Στο Κολωνάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας
Στο Smash’n Bun, ο Μιχάλης Νουρλόγλου παρουσιάζει κάτι παραπάνω από διαβολεμένα νόστιμα burgers.
Όταν ο Μιχάλης Νουρλόγλου αποφάσισε να ασχοληθεί με το burger, επένδυσε χρόνο, κόπο και μελέτη. Βασικά, έδωσε πόνο. Όσα ακολούθησαν τον δικαιώνουν απόλυτα, καθώς στο Smash’n Bun -που μετρά κάτι παραπάνω από 3 μήνες ζωής στην Πατριάρχου Ιωακείμ- θα δοκιμάσεις ένα από τα κορυφαία burgers της πόλης. Το αρχικό πλάνο ήταν να παρουσιαστεί μία αρκετά καλή πρόταση σε street food. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλά περισσότερα από αυτό.
Όχι ένα απλό burger
Το όνομα του Smash’n Bun σε προδιαθέτει για το τι παίζει εδώ. Ναι, τα smash burgers πρωταγωνιστούν αλλά σε μία εξαιρετικά προσεγμένη version τους, όπου ο -έχων την επιμέλεια- σεφ Νουρλόγλου έχει φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Όλα ξεκινούν ασφαλώς από το μπιφτέκι: Οι κιμάδες προέρχονται όλοι από grass-fed ελληνικά μοσχάρια, dry aged 40 ημερών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ψωμάκι είναι potato bun, τρομερά αφράτο και ελαφρύ, τόσο που είναι σχεδόν "αφρός", καθόλου παρεμβατικό όσον αφορά τη συνύπαρξή του με το patty για το οποίο διάβασες αμέσως πιο πριν. Για την ακρίβεια, καταλαβαίνεις και γεύεσαι όλα τα στοιχεία του κιμά, στο 100%.
Οι δημοφιλέστερες επιλογές μέχρι στιγμής είναι το Teddy's (με iceberg, ντομάτα, bio cheddar, πίκλες και SNB sauce), το Smokey (με μπέικον, κρεμμύδι, bio cheddar και BBQ sauce) και το Moldo (με creamed μανιτάρια, bio cheddar και roasted garilc mayo). Βέβαια, αν επιθυμείς κάτι ιδιαίτερο οφείλεις να δοκιμάσεις το Butter (με fermented βούτυρο, πίκλες και bio cheddar).
Πέρα από τα burgers, υπάρχει και το κοτόπουλο. Ειδικά, το Hot Korean Chick με κίμτσι, πίκλα και μαγιονέζα σκόρδου είναι αδιαμφισβήτητο must taste, όπως επίσης και το Grilled Cheese Sandwich.
Εξίσου σοβαρή δουλειά θα γίνεται και στο alter-ego κάθε σωστού burger που δεν είναι άλλο από τις τηγανητές πατάτες. Βιολογικές, πάντοτε ολόφρεσκες, επιλέγονται κάθε φορά με βάση την εποχικότητα (και την περιοχή της χώρας μας που δίνει τις καλύτερες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα), τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος - ακριβώς δηλαδή όπως θα τις έτρωγες στις Βρυξέλλες.
> Διάβασε ακόμη: Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food
Μην παραλείψεις να πλαισιώσεις το φαγητό σου με κάποιο από τα canned cocktails και να δοκιμάσεις το παγωτό.
Tip: Σε περίπτωση που αποφασίσεις να καθίσεις εκεί για το γεύμα σου, δοκίμασε οπωσδήποτε και το πληθωρικό Wagyu Dog - μία εκδοχή του κλασικού hot dog, με κορυφαίας ποιότητας χειροποίητο λουκάνικο και fermented κέτσαπ.
Info
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
Τηλ. 21 0724 9802
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας