
Punk rock, φίνα πίτσα και φρέσκια pasta στην Crusteria
Κάτι ανατρεπτικά νόστιμο συμβαίνει στον Κεραμεικό.
Η Crusteria είναι ουσιαστικά το μικρό αδερφάκι του γνωστού Crust. Επανήλθε με ελαφρώς διαφοροποιημένο concept μόλις πριν λίγες ημέρες στην οδό Κεραμεικού και υπηρετεί το νεοϋορκέζικο italian street food, σερβίροντας πεντανόστιμη πίτσα, ραφινάτα γλυκά και ολόφρεσκη pasta, σε πληθωρικές μερίδες και, ασφαλώς, στα ανώτερα γευστικά standards.
Ροκ σε όλα. Και νόστιμο.
Ο χαρακτήρας του Crusteria είναι ξεκάθαρα ροκ, κάτι που πιστοποιείται από στοιχεία όπως το κλουβί που παραπέμπει σε UFC γύρω από την κουζίνα, τη μουσική -φυσικά- αλλά και από κάποια ιδιαίτερα όσο και νόστιμα twists -για τα οποία ευθύνεται ο σεφ Παύλος Σάφτης aka GoldPig- σε κάθε τι που σερβίρεται εδώ.

Η σαλάτα Spicy Julius είναι μία έξοχη επιλογή για να συστηθείς με το μενού: Πρόκειται για μία sriracha Ceasar με πικάντικη μαγιονέζα, ξύσμα παρμεζάνα και ζουμερό κοτόπουλο.

Από τις πίτσες ξεχωρίζουν η Leghorn (με μαριναρισμένο κοτόπουλο, σιγομαγειρεμένο με πιπεριές τρικολόρε, μουστάρδα από σιναπόσπορο, κάρι και μοτσαρέλα), η Tuco (εμπνευσμένη από τον χαρακτήρα του Eli Wallach στο κλασικό γουέστερν "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος" - με σάλτσα ντομάτας, chipotle, μοτσαρέλα, ρίγανη, πράσινες πιπεριές, chorizo, χοιρινό al pastor, κάκτο, καλαμπόκι και τσένταρ) και η Nikki Sixx (εδώ τη διαφορά κάνει η κρέμα παρμεζάνας, πλαισιωμένη με ρικότα, φλοίδες κολοκυθιού και ξύσμα lime).

Όσον αφορά τα ζυμαρικά -που καθημερινά φτιάχνονται εδώ και σε μορφή που να εξυπηρετούν το street food κομμάτι, δηλαδή κυρίως πένες και ριγκατόνι- η Vegan Bolognese (με φρέσκα μανιτάρια, σάλτσα ντομάτας, καρότο, σέλερι και θυμάρι) και η Foghorn (ζυμαρικό μαγειρεμένο σε ζωμό μπρόκολου, με σχοινόπρασο, κρέμα παρμεζάνας και κοτόπουλο) είναι δύο από τις νοστιμότερες προτάσεις, δίχως αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιπες υστερούν σε γεύση.


Στο κομμάτι των γλυκών, υπάρχουν μόλις δύο επιλογές αλλά σε καμία περίπτωση αμελητέες, συμπληρώνοντας όλα τα παραπάνω αλλά και τις υπόλοιπες προτάσεις της κάρτας (συνολικά 8 πίτσες και 9 ζυμαρικά): To James Brown (με κρέμα σοκολάτας, κομμάτια brownie από χαρούπι) και το Mask (με κρέμα μασκαρπόνε, σαβαγιάρ, λεμόνι και σιρόπι blueberry).

Τέλος, οφείλεις να γνωρίζεις πως υπάρχει άψογη αναλογία ποιότητας-τιμής, ενώ -όπως προαναφέρθηκε- οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωρες.
Info
Κεραμεικού 93-95, Γκάζι
Τηλ.: 210 3417204
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα