Γιατί ο Tom Hardy δεν θα είναι ο επόμενος James Bond

Η προοπτική που θέλει τον Άγγλο ηθοποιό να γίνεται ο επόμενος 007 είναι συναρπαστική. Αλλά μην ελπίζεις.

Πάρε τον Tom Hardy και βάλε τον να παίξει οποιονδήποτε ρόλο, μικρό ή μεγαλύτερο, σε οποιαδήποτε ταινία. Όλοι θα πάνε στο σινεμά για να τη δουν. Αυτό είναι το hype που έχει δημιουργήσει ο 43χρονος Άγγλος σταρ τα τελευταία έτη, που αποδεικνύεται ένας από τους ευπροσάρμοστους όσο και απροσδόκητα καλούς ηθοποιούς της γενιάς του. Εύλογα και μοιραία -ειδικά μετά τη φημολογία που εσχάτως έχει αναπτυχθεί- κάποιος θα αναρωτηθεί: Θα μπορούσε ο Tom Hardy να είναι ο νέος James Bond και ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον Daniel Craig στο ρόλο του 007;

Ένας Hardy στο κοστούμι του Bond ή ένας Bond στα μούσκουλα του Hardy θα ήταν κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ένα πρότυπο αντιήρωα εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει τον 007. Παρά το ότι το σενάριο μοιάζει πολύ κοντά στο να υλοποιηθεί -ακόμη και οι bookmakers δίνουν 1/1 για κάτι τέτοιο- δεν πρόκειται να συμβεί.  

Η ηλικία και η δημοφιλία του Hardy

Το βασικότερο θέμα σχετίζεται με την ηλικία του. Ο Hardy είναι 43 και ως γνωστόν υπάρχει συνήθως ένα κενό 4ετίας ανάμεσα στα Bond films, δηλαδή θα είναι 47 στην -κατά πάσα πιθανότητα- επόμενη ταινία του 007. Θα είναι δηλαδή 2 χρόνια μεγαλύτερος από τον πιο ηλικιωμένο Bond που έχουμε δει ποτέ, δηλαδή τον Roger Moore, τον άνθρωπο που αντικατέστησε τον Sean Connery. Ακόμη κι αν επιλεγόταν για το ρόλο και ιδανικά παρέμενε σε αυτόν το ίδιο διάστημα με τον Craig, θα έφτανε τα 60 στην τελευταία -δυνητικά- ταινία. Κανείς fan του saga ή του Hardy δεν θα επιθυμούσε να δει κάτι τέτοιο.

Μία ακόμη, σχεδόν ειρωνική, παράμετρος είναι η δημοφιλία του Hardy. Για την ακρίβεια, είναι εξωφρενικά διάσημος. Ούτε ο Daniel Craig, ούτε ο Pierce Brosnan είχαν τέτοια αναγνωρισιμότητα όταν κλήθηκαν να αναλάβουν το ρόλο. Το franchise απαιτεί έναν σταρ που θα γίνει ο 007, και μόνον αυτός. Ο κεντρικός χαρακτήρας δεν θα πρέπει να έχει υπάρξει βασικός ήρωας σε action genre ταινίες, τουλάχιστον όχι πρόσφατα. Για παράδειγμα, ο Brosnan είχε προταθεί για το ρόλο το 1986, όταν ακυρώθηκε το Remington Steele από το NBC. Τελικά όμως το δίκτυο αποφάσισε να ανανεώσει τη σειρά και έτσι επιλέχθηκε ο Timothy Dalton, καθώς κανείς δεν ήθελε ο Bond να εμφανίζεται και σε παρεμφερείς ρόλους. Ευτυχώς για τον Brosnan, του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία, το 1994.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο Hardy, ως top όνομα πια, είναι πάρα πάρα πολύ ακριβός. Η αμοιβή του Craig για το Casino Royale ήταν 2,5 εκατ. δολάρια. Ο Hardy πήρε 10 για το Venom. H EON Productions δεν πρόκειται να κάνει μία τέτοια υπέρβαση για έναν επόμενο -άρα όχι δοκιμασμένο- 007.

Οι προσδοκίες για τους Bond fans είναι τεράστιες, όπως και ο ενθουσιασμός τους. Ο Tom Hardy σαν ο απόλυτος μυστικός πράκτορας θα ήταν ένα τρομερά ενδιαφέρον εγχείρημα. Αλλά εξωφρενικά δύσκολο να γίνει πραγματικότητα.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.