Ο σκηνοθέτης που πρέπει να αναλάβει τη βιογραφία του Donald Trump

Αργά ή γρήγορα, μία βιογραφία του Donald Trump θα ξεκινήσει να φτιάχνεται. Και το Twitter προσπαθεί να βρει τον καταλληλότερο σκηνοθέτη.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 27 Ιανουαρίου 2021

Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα το δούμε κι αυτό: Τη βιογραφία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. Περισσότερο από τον ηθοποιό που θα τον υποδυθεί -αν ακολουθηθεί το μοτίβο μίας βιογραφικής ταινίας και όχι η συνταγή του ντοκιμαντέρ- έχει σημασία ο σκηνοθέτης που θα 'πιάσει' το εν λόγω concept. Κι αυτό γιατί η ιστορία του Νεοϋορκέζου επιχειρηματία που πειραματίστηκε με μία ολόκληρη χώρα για μία τετραετία μπορεί να ειπωθεί με εντελώς κάθε φορά τρόπο, αναλόγως του auteur.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω δεν είναι προς το παρόν τουλάχιστον κάποια επίσημη πληροφόρηση από κάποια εταιρεία παραγωγής αλλά από μία συζήτηση που ξεκίνησε στο Twitter.

Οι πρώτοι υποψήφιοι

Οι Spike Lee και Zack Snyder ήταν οι δύο πρώτοι που αναφέρθηκαν, πριν πέσουν κι άλλα ονόματα στο (διαδικτυακό) τραπέζι. "Ο Quentin Tarantino θα ήταν ο ιδανικότερος γιατί θα έδινε στην όλη ιστορία το τέλος που της αρμόζει" έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος έδειξε σαφή προτίμηση στον Taika Waititi, με την προϋπόθεση να παίξει και ο ίδιος στην ταινία.

Κάποιοι ανέφεραν τον Baz Luhrmann, θεωρώντας πως θα έφτιαχνε ένα σκοτεινό μιούζικαλ, σαφώς υπερβολικό. Κάτι ανάμεσα στο Moulin Rouge, το The Rocky Horror Picture Show, το "Αποκάλυψη Τώρα" και το The Manchurian Candidate. Πολλά υποσχόμενο αν μη τι άλλο.

Οι ριζοσπαστικές προτάσεις

Οι προτάσεις δεν σταμάτησαν, με έναν τύπο να αναρωτιέται "τι κάνει σήμερα ο Mel Gibson;". "Ο Scorsese είναι η σωστή απάντηση. Θα έφτιαχνε κάτι μεγαλύτερο από το The Irishman και σίγουρα θα υπήρχε μία σκηνή που θα μιλούσε με τον Rudolf Giuliani στο τηλέφωνο, παραπονούμενος για τους εχθρούς του" σημείωσε, μάλλον εύστοχα, ένας άλλος.

Η πιο σινεφίλ προσέγγιση ήρθε από αυτόν που ανέφερε τον Armando Ianucci, που ήδη έχει καλύψει πολλά αντίστοιχα topics με δουλειές όπως το The Death of Stalin. "Θα είναι σαν το Veep αλλά πιο τρομακτικό. Περιμένω τουλάχιστον 4 σεζόν στο ΗΒΟ".

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ