
La Cantine du Faubourg, μία κοσμοπολίτικη άφιξη στη Μύκονο
Το διεθνές εστιατοριακό project ανεβάζει τα κυκλαδίτικα standards της γαστρονομικής απόλαυσης στον Ορνό.

Επεκτείνοντας την παρουσία του στους πιο λαμπερούς προορισμούς της Ευρώπης, όπως η Ίμπιζα και το Ντουμπάι, το διεθνές εστιατοριακό brand La Cantine du Faubourg έκανε το ντεμπούτο του σε έναν 'ολόφρεσκο γαστρονομικό προορισμό, που δεν είναι άλλος από το νησί της Μυκόνου. Πιστό στη μέχρι σήμερα bespoke φιλοσοφία του, η οποία συνδυάζει την υψηλή άποψη στη γεύση, την κομψότητα και την αισθητική, o όμιλος La Cantine du Faubourg καταφθάνει στην παραλία του Ορνού για να αναβαθμίσει τη γενικότερη εμπειρία στο νησί των Ανέμων.
Ένα νόστιμο, καλλιτεχνικό rendez-vous
Χαλαρό και συνάμα εκλεπτυσμένο, το La Cantine du Faubourg είναι ένα υπαίθριο εστιατόριο, σχεδιασμένο έτσι ώστε να παντρεύει την πεμπτουσία της chic φιλοσοφίας του La Cantine με τη φρεσκάδα του κυκλαδίτικου αέρα. Οι δημιουργοί της αισθητικής του, Pierre Pirajean και Helena Paraboschi, το αποκαλούν "ένα καλλιτεχνικό rendez-vous, ένα lifestyle statement”.

Η μεσογειακή προσέγγιση του interior design που υπογράφει ο ηχηρός Pirajean Lees περιλαμβάνει αρχετυπικά φινιρίσματα από φυσική πέτρα, στέγαστρα από ακατέργαστο ξύλο και καθίσματα σπαρμένα μέσα σε μια τέτοια οργιώδη βλάστηση που λες ότι η κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα μόλις απέκτησε μια εξωτική νότα που της πάει πολύ.

Στην κουζίνα, ο Γάλλος corporate chef, εστεμμένος και με αστέρι Michelin, Gilles Bosquet είναι επικεφαλής μιας της ταλαντούχας 20μελούς ομάδας που αποτίει γευστικό φόρο τιμής στις κοσμοπολίτικες ρίζες του brand ενώ ταυτόχρονα υπογράφει τη δέσμευση του La Cantine στην τελειότητα.
> Διάβασε ακόμη: Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου
Στο μενού, παρελαύνουν λιχουδιές της στεριάς και της θάλασσας, όπως το "ολόκληρο μπούτι καβούρι με πικάντικη μαγιονέζα”, η "αστακοσαλάτα με πεπόνι και ντομάτα” ή το "ταλιολίνι με χαβιάρι και λεμόνι”. Ο Bosquet προσθέτει εδώ επίσης αποκλειστικά πιάτα που φέρουν την προσωπική του υπογραφή και που μπορούν να αναγνωρίσουν με μια πιρουνιά οι διεθνείς θιασώτες του brand.
Tα "μελωμένα παϊδάκια με πόμελο και ρόδι” αλλά και το "σεβίτσε κιτρινόπτερου τόνου με σουσάμι, αβοκάντο και βινεγκρέτ γλυκού κρεμμυδιού”, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που οι τακτικοί θαμώνες του La Cantine ανά τον κόσμο μπορούν να απολαύσουν και εδώ με φόντο την παραλία του Ορνού.
> Διάβασε ακόμη: Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του
Το La Cantine du Faubourg Mykonos, σχεδιασμένο ώστε να αποθεώνει τη σύγχρονη προσέγγιση του μινιμαλισμού, με 250 καθίσματα σπαρμένα σε μια έκταση 1.300 τετραγωνικών μέτρων είναι ένας χώρος πολυ-αισθήσεων.

Καλλιτεχνικό στέκι, προορισμός για φαγητό ή βραδινό κρησφύγετο, το La Cantine du Faubourg αναμένεται να εξελιχθεί στο νέο τόπο συνάντησης για του λάτρεις των κοκτέιλ, τους γαστρονομικούς ειδήμονες, τους jet setters και τους σύγχρονους, απαιτητικούς ταξιδιώτες.
Info
Ορνός, Μύκονος
Τηλ. 22890 29111
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα