Πώς θα φτιάξεις το πιο εμβληματικό burger των McDonald's, το Big Mac
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος και ναι, μπορείς να τα καταφέρεις στην κουζίνα σου.
Πρόκειται για το πιο εμβληματικό burger της ενδεχομένως πιο δημοφιλούς αλυσίδας fast food εστιατορίων όλων των εποχών και είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που θα οδηγήσουν κάποιον σε ένα κατάστημα των McDonald's. Υπάρχει ακόμη και τύπος που τρώει εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον ένα Big Mac την ημέρα. Ο μεγάλος όγκος του και η μυστική του sauce είναι δυο από εκείνα τα στοιχεία που το κατέστησαν τόσο διάσημο και τόσο η συνταγή όσο και η διαδικασία παρασκευής του είναι εξαιρετικά απλές.
Το ψωμάκι

Τα ψωμάκια που χρησιμοποιούν τα McDonald's σίγουρα δεν είναι τα ίδια με αυτά που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ. Στην πραγματικότητα είναι λίγο μικρότερα από το κανονικά, και φυσικά υπάρχει και ένα μικρότερο κομμάτι ανάμεσα στα δύο άλλα, όπως ακριβώς στο club sandwich. Αυτό μπορεί να σε δυσκολέψει λιγάκι όταν επιχειρήσεις να το φτιάξεις μόνος σου αλλά μπορείς να ξεπεράσεις το εμπόδιο αυτό: Χρησιμοποίησε το κάτω μέρος από ακόμη ένα ψωμάκι σαν "μεσαία" φέτα.
Το μπιφτέκι

Ένα Big Mac ζυγίζει περίπου 225 γραμμάρια, ενώ τα δυο μπιφτέκια μέσα σε αυτό περίπου 120 γρ. Μπορεί να φαίνεται μικρή η ποσότητα αλλά στην πραγματικότητα μοιράζεται πολύ καλά και κάνει τη δουλίτσα της. Φυσικά από μοσχαρίσιο κιμά.
Η σπέσιαλ sauce

Υπάρχει πραγματικά μια πληθώρα από ιμιτασιόν συνταγές όσον αφορά τη συγκεκριμένη σάλτσα, οπότε δεν έχεις παρά να απευθυνθείς στην πηγή. Τα McDonald's σε συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσεις Miracle Whip (dressing σαλάτας της Kraft), μαγιονέζα, ζάχαρη, λιωμένο κρεμμύδι, κέτσαπ και ξύδι, και φυσικά αλάτι.
Μαρούλι, τυρί, πίκλες και κρεμμύδι
Τα McDonald's προτιμούν τεμαχισμένο iceberg και επεξεργασμένο τυρί. Οι πίκλες είναι από την εταιρεία Mr. Chips -αλλά οποιαδήποτε πίκλα μια χαρά θα κάνει τη δουλειά και στην περίπτωσή σου- ενώ το κρεμμύδι είναι αποξηραμένο.
Το χτίσιμο
Αρχικά πρέπει να ξέρεις πως τα McDonald's ψήνουν τα ψωμάκια τους σε ειδικές τοστιέρες, αλλά και ο φούρνος του σπιτιού σου θα αντεπεξέλθει επαρκώς. Ψήσε τα ψωμάκια για περίπου 1,5 λεπτό. Στη μέση της διαδικασίας πρόσθεσέ τους και λίγο αλάτι. Μετά ξεκινάς να "στήνεις" το Big Mac σου. Στο πάνω ψωμάκι δε βάζεις απολύτως τίποτα. Στο κάτω ψωμάκι βάζεις sauce και κρεμμύδι, με αυτή τη σειρά. Στο κάτω ψωμάκι βάζεις επίσης και μια φέτα τυρί, πριν το μπιφτέκι, ενώ στο μεσαίο τις πίκλες. Μετά σκεπάζεις και τα δυο μπιφτέκια με το λάχανο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.
Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή
Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.