Το επίκαιρο throwback του Stranger Things στη μόδα των 80s

Πέντε τάσεις της θρυλικής δεκαετίας έρχονται με φόρα από το Χόκινς στο σήμερα.

Μπορεί ένα ταξίδι στη φανταστική κωμόπολη του Χόκινς της Ιντιάνα των ΗΠΑ στο Stranger Things να ξυπνά τους χειρότερους εφιάλτες μας, ένα ταξίδι όμως στη μόδα των 80s με ξεναγό τους πρωταγωνιστές της σειράς μας γεμίζει απύθμενη νοσταλγία για τη γκαρνταρόμπα της θρυλικής δεκαετίας. Τότε, που το τζην με τζην ήταν cool και το μαλλί – χαίτη σέξι.

Με αφορμή την 3η σεζόν που προβάλλεται αυτή την περίοδο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix, γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και τον σταματάμε στις πέντε τάσεις που βρίσκονται φέτος στις μεγαλύτερες της σεζόν.

To double denim

Το επίκαιρο throwback του Stranger Things στη μόδα των 80s

Γνωστό και ως total denim look ή canadian tuxedo, μιας και συνδυασμός του τζην υφάσματος πάνω με τζην ύφασμα κάτω "γεννήθηκε" στον Καναδά. Ο badass Billy το έχει φορέσει υπέροχα στη 2η σεζόν, φροντίζοντας πάντα την σκουρόχρωμη απόχρωση να την επιλέγει στο παντελόνι.

Το Hawaiian shirt

ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΟ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ STRANGER THINGS

Μία ακόμη αμφιλεγόμενη τάση στο αντρικό στυλ, μετά το canadian tuxedo, είναι αναμφίβολα το χαβανέζικο κοντομάνικο πουκάμισο με τον ανοιχτό γιακά. Σαν αυτό του πολύ σκληρού για να πεθάνει (;) Jim Hopper.

Επειδή πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια στους συνδυασμούς, προτίμησε ένα κομμάτι σε γήινες, ουδέτερες αποχρώσεις, που είναι σαφώς πιο ευκολοσυνδύαστο.

Το American workwear look

Stranger Things

Σκουρόχρωμα τζην παντελόνια, καρό φανελένια πουκάμισα, κοτλέ μπουφάν, ορειβατικά μποτάκια. Μπορεί ο Jonathan Byers να είναι τύπος - αουτσάιντερ, το workwear look του όμως δεν είναι. Παραπέμπει απευθείας σε εκείνο του ζωντανού θρύλου Bruce Springsteen και φέτος είναι πιο μόδα από ποτέ άλλοτε. 

Οι pool slides

Stranger Things

Στην 3η σεζόν, το total denim look του Billy δίνει τη θέση του στη "στολή" του ναυαγοσώστη (βρισκόμαστε άλλωστε στο καλοκαίρι του 1985): φανέλα, μαγιό και σαγιονάρες. Όχι τις flip flops, αλλά τις pool slides, τις σαγιονάρες της πισίνας, που αποθεώθηκαν στα 80s κυρίως χάρη στην adidas και σήμερα κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Η χαίτη

Stranger Things

Ή αλλιώς μαλλί λασπωτήρας ή απλά mullet στην αγγλική. Για τους παλαιότερους, ο τύπος που φόρεσε τη θρυλική χαίτη με τον πιο cool τρόπο θα είναι πάντα ο "MacGyver” Richard Dean Anderson. Για τους νεότερους, ο απίθανος Steve Harrington και ο Brad Pitt, που υιοθέτησε πρόσφατα το hairstyle στην πιο κομψή και σύγχρονη εκδοχή του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.