Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το surf n' turf

Το πάντρεμα θαλασσινών και κόκκινου κρέατος στην κορυφαία εκδοχή του.

Ο συνδυασμός κόκκινου κρέατος και θαλασσινών συγκίνησε τους εστιάτορες της απέναντι όχθης του Ατλαντικού πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι σεφ και οι restaurateurs της ανατολικής όχθης θεώρησαν καλή ιδέα να παντρέψουν τον αστακό με την μπριζόλα, στα φανταχτερά εστιατόριά τους που έγιναν σύντομα γνωστά ως 'lobster palaces'.

Το trend, που κυρίως περιελάμβανε ουρά αστακού και filet mignon εξαπλώθηκε γρήγορα, για να χάσει την αίγλη στα 1920s, προτού επανέλθει στη μόδα κατά τη δεκαετία του 1960, πλέον αρκετά πιο comfort ή και εκλαϊκευμένο αν προτιμάς.

Τότε ήταν και η εποχή που εξαπλώθηκε και στα πιο προσιτά για το ευρύ κοινό steakhouses, με την προσθήκη πλέον πιο ταπεινών κομματιών κρέατος και χοιρινού αλλά και άλλων θαλασσινών όπως οι γαρίδες.

Στα 70s, το surf n' turf έφτασε στο σημείο να θεωρείται ένα από τα φαγητά-σύμβολα της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ (φτιαγμένο κυρίως με κατεψυγμένο αστακό και χοιρινή μπριζόλα) ενώ έχει κατά καιρούς προσεγγιστεί με ιδιαίτερο τρόπο από σπουδαίους σεφ όπως ο Thomas Keller.

Οι συνταγές για αυτό είναι φυσικά αρκετές.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα