Στο Ψάρι Ψάρι θα φας όπως στις Κυκλάδες

Η θαλασσινή ταβέρνα του Κώστα Ρωμανάκη φέρνει γεύσεις Αιγαίου στην Αγία Παρασκευή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Ιανουαρίου 2022

"Καλώς ήρθατε στις Κυκλάδες". Αν ο χώρος του Ψάρι Ψάρι, της θαλασσινής ταβέρνας του Κώστα Ρωμανάκη (που γνωρίζεις από το δημοφιλές στα πέριξ της περιοχής κρητικό εστιατόριο Ρωμανάκια) στην Αγία Παρασκευή μπορούσε να μιλήσει, είναι δεδομένο πως με μία τέτοια ατάκα θα σε υποδεχόταν.

Και στην πραγματικότητα το κάνει, με την αύρα και το ντεκόρ της: Βουκαμβίλια στην είσοδο, πάτωμα ζωγραφισμένο σαν ασβεστωμένο κυκλαδίτικο καλντερίμι, παρέες που απολαμβάνουν ανέμελες το φαγητό τους με συνοδεία αποσταγμάτων, λεπτομέρειες στους τόνους του τιρκουάζ, του λευκού και του γαλάζιου και μία μικρογραφία αιγαιοπελαγίτικης χώρας λαξευμένη στον τοίχο που αντικρίζεις αμέσως μόλις ανέβεις τα λιγοστά σκαλιά αμέσως μετά την εξώπορτα, είναι τα πιο προφανή όσο και πειστικά στοιχεία.

Αίσθηση και γεύσεις νησιού

Τα προαναφερθέντα, τουλάχιστον εμένα, με έκαναν έστω και για λίγο να ξεφύγω από το πολύβουο περιβάλλον της λεωφόρου Μεσογείων, λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω, και να ταξιδέψω νοερά μέχρι τη Νάουσα της Πάρου, το Χωριό της Αμοργού ή (ακόμη και) το Ματογιάννι.

Στο Ψάρι Ψάρι θα φας όπως στις Κυκλάδες

Το όνομα από μόνο του σε προετοιμάζει για όλα όσα θα συναντήσεις στο μενού, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά να έχουν μόνιμη παρουσία σε αυτό (η πλειοψηφία τους προερχόμενη από ψαράδες-συνεργάτες της επιχείρησης), με τη γενικότερη φιλοσοφία να είναι ωστόσο επικεντρωμένη στους ψαρομεζέδες.

> Διάβασε ακόμη: Οι τάσεις από τον κόσμο της γαστρονομίας για το νέο έτος, τα drink trends του 2022 και γιατί το Noma είναι το καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη.

"Θαλασσινοί ψαρομεζέδες" είναι άλλωστε ο 'υπότιτλος' που ακολουθεί την επωνυμία του μαγαζιού στο εξώφυλλο του καταλόγου του, με τη συγκεκριμένη κατηγορία να καταλαμβάνει και τη μερίδα του λέοντος στην κάρτα, με περισσότερες από 25 επιλογές.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας