Το Goodfellas και τι μας έμαθε για το αντρικό στυλ

Οι στιγμές που όρισαν την εμφάνιση του άντρα σε μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές για το Goodfellas, μια από τις ταινίες που άλλαξε όχι μόνο το είδος των γκανγκστερικών φιλμ αλλά και την ίδια την ιστορία του κινηματογράφου. Πέρασαν κιόλας 32 χρόνια από τη στιγμή που οι Robert De Niro, Ray Liotta και Joe Pesci -υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του τιτανοτεράστιου Martin Scorcese, για να μην ξεχνιόμαστε- μας έδειξαν πώς περνούν τα "Καλά Παιδιά" της Μαφίας και αφού το είδαμε πρόσφατα είπαμε να θυμηθούμε τις επτά στιγμές που έδωσαν ένα διαφορετικό, λίγο πιο αιρετικό νόημα στις λέξεις "ιταλική φινέτσα".

Το πουκάμισο με τον (πολύ) μυτερό γιακά

Το Goodfellas και τι μας έμαθε για το αντρικό στυλ

Απλά, ένα από τα σήματα-κατατεθέντα της μόδας των '70s (θυμάσαι μήπως το "Πυρετός το Σαββατόβραδο";) που θα είχε ενδιαφέρον να ξαναέρθει κάποια στιγμή στη μόδα μόνο και μόνο για τον πολύ ιδιαίτερο (ΟΚ, εκκεντρικό) χαρακτήρα που βγάζει.

> Διάβασε ακόμη: Σινεμά και αντρικό στυλ, η εναλλακτική λίστα

Το λαδί κοστούμι

GOODFELLAS ΚΑΙ ΣΤΥΛ 2

Αν και δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό από τη συγκεκριμένη ταινία, εντούτοις οφείλει να βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα επειδή είναι το τελευταίο πράγμα που θα περιμέναμε να φοράει ένας μαφιόζος. Στην τελική, ποιος είπε ότι ο υπόκοσμος δεν έχει καλό γούστο;

Ο ανοικτός γιακάς στο πουκάμισο

GOODFELLAS ΚΑΙ ΣΤΥΛ 3

Ξέχνα τις γραβάτες και κάνε το όπως ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της ταινίας, Henry Hill -εξάλλου, ένας από τους λόγους που θυμόμαστε καλά τον συγκεκριμένο ήρωα είναι λόγω του μοναδικού ταλέντου που είχε στο να φορά πιο χαλαρά και πιο "ελεύθερα" πανάκριβα κομμάτια, πάντα ταιριασμένα ιδανικά μεταξύ τους. Ναι, τελικά υπάρχει τρόπος να φοράς μαύρο πουκάμισο με ανοιχτό γιακά σε συνδυασμό με κάποιο πανάκριβο κοστούμι και να μη δείχνεις γελοίος. Capisce?

> Διάβασε ακόμη: Όλοι μιλούν για το μουστάκι του Zac Efron

Το σπορ σακάκι

GOODFELLAS ΚΑΙ ΣΤΥΛ 4

​Ένα ελαφρύ λινό γκρι σακάκι σαν αυτό που φοράει ο Ray Liotta στη φωτό εδώ αποτελεί μια από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις αν θέλεις να ντυθείς πιο καλά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδανικά, ακολούθησε το παράδειγμα του Ray και συνδύασέ το με ένα καλό λευκό πουκάμισο.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα