Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Luca Piscazzi και ο νόστιμος φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου.

Οι γαστρονομικές παραδόσεις της Τήνου από τις Κυκλάδες, της Καλύμνου από τα Δωδεκάνησα και της Λέσβου από το Βόρειο Αιγαίο αποτέλεσαν τη βάση της έμπνευσης για τον Luca Piscazzi, ώστε να διαμορφώσει το νέο μενού του Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο, τα νέα πιάτα τιμούν τη θάλασσα, τους μικρούς παραγωγούς και την εποχικότητα των υλικών, την ίδια στιγμή που στέκονται στο ύψος των απαιτήσεων της υψηλής γαστρονομίας. 

Τρία νησιά στο πιάτο 

Το μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour είναι ουσιαστικά μία υλική προέκταση των παραστάσεων που ο σεφ Piscazzi συγκέντρωσε από τα ταξίδια του στα τρία προαναφερθέντα ελληνικά νησιά.

Παράλληλα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της γευστικής ευφυΐας, αντίληψης και αγγίγματος του ίδιου. Για να τα καταφέρει, ήταν σημαντικό να κατανοήσει τη σχέση μεταξύ της γης, των κατοίκων της, της ιστορίας, του πολιτισμού και της γαστρονομικής κληρονομιάς τους.

Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών

Για να δημιουργήσει αυτό το μενού, αποφάσισε να δοκιμάσει τα προϊόντα στο φυσικό τους περιβάλλον και να μάθει τις γαστρονομικές παραδόσεις τους.

Έτσι, ξεκίνησε μια εβδομαδιαία περιοδεία σε κάθε νησί για να συναντήσει τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα κάθε βασικού συστατικού.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 7

"Στα τρία αυτά νησιά, μου άρεσε πολύ να συνδιαλέγομαι με τους ντόπιους και να συνομιλώ μαζί τους για τις πολύτιμες πρώτες ύλες που συλλέγονται με μεγάλη προσοχή από τη γη και τη θάλασσα. Ήταν υπέροχο να μαθαίνω για συνταγές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά" αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Το μενού γευσιγνωσίας των εννέα πιάτων (θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Οκτώβριο, μαζί με το μενού 360° που περιλαμβάνει ξεχωριστά πιάτα που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου) θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί μία ωδή στη γευστική δεξιοτεχνία των νησιών. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 1
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 3
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 4

Μεταξύ των γεύσεων θα συναντήσεις σαρδέλες Λέσβου με μαύρη ελιά, lardo, gazpacho κερασιού, αμύγδαλο και ευκάλυπτο, ξιφία Καλύμνου saltimbocca alla romana με αρακά και ραβέντι, καθώς και το κατσίκι Τήνου σε μπύρα pale ale της εταιρείας Noctua με βερίκοκο και σαμπούκο.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 5
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 2

Το ελαιόλαδο της Λέσβου ολοκληρώνει το επιδόρπιο που περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο βανίλιας και άνθος όσμανθου. 

 


Info

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Τηλ. 210 8901192

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος

Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.

Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο

Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.