Φαγητό και ποτό την Μεγάλη Εβδομάδα

Επιλογές και προτάσεις για κάθε γούστο και περίσταση.

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες -με το Πάσχα να βρίσκεται προ των πυλών- γίνεται πάντοτε η ίδια κουβέντα σχετικά με το φαγητό και ποτό την Μεγάλη Εβδομάδα. Το Esquire ξεχωρίζει κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις που σχετίζονται με τα παραπάνω, για να τις έχεις υπόψιν για κάθε περίσταση.

Τσίπουρο Οικογένειας Σπυρόπουλου

Φαγητό και ποτό την Μεγάλη Εβδομάδα

Άριστης ποιότητας στέμφυλα, νερό από φυσική πηγή της Δίρφυς, φροντίδα και πολύ μεράκι είναι η συνταγή για αυτό το εκλεκτό τσίπουρο, που αφού αποσταχθεί ωριμάζει για μερικούς μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές
αποκτώντας μεστό και ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Το χρώμα του είναι κρυστάλλινο με αρώματα αποξηραμένων βοτάνων, αρμπαρόριζας και καρυδιού. Στη γεύση είναι στρογγυλό και αρμονικό, με ευχάριστες φρουτένιες νότες να συνοδεύουν αυτές των βοτάνων και να οδηγούν σε μία κρεμμώδη και βουτυρένια επίγευση που διαρκεί για πολύ ώρα. Απολαύστε το με ψάρια και θαλασσινά, λαχανικά, καπνιστά εδέσματα, λουκάνικα, αλλαντικά, κεφτέδες, τυριά, ελιές και τουρσιά.

World Class Cocktail Festival Home Edition

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ WORLD CLASS COCKTAILSTο World Class Fine Drinking Cocktail Festival, ο θεσμός που μέσα από επτά
pop-up events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανέδειξε και καθιέρωσε την κουλτούρα του καλού ποτού επιστρέφει αυτή τη φορά με μια διαφορετική Home Edition εκδοχή, για ξεχωριστές fine drinking εμπειρίες στο σπίτι μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μέχρι και τη Δευτέρα 3 Μαΐου, 41 bars σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα σε συνεργασία με τη Wolt ακολουθούν την παγκόσμια τάση στον χώρο του ποτού και αναδεικνύουν κλασικές προτάσεις σερβιρισμάτων με μια φρέσκια ματιά, για τους λάτρεις των διαχρονικών cocktail, των ωραίων μπαρ και όχι μόνο.

Τα καλάθια του A Magic Cabinet

ΚΑΛΑΘΙΑ A MAGIC CAMBINET 3Πιστό στο ραντεβού του με την άνοιξη και το ελληνικό Πάσχα, το A Magic Cabinet, η διαδικτυακή πλατφόρμα με την υπογραφή της Ευγενίας Χανδρή, παρουσιάζει και φέτος curated προτάσεις από εκλεκτά προϊόντα γαστρονομίας Ελλήνων παραγωγών, κατανεμημένα σε δεκαοκτώ όμορφα καλάθια με έξυπνες θεματικές που καλύπτουν κάθε mood, όρεξη και επιθυμία. Μπορείς να δεις περισσότερα εδώ.

Σαρακοστιανά σουβλάκια του Hoocut

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ HOOCUT

Όταν τον Ιανουάριο του 2018, η ομάδα της Cookoovaya αποφάσισε να ανοίξει το Hoocut, είχαν κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους: Να επαναπροσδιορίσουν το εθνικό street food, το σουβλάκι. Κάτι περισσότερο από 3 χρόνια μετά, σερβίρει το μάλλον καλύτερο σουβλάκι της πόλης. Τόσο απλά. Για την περίοδο της Σαρακοστής, το Hoocut παρουσιάζει μία τριάδα-φωτιά, συμπληρωματικά με όλα τα γνωστά και αγαπημένα: πίτα με χταπόδι και φάβα, πίτα με καλαμαράκι και ταραμοσαλάτα και πίτα με ντολμαδάκια.

Δυο μοναδικές προτάσεις από τη Serkova Crystal Pure

SERKOVA

Η άνοιξη είναι στο peak της, η διάθεση αλλάζει και η ανάγκη μας για μοναδικές στιγμές με φίλους και δροσερά cocktails είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Bloody Mary ή Crystal Martini; Δυο iconic προτάσεις cocktail από τη Serkova Crystal Pure έρχονται για να φτιάξουν ακόμα περισσότερο έρχονται τη διάθεσή σου. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες που θα βρεις στο kit της Serkova Crystal Pure και δημιούργησε απολαυστικά Bloody Marys ή Crystal Martinis για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος