
Φαγητό και ποτό την Μεγάλη Εβδομάδα
Επιλογές και προτάσεις για κάθε γούστο και περίσταση.
Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες -με το Πάσχα να βρίσκεται προ των πυλών- γίνεται πάντοτε η ίδια κουβέντα σχετικά με το φαγητό και ποτό την Μεγάλη Εβδομάδα. Το Esquire ξεχωρίζει κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις που σχετίζονται με τα παραπάνω, για να τις έχεις υπόψιν για κάθε περίσταση.
Τσίπουρο Οικογένειας Σπυρόπουλου

Άριστης ποιότητας στέμφυλα, νερό από φυσική πηγή της Δίρφυς, φροντίδα και πολύ μεράκι είναι η συνταγή για αυτό το εκλεκτό τσίπουρο, που αφού αποσταχθεί ωριμάζει για μερικούς μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές
αποκτώντας μεστό και ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Το χρώμα του είναι κρυστάλλινο με αρώματα αποξηραμένων βοτάνων, αρμπαρόριζας και καρυδιού. Στη γεύση είναι στρογγυλό και αρμονικό, με ευχάριστες φρουτένιες νότες να συνοδεύουν αυτές των βοτάνων και να οδηγούν σε μία κρεμμώδη και βουτυρένια επίγευση που διαρκεί για πολύ ώρα. Απολαύστε το με ψάρια και θαλασσινά, λαχανικά, καπνιστά εδέσματα, λουκάνικα, αλλαντικά, κεφτέδες, τυριά, ελιές και τουρσιά.
World Class Cocktail Festival Home Edition
Tο World Class Fine Drinking Cocktail Festival, ο θεσμός που μέσα από επτά
pop-up events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανέδειξε και καθιέρωσε την κουλτούρα του καλού ποτού επιστρέφει αυτή τη φορά με μια διαφορετική Home Edition εκδοχή, για ξεχωριστές fine drinking εμπειρίες στο σπίτι μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.
Μέχρι και τη Δευτέρα 3 Μαΐου, 41 bars σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα σε συνεργασία με τη Wolt ακολουθούν την παγκόσμια τάση στον χώρο του ποτού και αναδεικνύουν κλασικές προτάσεις σερβιρισμάτων με μια φρέσκια ματιά, για τους λάτρεις των διαχρονικών cocktail, των ωραίων μπαρ και όχι μόνο.
Τα καλάθια του A Magic Cabinet
Πιστό στο ραντεβού του με την άνοιξη και το ελληνικό Πάσχα, το A Magic Cabinet, η διαδικτυακή πλατφόρμα με την υπογραφή της Ευγενίας Χανδρή, παρουσιάζει και φέτος curated προτάσεις από εκλεκτά προϊόντα γαστρονομίας Ελλήνων παραγωγών, κατανεμημένα σε δεκαοκτώ όμορφα καλάθια με έξυπνες θεματικές που καλύπτουν κάθε mood, όρεξη και επιθυμία. Μπορείς να δεις περισσότερα εδώ.
Σαρακοστιανά σουβλάκια του Hoocut

Όταν τον Ιανουάριο του 2018, η ομάδα της Cookoovaya αποφάσισε να ανοίξει το Hoocut, είχαν κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους: Να επαναπροσδιορίσουν το εθνικό street food, το σουβλάκι. Κάτι περισσότερο από 3 χρόνια μετά, σερβίρει το μάλλον καλύτερο σουβλάκι της πόλης. Τόσο απλά. Για την περίοδο της Σαρακοστής, το Hoocut παρουσιάζει μία τριάδα-φωτιά, συμπληρωματικά με όλα τα γνωστά και αγαπημένα: πίτα με χταπόδι και φάβα, πίτα με καλαμαράκι και ταραμοσαλάτα και πίτα με ντολμαδάκια.
Δυο μοναδικές προτάσεις από τη Serkova Crystal Pure

Η άνοιξη είναι στο peak της, η διάθεση αλλάζει και η ανάγκη μας για μοναδικές στιγμές με φίλους και δροσερά cocktails είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Bloody Mary ή Crystal Martini; Δυο iconic προτάσεις cocktail από τη Serkova Crystal Pure έρχονται για να φτιάξουν ακόμα περισσότερο έρχονται τη διάθεσή σου. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες που θα βρεις στο kit της Serkova Crystal Pure και δημιούργησε απολαυστικά Bloody Marys ή Crystal Martinis για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα