Το ακριβότερο burger του κόσμου δε φτιάχτηκε γι' αυτό που νομίζεις

Golden Boy, όνομα και πράγμα. Αλλά για καλό σκοπό.

Ο Robbert Jan de Veen είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου De Daltons στην πόλη Deventer της Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, δούλεψε πάνω σε ένα πολύ ιδιαίτερο έως ιντριγκαδόρικο γευστικό project: Στόχος του ήταν να δημιουργήσει το ακριβότερο burger του κόσμου, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα πάνε αποκλειστικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ένα πανάκριβο burger, για καλό σκοπό

Κάπως έτσι προέκυψε το -όνομα και πράγμα- 'The Golden Boy'. Ένα πληθωρικό μπιφτεκόψωμο που περιέχει μεταξύ άλλων -φυσικά εξεζητημένων και κοστοβόρων υλικών- μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά wagyu, χαβιάρι Beluga, βασιλικό καβούρι Αλάσκας (king crab) και λευκή τρούφα.

> Διάβασε ακόμη: Στο Κολωνάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Για την παρασκευή του χρειάστηκαν περίπου 5 μήνες έρευνας ώστε να βρεθούν τα ιδανικότερα υλικά και ο ακόμη πιο ιδανικός συνδυασμός αυτών, καθώς και 9 ώρες δουλειάς για το ψήσιμο και το 'χτίσιμό' του με το σωστό τρόπο.

Το εν λόγω έδεσμα, η δημιουργία του οποίου κόστισε €5.030, πουλήθηκε τελικά στην εταιρεία φαγητού Remia, με τον Πρόεδρο της Royal Dutch Food and Beverage Association, Robert Willemse, να είναι ο τυχερός που το κατανάλωσε. 

Αμέσως μετά την πώλησή του και με τα έσοδα που προέκυψαν, ο de Veen ετοίμασε περισσότερα από 1.000 πακέτα φαγητού για εκείνους που τα είχαν ανάγκη και τα διαμοίρασε σε συνεργασία με διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ολλανδία.

"Η τιμή του burger δεν ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού. Σκέφτηκα να κάνω όμως κάτι εξεζητημένο για καλό σκοπό. Η δημιουργία αυτού του πιάτου ήταν μία πρόκληση για μένα, από κάθε άποψη. Τα υλικά αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά και οι γεύσεις είναι έντονες. Παρόλο που αυτό το burger είναι εξαιρετικά δαπανηρό, οφείλει κανείς να το φάει με τα χέρια, ακριβώς όπως πρέπει. To bun είναι καλυμμένο με βρώσιμο χρυσό, οπότε μένει και στα δάχτυλα όταν κανείς τελειώσει με αυτό" δήλωσε ο ίδιος ο de Veen.

> Διάβασε ακόμη: Πότε, πώς και πού φτιάχτηκε το πρώτο burger

Παράλληλα, ανέφερε πως βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση του επόμενου αντίστοιχου project. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα