Η θρυλική BMW 507 του Elvis Presley βρήκε νέο γκαράζ

Το συλλεκτικό cabrio πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι $2.200.000.

H BMW 507 θεωρείται -και όχι άδικα- ένα από τα πιο μυθικά αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας και ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της. Η περιορισμένη παραγωγής της συνδυαστικά με την αεράτη γραμμή και τις επιδόσεις της την έκαναν viral προτού εφευρεθεί ο όρος. Τόσο, που ακόμη και ο Elvis Presley έκανε τα πάντα για να αποκτήσει μία τέτοια - και μάλιστα μεταχειρισμένη. Στις παρακάτω γραμμές ακολουθεί η ιστορία της BMW 507 του Elvis Presley, που πρόσφατα βγήκε στο σφυρί.

> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία της Lamborghini

Η ιστορία της

Αλλά ας γυρίσουμε στα 50s. Η δημοφιλής εταιρεία είχε από το 1955 μέχρι το 1959 τρέξει μία γραμμή παραγωγής για το εν λόγω αμάξι, δημιουργώντας τελικά μόλις 253 αντίτυπά του. Πρόκειται για ένα διθέσιο και πανέμορφο spider, το οποίο ο Elvis αντίκρισε για πρώτη φορά όταν ήταν φαντάρος και είχε σταλεί για τις υποχρεώσεις του στη Γερμανία.

Η θρυλική BMW 507 του Elvis Presley βρήκε νέο γκαράζBMW

Ο έρωτας ήταν κάτι παραπάνω από κεραυνοβόλος, με τον θρυλικό καλλιτέχνη να απευθύνεται τελικά στον Hans Stuck, έναν Γερμανό οδηγό αγώνων που είχε στην κατοχή του μία τέτοια.

Ο έρωτας του Elvis

Ο Presley ήταν 23 ετών όταν απέκτησε το πολυπόθητο για τον ίδιο μοντέλο, σε λευκό χρώμα, εξοπλισμένο με ειδικό κιβώτιο ταχυτήτων και ένα ραδιόφωνο Becker Mexico.

BMW 507 ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΪ 1BMW
BMW 507 ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΪ 3BMW

Το 1960 αποφάσισε να την βάψει κόκκινη (ο αστικός μύθος λέει πως το λευκό χρώμα της λέρωνε εύκολα από τα κραγιόν των γυναικών fans του Βασιλιά, που άφηναν το 'στίγμα' ακόμη και πάνω στο αυτοκίνητό του, μαζί με τα τηλέφωνά τους) και στο τέλος της στρατιωτικής του θητείας επέστρεψε στην Αμερική μαζί με το νέο του απόκτημα. Τελικά, την πούλησε δύο μετά.

> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία της Ferrari

Φτάνοντας στο σήμερα και έχοντας αλλάξει αρκετά χέρια (αλλά και διαμορφωθεί και αναπαλαιωθεί σωστά σε πολλά σημεία της, κυρίως στο αισθητικό κομμάτι), η BMW 507 βγήκε στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Gooding & Company.

Την περασμένη εβδομάδα, κάποιος έδωσε $2.200.000 και την έκανε δική του. Θα έλεγε κανείς πως μιλάμε για ένα αρκετά συμφέρον deal.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης