Το The Playbook του Netflix αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού

Το νέο ντοκιμαντέρ δίνει μία διαφορετική οπτική για τα σπορ και τη ζωή, από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην άκρη του πάγκου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Σεπτεμβρίου 2020

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα παραγωγή του Netflix ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα και πρόκειται για ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ με διαφορετικό concept από όσα έχεις δει μέχρι τώρα. Ο John W. Rutland (Becoming Bond, The Neighbor, Too Funny to Fail: The Life & Death of The Dana Carvey Show, Paranormal Activity: The Ghost Dimension, Power) συνεργάζεται με μία εξαιρετική ομάδα παραγωγών -μεταξύ των οποίων και ο LeBron James- και σκηνοθετών (John Henion, Sarah Feeley, Alexandria Stapleton), καταγράφοντας τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής που πήραν εντός και εκτός γηπέδων κάποιοι από τους σημαντικότερους προπονητές στην ιστορία των σπορ. 

Τα πρόσωπα της 1ης σεζόν 

Στον πρώτο κύκλο του The Playbook εμφανίζονται ο θρυλικός Γάλλος προπονητής τένις Patrick Mouratoglou, ο head coach των Los Angeles Clippers Doc Rivers, το αφεντικό (πλέον) της Τότεναμ José Mourinho, η Jill Ellis (πρώην προπονήτρια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ με την οποία κατέκτησε το τελευταίο Μουντιάλ γυναικών) και η Dawn Staley (Hall of Famer παίκτρια και προπονήτρια μπάσκετ, 3 φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, 2 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και πλέον στον πάγκο των South Carolina Gamecocks). Μιλούν με σκοπό να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες στον θεατή, με το show να ακολουθεί μία ανέλπιστα γοητευτική πλοκή.

"Οι κορυφές των βουνών είναι μικρές σε μέγεθος και ο αέρας σε αυτές είναι διαπεραστικός για κάποιο λόγο. Επειδή δεν πρέπει να φτάνεις, υπό κανονικές συνθήκες, σε αυτές" αναφέρει σε κάποιο σημείο του trailer η Ellis, η οποία γνωρίζει καλά πώς είναι να βρίσκεται εκεί, έχοντας κατακτήσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα γυναικών. Και αυτή είναι μία πολύ χαρακτηριστική ατάκα για όλα όσα περιγράφονται και προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ.

Το The Playbook του Netflix αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ THE PLAYBOOK ΝΕΤΦΛΙΞ 2

Οι "πρωταγωνιστές" του δε δίνουν απλές συνεντεύξεις αλλά ουσιαστικά κάνουν μία κατάθεση ψυχής που σπάνια βλέπουμε από σταρ του διαμετρήματός τους, αποκαλύπτοντας με συναισθηματισμό και ειλικρίνεια τις κρίσιμες στιγμές στην προσωπική τους ζωή και στη σταδιοδρομία τους, που τελικά βοήθησαν στη διαμόρφωση των φιλοσοφιών τους.

Το The Playbook κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 22 Σεπτεμβρίου και ο πρώτο κύκλος θα περιλαμβάνει 5 επεισόδια.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ THE PLAYBOOK ΝΕΤΦΛΙΞ 1
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ THE PLAYBOOK ΝΕΤΦΛΙΞ 4

Διάβασε ακόμη για τις καλύτερες ταινίες του Bill Murray, τις κορυφαίες σειρές του 2020 (μέχρι στιγμής), τι πρέπει να γνωρίζεις για το Lovecraft Country, το Misunderstood που είναι η ιστορία του Nicolas Anelka και την ιστορία του Colin Kaepernick που γίνεται σειρά στο Netflix.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.