Misunderstood: Η ιστορία του Nicolas Anelka στο Netflix

Ο Γάλλος σταρ έδειχνε να μπορεί να κατακτήσει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Στην πορεία όμως, κάτι πήγε στραβά.

Πίσω στα τελευταία χρόνια του περασμένου αιώνα και στις αρχές του Millenium, o Nicolas Anelka δεν ήταν απλά ένας ακόμη ταλαντούχος επιθετικός. Ο νεαρός, τότε Γάλλος, θεωρούνταν το next best thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από την Παρί Σεν Ζερμέν και έχοντας εξελιχθεί εντυπωσιακά στην υπέροχη Άρσεναλ του Arsene Wenger. Τόσο, που η Ρεάλ Μαδρίτης τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου, αγοράζοντάς τον έναντι 22,3 εκατ. λιρών (ποσού-ρεκόρ για την εποχή). Εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του όμως, ο Anelka είχε και έναν πολύ ιδιότυπο χαρακτήρα που συνδυαστικά με άλλους παράγοντες δεν του επέτρεψε να γίνει αληθινός θρύλος.

Μέσα στο γήπεδο ο κόσμος έβλεπε έναν ψηλό, ευέλικτο, γρήγορο, δυνατό και κοντρολαρισμένο ποδοσφαιριστή, που είχε καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και που γενικότερα ξεχώριζε για όλους τους σωστούς λόγους. Έξω από αυτό όμως, το τελευταίο δεν ίσχυε λόγω της αμφιλεγόμενης προσωπικότητάς του. Εύκολα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ο Mario Balotelli της εποχής του, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι πως η αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε το 2009, τιτλοφορείται "It’s not me, it’s everyone else”.

Misunderstood: Η ιστορία του Nicolas Anelka στο Netflix

Λογική συνέπεια όλων των παραπάνω το γεγονός πως αγωνίστηκε στην καριέρα του σε πάρα πολλές ομάδες -πέρα από τις προαναφερθείσες φόρεσε τις φανέλες των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Φενέρμπαχτσέ, Μπόλτον, Τσέλσι,  Σανγκάη Σενχούα, Γιουβέντους, Γουέστ Μπρομ και Μουμπάι Σίτι- αλλά και ότι είχε ένα άδοξο τέλος από την εθνική Γαλλίας, το 2010, όταν ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός των Τρικολόρ, Raymond Domenech, τον έδιωξε από την αποστολή του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής επειδή τον έβρισε μετά το μόλις δεύτερο ματς του τουρνουά και αρνήθηκε να απολογηθεί.

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ Anelka: Misunderstood (ελληνικός τίτλος: Ανελκά: Ο παρεξηγημένος) που έρχεται στο Netflix τις 5 Αυγούστου. Σε αυτό, ο 41χρονος πια σταρ μιλά μεταξύ άλλων για την  για την παιδική του ηλικία, τη θητεία του στη Ρεάλ, τις σχέσεις με τους προπονητές της εθνικής Γαλλίας και, ασφαλώς, για το περιβόητο γεγονός του 2010. Εκτός από αυτόν όμως, μιλούν για τον ίδιο κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που τον έζησαν από κοντά όπως οι Thierry Henry, Robert Pires, Paul Pogba, Arsene Wenger και Patrice Evra.


Διάβασε ακόμη για τον David Beckham που μπαίνει στην κουζίνα για το νέο food show του Netflix, το The Last Dance του Magic Johnson, την άνοδο και την πτώση του ντοπαρισμένου Lance Armstrong και τον Jason Hehir που έμαθε να μη βάζει στοιχήματα με τον Michael Jordan.


Φωτογραφίες © Getty Images 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.