Το κινηματογραφικό σύμπαν της Μarvel ετοιμάζεται για μία μεγάλη αλλαγή

Οι άνθρωποι της Disney θα βαδίσουν σε μία συγκεκριμένη πορεία υπέρ της διαφορετικότητας.

Το Marvel Cinematic Universe έχει καταφέρει αρκετές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν να ξεπεράσει τον εαυτό του, προσφέροντας αγνή διασκέδαση μέσα τις ταινίες της τρίτης φάσης, που πιθανότατα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία από οποιαδήποτε οπτική κι αν τις προσεγγίσει κάποιος. Πλέον, η μπάλα βρίσκεται στα χέρια της Disney η οποία θα φροντίσει να ενσωματώσει στο σύμπαν της Marvel κάποια νέα στοιχεία, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τα όσα συμβαίνουν στην εποχή μας.  

H Valkyrie -που πρωτοεμφανίστηκε στο Thor: Ragnarok- την οποία υποδύεται η Tessa Thompson ήταν ο πρώτος χαρακτήρας του MCU για τον οποίο υπονοήθηκε αρχικά πως μπορεί να είναι αμφισεξουαλική, κάτι που άλλωστε προέκυψε άλλωστε και μετά τις συνεντεύξεις που ακολούθησαν την ταινία. Αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα με δηλώσεις των ανθρώπων που εμπλέκονται με τα επερχόμενα projects. Η 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός -η οποία έχει δηλώσει ανοιχτά bisexual- σε πρόσφατες δηλώσεις της αναφέρθηκε στην ενίσχυση της διαφορετικότητας στις επερχόμενες παραγωγές της Marvel και της Disney: "Θεωρώ πως στην επόμενη φάση θα υπάρξουν περισσότερα μηνύματα απέναντι στο φυλετικό μίσος, το ρατσισμό και την ομοφοβία. Οι ταινίες της Marvel έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο και πιστεύω πως μπορούν να προωθήσουν τα σωστά μηνύματα, είτε μιλάμε για το χρώμα του δέρματος είτε για τις επιλογές στην προσωπική τους ζωή. Είναι σημαντικό να μπορείς να εκπροσωπήσεις άτομα που ανήκουν σε μειονότητες μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό".

Η Thompson έχει απόλυτο δίκιο, καθώς πια ο πλανήτης βιώνει μία πρωτόγνωρη κρίση και όσον αφορά τον διαχωρισμό των ανθρώπων, με αποκορύφωμα τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του George Floyd. Η Marvel βαδίζει εδώ και αρκετό καιρό πάνω στις σωστές ράγες αν αναλογιστεί κανείς πως μη-λευκοί χαρακτήρες έχουν όλο και βασικότερους ρόλους (πχ Black Panther) ενώ συχνά πια είναι ασαφή τα όρια του φύλου (πχ Captain Marvel). Υπενθυμίζουμε πως στο Eternals, που αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2021, ένας από το team των υπερ-ηρώων, ο Phastos (Brian Tyree Henry) θα είναι παντρεμένος με τον χαρακτήρα που θα υποδυθεί ο Haaz Sleiman. Θα παρουσιαστούν δηλαδή ως μία ανοιχτά gay οικογένεια που μάλιστα θα έχει και παιδί.


Διάβασε ακόμη για τα 10 καλύτερα video games της Marvel, την κατάρα των Fantastic Four, τη σειρά για την άτυπη κόντρα μεταξύ Marvel και DC που ετοιμάζουν οι αδερφοί Russo και γιατί ο Stan Lee δεν γούσταρε καθόλου τον Iron Man.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.

Μία σκηνή στο Furiosa: A Mad Max Saga, χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί

Η εν λόγω σκηνή μάλιστα, λέγεται πως είναι "πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση" του χαρακτήρα της Furiosa.

Kim Kardashian, πρωταγωνίστρια και παραγωγός στη νέα σειρά του Netflix

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά Calabasas.