Στο Ψάρι Ψάρι θα φας όπως στις Κυκλάδες

Η θαλασσινή ταβέρνα του Κώστα Ρωμανάκη φέρνει γεύσεις Αιγαίου στην Αγία Παρασκευή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Ιανουαρίου 2022

"Καλώς ήρθατε στις Κυκλάδες". Αν ο χώρος του Ψάρι Ψάρι, της θαλασσινής ταβέρνας του Κώστα Ρωμανάκη (που γνωρίζεις από το δημοφιλές στα πέριξ της περιοχής κρητικό εστιατόριο Ρωμανάκια) στην Αγία Παρασκευή μπορούσε να μιλήσει, είναι δεδομένο πως με μία τέτοια ατάκα θα σε υποδεχόταν.

Και στην πραγματικότητα το κάνει, με την αύρα και το ντεκόρ της: Βουκαμβίλια στην είσοδο, πάτωμα ζωγραφισμένο σαν ασβεστωμένο κυκλαδίτικο καλντερίμι, παρέες που απολαμβάνουν ανέμελες το φαγητό τους με συνοδεία αποσταγμάτων, λεπτομέρειες στους τόνους του τιρκουάζ, του λευκού και του γαλάζιου και μία μικρογραφία αιγαιοπελαγίτικης χώρας λαξευμένη στον τοίχο που αντικρίζεις αμέσως μόλις ανέβεις τα λιγοστά σκαλιά αμέσως μετά την εξώπορτα, είναι τα πιο προφανή όσο και πειστικά στοιχεία.

Αίσθηση και γεύσεις νησιού

Τα προαναφερθέντα, τουλάχιστον εμένα, με έκαναν έστω και για λίγο να ξεφύγω από το πολύβουο περιβάλλον της λεωφόρου Μεσογείων, λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω, και να ταξιδέψω νοερά μέχρι τη Νάουσα της Πάρου, το Χωριό της Αμοργού ή (ακόμη και) το Ματογιάννι.

Στο Ψάρι Ψάρι θα φας όπως στις Κυκλάδες

Το όνομα από μόνο του σε προετοιμάζει για όλα όσα θα συναντήσεις στο μενού, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά να έχουν μόνιμη παρουσία σε αυτό (η πλειοψηφία τους προερχόμενη από ψαράδες-συνεργάτες της επιχείρησης), με τη γενικότερη φιλοσοφία να είναι ωστόσο επικεντρωμένη στους ψαρομεζέδες.

> Διάβασε ακόμη: Οι τάσεις από τον κόσμο της γαστρονομίας για το νέο έτος, τα drink trends του 2022 και γιατί το Noma είναι το καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη.

"Θαλασσινοί ψαρομεζέδες" είναι άλλωστε ο 'υπότιτλος' που ακολουθεί την επωνυμία του μαγαζιού στο εξώφυλλο του καταλόγου του, με τη συγκεκριμένη κατηγορία να καταλαμβάνει και τη μερίδα του λέοντος στην κάρτα, με περισσότερες από 25 επιλογές.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα