιαφέρον τηλεοπτικό Mr. Robot. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησε η εξαιρετική του ερμηνεία ως Freddie Mercury στο βιογραφικό δράμα που του χάρισε ένα βραβείο Όσκαρ. Στα 40 του (γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1981 στην Καλιφόρνια) θα είναι ο νέος villain του James Bond και από εδώ και πέρα το μόνο ταβάνι που γνωρίζει είναι ο ουρανός.

Τα σπάνια χαρακτηριστικά του προσώπου του μαζί με την ερμηνευτική δεινότητα που τον διακρίνει (αφού αλλάζει φωνές/διαθέσεις/εκφράσεις όπως ο χαμαιλέοντας αλλάζει χρώμα) δένουν ιδανικά με τον μυστηριώδη χαρακτήρα που θα υποδυθεί σε λίγο -ελπίζουμε, μετά από τόσες αναβολές- καιρό. 

Τα σημάδια στο πρόσωπο

Τα σημάδια στο πρόσωπο

Και το όνομα αυτού; Safin. Τα εξωτικά χαρακτηριστικά του Malek, όπως ήδη είπαμε, ταιριάζουν γάντι σε έναν villain που φαίνεται ότι δεν προέρχεται από αυτό που ονομάζεται Δυτικός Κόσμος - τουλάχιστον από πλευράς DNA, μιας και η καταγωγή εντοπίζεται είτε στη Μέση είτε στην Άπω Ανατολή.

Πέρα όμως από τις εικασίες σχετικά με τη χώρα προέλευσης του, εκείνο που κάνει τον Safin να ξεχωρίζει με τη μία είναι τα φριχτά σημάδια του φέρει στο πρόσωπο· μία ατέλεια που βγάζει μάτι, ένα απαραίτητο δηλαδή συστατικό για κάθε σωστό villain του 007.

Η θεατρικότητα

Ο Rami Malek είναι ο villain που έχει ανάγκη ο James Bond

Ας μιλήσουμε για το θέατρο Noh, το παραδοσιακό δράμα της Ιαπωνίας που χρησιμοποιεί τρομακτικές μάσκες για να πραγματώσει την αισθητική του λειτουργία. Και τι πιο ταιριαστό από μάσκες για ένα Bond villain στην εποχή της Covid-19;

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το στοιχείο που κάνει τον Safin να μοιάζει πραγματικά απειλητικός, είναι και τα όσα λέει στο trailer: "Και οι δύο εξοντώνουμε ανθρώπους για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Απλά εγώ θέλω αυτός ο κόσμος να έχει μεγαλύτερη τάξη".

Το σκοτεινό παρελθόν, το ακόμα πιο σκοτεινό μέλλον

Dr No

Στο ίντερνετ όλο και περισσότερο δυναμώνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για τρομερές ομοιότητες με τον Dr. Julius No (βλέπε μάσκα θεάτρου Noh, ασιατική καταγωγή, ευγενικό αλλά απειλητικό παρουσιαστικό). Το κατά πόσο ισχύει ή όχι αυτό θα το μάθουμε με σιγουριά σε λίγο καιρό, το γεγονός όμως ότι παρουσιάζονται πολλά κοινά στους δύο villains είναι αναμφισβήτητο.


Στο No Time to Die όμως τα πράγματα σοβαρεύουν. Και δείχνει ο χαρακτήρας του Rami Malek φαίνεται να είναι υπ' αριθμός 1 λόγος για αυτό.


Μάλιστα, καθώς ο Daniel Craig κλείνει τον κύκλο του, μία επιστροφή στις ρίζες -ο Dr. No ήταν ο πρώτος villain του 007 σύμπαντος- μοιάζει επιβεβλημένη. Έτσι, το σκοτεινό παρελθόν του νέου "κακού" του Bond θα δέσει ιδανικά με το ακόμη πιο σκοτεινό μέλλον που προμηνύουν οι ατάκες στο trailer: "Θα σκοτώσει εκατομμύρια" λέει η πράκτορας Nomi (Lashana Lynch).

O Safik δείχνει να αποτελεί μία πραγματική απειλή για την ανθρωπότητα, πολύ περισσότερο από τους προκατόχους του. Στο Quantum of Solace ο "κακός" ήθελε να κλέψει το νερό της Νοτίου Αμερικής, στο Skyfall να σκοτώσει την προϊστάμενη του Bond, στο Spectre το ζητούμενο ήταν τα υπερπολύτιμα πια data με μία μικρή πινελιά τρομοκρατίας.  Στο No Time to Die όμως τα πράγματα σοβαρεύουν. Και δείχνει ο χαρακτήρας του Rami Malek φαίνεται να είναι υπ' αριθμός 1 λόγος για αυτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.