Στο Mandala Seaside Luxury πρωταγωνιστεί (και) η κουζίνα

Ο σεφ Τάσος Αλμπάνης παρουσιάζει εξαιρετικά δείγματα γραφής στο εντυπωσιακό spot της Πιερίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Σεπτεμβρίου 2020

Δύσκολα περιμένει κανείς να συναντήσει ένα μέρος σαν το Mandala Seaside Luxury σε κάποιον άλλον προορισμό πέραν από εκείνους που εντάσσονται στο top-3 των ελληνικών νησιών και, ειδικότερα, μακριά από τη Μύκονο. Κι όμως, στην παραλία Κατερίνης έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικούς μήνες αυτό το θαυμάσιο all day beach bar restaurant, που φτιάχτηκε για να εντυπωσιάσει, όντας κομψό, προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και πολυεπιπέδο. Γι' αυτό άλλωστε και ξεχωρίζει στην πραγματικά αχανή ακτογραμμή της Πιερίας.

Στο Mandala Seaside Luxury πρωταγωνιστεί (και) η κουζίνα
MANDALA SEASIDE ΚΑΤΕΡΙΝΗ 12
MANDALA SEASIDE LUXURY ΚΑΤΕΡΙΝΗ 1

Μία ηχηρή άφιξη με σπουδαία κουζίνα

Η αλήθεια είναι πως μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη όλα όσα επιθυμεί για τις πιο ζεστές ημέρες του έτους, πάντοτε στα υψηλότερα standards ποιότητας και αυτός είναι μόνος ένας από τους λόγους για τους οποίους δημιούργησε φανατικό κοινό από όλη την βόρεια Ελλάδα (και όχι μόνον αυτή) από τα πρώτα κιόλας 24ωρα της λειτουργίας του. Από τα πιο δυνατά του χαρτιά είναι δίχως αμφιβολία η κουζίνα του, τα ηνία της οποίας κρατά ο Τάσος Αλμπάνης.

MANDALA SEASIDE ΚΑΤΕΡΙΝΗ 6

Ο Κατερινιώτης σεφ έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια ως executice στο Myconian Imperial (όπου συνεχίζει) και οι ιδιόμορφες συνθήκες της φετινής χρονιάς το έφεραν έτσι ώστε να εργαστεί για πρώτη φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του. 

Τα must taste

Οι γαστρονομικές γραμμές εδώ χαρακτηρίζονται ως fusion με μπόλικα μεσογειακά και ελληνικά στοιχεία. Τα θαλασσινά έχουν σημαντικό ρόλο ενώ υπάρχουν και κάποιες κοπές σε κρέας, με τη γενικότερη κατεύθυνση να είναι εκείνη που θέλει τα πιάτα απλά και νόστιμα. Υλικά όπως οι ποταμίσιες καραβίδες από τη Φλώρινα ή η τσιπούρα του Αγίου Όρους αξιοποιούνται με άψογο τρόπο.

MANDALA SEASIDE LUXURY ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑΡ
MANDALA SEASIDE LUXURY ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΑΡΙΔΕΣ

Και το καταλαβαίνεις από την αρχή μέχρι το τέλος: Τα σεβίτσε είναι πραγματικά μοναδικά, φρέσκα και με σπιρτάδα χωρίς να χάνεται ο αληθινός χαρακτήρας των θαλασσινών, τα χτένια με βούτυρο και jalapeno sauce αρκετά γευστικά όπως και το καλοφτιαγμένο King Crab ταρτάρ με κόκκινο τομπίκο και yuzu truffle.

Οι ψητές γαρίδες με spicy mayo, teriyaki και βαλεριάνα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον αν και ο ίδιος ο σεφ προτείνει σε κάποιον να τις δοκιμάσει σκέτες, επιμένοντας πως πρόκειται για τις νοστιμότερες που θα βρει κανείς στη χώρα μας - κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 

MANDALA SEASIDE LUXURY ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΥΡΑΚΙ

Το signature πιάτο του Τάσου Αλμπάνη όσο και του sous chef του Θωμά Κοντούρη είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της ίδιας της γαστρονομικής τους πορείας, δικαιολογώντας στο απόλυτο τον (σχεδόν) μύθο που έχει χτιστεί γύρω του στους high end foodies κύκλους: Ένα άψογα ψημένο φιλέτο λαυράκι στο οποίο η τρυφερότητα του κρέατος βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την τραγανότητα του δέρματος, με λαχανικά, μαύρο ριζότο και σάλτσα αστακού. 

Εξαιρετική είναι και η δουλειά που γίνεται στο κομμάτι του κρέατος, κάτι που πιστοποιείται από το Black Angus tomahawk, που ψήνεται ακριβώς όπως πρέπει και μπορεί να συνοδευτεί με σοταρισμένες πατάτες και μανιτάρια. Αλλά εδώ που τα λέμε ίσως και να μην χρειάζεται τίποτα περισσότερο από αλάτι. Σε εξίσου υψηλά standards κινείται και το sushi bar, με τον mr. Lee (για αρκετά χρόνια sous chef του Take) να είναι εκείνος που φροντίζει για κάποια από τα νοστιμότερα rolls που θα δοκιμάσεις. 

MANDALA SEASIDE ΚΑΤΕΡΙΝΗ 8

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από μία ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Νεστούρης, με πρωταγωνιστή τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και μία έξοχα διαμορφωμένη λίστα ποτών που φέρει την υπογραφή του Στέλιου Φελώνη.


Info

Mandala Seaside Luxury, παραλία Κατερίνης
Τηλ. 2351 061400

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας