La Cantine du Faubourg, μία κοσμοπολίτικη άφιξη στη Μύκονο

Το διεθνές εστιατοριακό project ανεβάζει τα κυκλαδίτικα standards της γαστρονομικής απόλαυσης στον Ορνό.

Επεκτείνοντας την παρουσία του στους πιο λαμπερούς προορισμούς της Ευρώπης, όπως η Ίμπιζα και το Ντουμπάι, το διεθνές εστιατοριακό brand La Cantine du Faubourg έκανε το ντεμπούτο του σε έναν 'ολόφρεσκο γαστρονομικό προορισμό, που δεν είναι άλλος από το νησί της Μυκόνου. Πιστό στη μέχρι σήμερα bespoke φιλοσοφία του, η οποία συνδυάζει την υψηλή άποψη στη γεύση, την κομψότητα και την αισθητική, o όμιλος La Cantine du Faubourg καταφθάνει στην παραλία του Ορνού για να αναβαθμίσει τη γενικότερη εμπειρία στο νησί των Ανέμων.

Ένα νόστιμο, καλλιτεχνικό rendez-vous

Χαλαρό και συνάμα εκλεπτυσμένο, το La Cantine du Faubourg είναι ένα υπαίθριο εστιατόριο, σχεδιασμένο έτσι ώστε να παντρεύει την πεμπτουσία της chic φιλοσοφίας του La Cantine με τη φρεσκάδα του κυκλαδίτικου αέρα. Οι δημιουργοί της αισθητικής του, Pierre Pirajean και Helena Paraboschi, το αποκαλούν "ένα καλλιτεχνικό rendez-vous, ένα lifestyle statement”.

La Cantine du Faubourg, μία κοσμοπολίτικη άφιξη στη Μύκονο

Η μεσογειακή προσέγγιση του interior design που υπογράφει ο ηχηρός Pirajean Lees περιλαμβάνει αρχετυπικά φινιρίσματα από φυσική πέτρα, στέγαστρα από ακατέργαστο ξύλο και καθίσματα σπαρμένα μέσα σε μια τέτοια οργιώδη βλάστηση που λες ότι η κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα μόλις απέκτησε μια εξωτική νότα που της πάει πολύ.

La Cantine du Faubourg Μύκονος 3

Στην κουζίνα, ο Γάλλος corporate chef, εστεμμένος και με αστέρι Michelin, Gilles Bosquet είναι επικεφαλής μιας της ταλαντούχας 20μελούς ομάδας που αποτίει γευστικό φόρο τιμής στις κοσμοπολίτικες ρίζες του brand ενώ ταυτόχρονα υπογράφει τη δέσμευση του La Cantine στην τελειότητα.

> Διάβασε ακόμη: Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Στο μενού, παρελαύνουν λιχουδιές της στεριάς και της θάλασσας, όπως το "ολόκληρο μπούτι καβούρι με πικάντικη μαγιονέζα”, η "αστακοσαλάτα με πεπόνι και ντομάτα” ή το "ταλιολίνι με χαβιάρι και λεμόνι”. Ο Bosquet προσθέτει εδώ επίσης αποκλειστικά πιάτα που φέρουν την προσωπική του υπογραφή και που μπορούν να αναγνωρίσουν με μια πιρουνιά οι διεθνείς θιασώτες του brand.

Tα "μελωμένα παϊδάκια με πόμελο και ρόδι” αλλά και το "σεβίτσε κιτρινόπτερου τόνου με σουσάμι, αβοκάντο και βινεγκρέτ γλυκού κρεμμυδιού”, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που οι τακτικοί θαμώνες του La Cantine ανά τον κόσμο μπορούν να απολαύσουν και εδώ με φόντο την παραλία του Ορνού.

> Διάβασε ακόμη: Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Το La Cantine du Faubourg Mykonos, σχεδιασμένο ώστε να αποθεώνει τη σύγχρονη προσέγγιση του μινιμαλισμού, με 250 καθίσματα σπαρμένα σε μια έκταση 1.300 τετραγωνικών μέτρων είναι ένας χώρος πολυ-αισθήσεων.

La Cantine du Faubourg Μύκονος 1

Καλλιτεχνικό στέκι, προορισμός για φαγητό ή βραδινό κρησφύγετο, το La Cantine du Faubourg αναμένεται να εξελιχθεί στο νέο τόπο συνάντησης για του λάτρεις των κοκτέιλ, τους γαστρονομικούς ειδήμονες, τους jet setters και τους σύγχρονους, απαιτητικούς ταξιδιώτες.

 


Info

Ορνός, Μύκονος
Τηλ. 22890 29111

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Λίνδος της Ρόδου μέσα από πέντε πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η Λίνδος είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός.

Ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί με φόντο την Καλντέρα

Στο εστιατόριο Ombra του πανέμορφου boutique hotel Esperas Santorini γευόμαστε signature πιάτα του Γκίκα Ξενάκη με θέα το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι

Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Huaca και το Μετς για nikkei κουζίνα

Το multi-culti bar-restaurant είναι μια γευστική πύλη ανάμεσα στην Ιαπωνία και το Περού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας