Οι πιο επιτυχημένοι Ευρωπαίοι σεφ αυτή τη στιγμή

Ο Massimo Bottura ξεχωρίζει και στο Celebrity chef credit report.

Ο γαστρονομικός κόσμος, όπως και ο πλανήτης γενικότερα, δεν διανύει ακριβώς και την πιο λαμπρή περίοδό του γιατί πολύ απλά έχουμε 2020 (ακόμη). Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε το έγκριτο money.co.uk να δημοσιεύει το ετήσιο report του σχετικά με τους πιο επιτυχημένους σεφ και restauraters της Γηραιάς Ηπείρου. 

Εκείνος που ξεχωρίζει για μία ακόμη χρονιά στο Celebrity chef credit report είναι ο Ιταλός Massimo Bottura, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση της φετινής αξιολόγησης. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι επίσης Ιταλοί Antonino Cannavacciuolo, Cristina Bowerman και Massimiliano Alajmo, οι Γάλλοι Raymond Blanc, Anne-Sophie Pic και Akrame Benallal, o Γερμανός Heinz Beck, o Τσέχος Zdeněk Pohlreich και ο Ολλανδός Ron Blaauw.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Working on our chocolate selction at @heinzbeck_restaurant_tokyo #teambeck #tokyo #japan

A post shared by Heinz Beck (@heinzbecklapergola) on

Οι παράγοντες που καθορίζουν το πόσο επιτυχημένος είναι ένας σεφ, σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο δείκτη, είναι η καθαρή αξία του δικτύου του, ο αριθμός των βιβλίων που έχει δημοσιεύσει, τα αστέρια Michelin με τα οποία έχει βραβευθεί, η επιρροή του στα social media και η τηλεοπτική του παρουσία. 

Εκτός από τη λίστα των πιο επιτυχημένων σεφ της Ευρώπης, δόθηκαν στη δημοσιότητα και δύο ακόμη: Αυτή με τους αντίστοιχους στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκείνη με τους πιο επιδραστικούς foodie influencers του κόσμου.

Στην πρώτη, φιγουράρει στην κορυφή ο Gordon Ramsay, με τους Jamie Oliver, Gino D'Acampo, Tom Kerridge, James Martin να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα - στο νο.9 υπάρχει ο Jason Atherton και στο νο.15 ο Heston Blumenthal.

Στη δεύτερη είναι η Αμερικανίδα Youtuber, ζαχαροπλάστης, ηθοποιός και τραγουδίστρια εκείνη που βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τον David Chang και την Yolanda Gampp στο νο.2 και νο.3 αντίστοιχα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studying Cupcakes 🧁 What is or was your favorite school subject?

A post shared by Rosanna Pansino (@rosannapansino) on


Διάβασε ακόμη για την καντίνα 60 ετών στην Ταϊβάν που φτάνει μέχρι τον οδηγό Michelin, τη chic πλευρά της σούβλας στο Spit Jack, τον γαστρονομικό μύθο του Pierre Troisgros, το Mandala Seaside Luxury στο οποίο πρωταγωνιστεί (και) η κουζίνα, τη δημιουργική κουζίνα και την απίστευτη θέα στο Metropolis Roof Garden, τα Burger King που ίσως μπουν στον οδηγό Michelin και τον Νίκο Σκλήρα που έκανε κάποτε τη Meryl Streep να παραμιλά με τις γεύσεις του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας