Κοτόπουλο με μπύρα, έτοιμο σε 10'

Η συνταγή για κάτι εύκολο, γρήγορο και πραγματικά νόστιμο.

Ανοίγεις το ψυγείο και βλέπεις μόλις δύο πράγματα μέσα σε αυτό: κοτόπουλο και μπύρα. Κανένα πρόβλημα, καθώς σε περίπου 10 λεπτά μπορείς να φτιάξεις ένα πιάτο που ικανοποιεί τόσο το αίσθημα της πείνας όσο και εκείνο της ένοχης απόλαυσης που προσφέρει το junk food.

Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να διαθέτεις ικανότητες παίκτη του Masterchef για να τα καταφέρεις. Αρκεί να μπορείς να χειριστείς ορθά ένα τηγάνι, αποφεύγοντας τα ατυχή ενδεχόμενα της πρόκλησης εγκαυμάτων (στον εαυτό σου) ή της πυρκαγιάς. Μπορείς να πλαισιώσεις το πιάτο σου με ελάχιστα λαχανικά ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας σου.

Κοτόπουλο με μπύρα, έτοιμο σε 10'

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή μπούτι
  • 1 καρότο
  • μισό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. μαύρη μπύρα
  • αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύεις το αλάτι και το πιπέρι με το αλεύρι και την μπύρα, ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός. Ο τελευταίος θα βοηθήσει τη δημιουργία μίας παχιάς κρούστας, που εκτός των άλλων προστατεύει το κοτόπουλο στο τηγάνισμα.
  2. Πανάρεις το κοτόπουλο και το περνάς από τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά. 
  3. Στο ίδιο λάδι του τηγανιού, βάζεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, όλα κομμένα σε κύβους, για να δώσουν περισσότερο σώμα στο πιάτο. 
  4. Όταν τα λαχανικά αρχίζουν να ροδίζουν, προσθέτεις και πάλι το κοτόπουλο, μαζί με λίγο νερό. 
  5. Τηγανίζεις μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο. 
     

Δες ακόμη τη συνταγή για το τέλειο σπιτικό σεβίτσε και εκείνη για guacamole με αστέρι Michelin.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή

Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.