Η cool ιταλική κουζίνα του Bellagio

Απλότητα, ποιοτικές πρώτες ύλες και χαλαρό περιβάλλον κάνουν τη διαφορά στην Αγία Παρασκευή.

Χαλαρό περιβάλλον, εξαιρετικές πρώτες ύλες και νόστιμα πιάτα. Καμία φορά αρκούν αυτά τα τρία στοιχεία ώστε να θεωρηθεί μία έξοδος για φαγητό επιτυχημένη. Και στα 3 κουτάκια, το Bellagio παίρνει εύκολα τα δικά μου τικ.

Το concept

Στο τέρμα της Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, το Bellagio συστήνεται ως μία αυθεντική ιταλική τρατορία, που όμως καταφέρνει να κάνει τα πάντα με τον δικό της τρόπο, χωρίς να ξεφεύγει από τον αρχικό της σκοπό.

Το περιβάλλον είναι άκρως φιλόξενο από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί κανείς στον χώρο του εστιατορίου. Τα φωτεινά χρώματα και κάποιες χαριτωμένες λεπτομέρειες είναι αρκετές για να δώσουν μία feelgood αίσθηση, πριν επικεντρωθείς σε αυτό που πραγματικά μετρά. Και δεν είναι άλλο από το φαγητό.

Το φαγητό

Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο νεαρός σεφ Μιχάλης Μαργαρίτης, που έχει θητεύσει στο πλάι του Νίκου Δημητροκάλλη, ο οποίος είχε αρχικά την επιμέλεια του μενού. Τα arancini αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης, γεμιστά με κιμά bolognese σε αρωματική κρέμα ντομάτας και κρέμα παρμεζάνας αλλά και το ολόσωστο Vitello Tonnato είναι δύο επιλογές για μία ιδανική εισαγωγή στην κουζίνα του σεφ Μαργαρίτη, ενώ η πίτσα είναι η ενδεδειγμένη πρόταση για τη συνέχεια. 

Η cool ιταλική κουζίνα του Bellagio
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΠΕΛΑΤΖΙΟ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΠΕΛΑΤΖΙΟ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΠΕΛΑΤΖΙΟ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4

Ιδιαίτερη και απολαυστική είναι η Pistacchio, με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα μορταδέλα, pesto φιστικιού και τριμμένο φιστίκι, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως και οι υπόλοιπες δεν αξίζουν την προσοχή σου. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη γίνει μία αναφορά στην Carbonara Romana του Bellagio, με σπαγγετόνι αργής ξήρανσης με κρόκο αυγού, guanciale, pecorino Romano και φρέσκο πιπέρι αλλά και στα χειροποίητα ραβιόλι γεμιστά με ρικότα και φρέσκια καλοκαιρινή μαύρη τρούφα.

Αν πάλι είσαι λάτρης του κρέατος και δεν μπορείς παρά να το επιλέξεις οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε περίσταση, μάθε πως εδώ σερβίρουν ένα θαυμάσιο χειροποίητο λουκάνικο αγριογούρουνου στη σχάρα με πουρέ πατάτας.

Για το φινάλε, τα canoli με κρέμα βανίλιας αρωματισμένη με lime, ganache σοκολάτας και τριμμένο φιστίκι δεν απογοήτευσαν ποτέ κανέναν.

 


Info

Αγίου Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή
Τηλ. 210 6000646

 


Διάβασε ακόμη για το αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food του Patpong και το ελληνικό diner που είχαμε ανάγκη Γκαστόνε.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα