Ο Lewis Hamilton γίνεται 37 και όλοι περιμένουν το επόμενο βήμα του

Ο Βρετανός μύθος της Φόρμουλα 1 έχει σήμερα γενέθλια. Ακόμη όμως υπάρχουν κάποια ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του στα σιρκουί.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Ιανουαρίου 2022

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου και σε ένα από τα συναρπαστικότερα φινάλε στην ιστορία της Φόρμουλα 1, ο Max Verstappen κατάφερε να ξεπεράσει με απίστευτη προσπέραση στον τελευταίο γύρο τον Lewis Hamilton και να του πάρει μετά από 4 συνεχή χρόνια τον τίτλο του Παγκόσμιο Πρωταθλητή. 

Μετά το εντυπωσιακό όσο και αμφιλεγόμενο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, ο Βρετανός μύθος του μηχανοκίνητου αθλητισμού -που κλείνει σήμερα τα 37 του χρόνια- έδειξε τη δυσαρέσκειά του για την έκβαση της φετινής σεζόν, τηρώντας ακολούθως μία αινιγματική σιωπή. Όχι μόνο για το μέλλον του στη Mercedes αλλά και για το εάν θα συνεχίσει στη Φόρμουλα 1.

Όλοι στην αναμονή

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πρόσφατα Ιππότης (μόλις τρεις ημέρες μετά την απώλεια του 8ου τίτλου, ο πρίγκιπας Κάρολος τον έχρισε Sir στη βρετανική βασιλική κατοικία) είχε υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο με την Mercedes το περασμένο καλοκαίρι.

Λίγο αργότερα ωστόσο δήλωνε πως έχει σκεφτεί πολλές φορές να αποσυρθεί. "Υπάρχουν άλλα πράγματα που θα ήθελα να κάνω, φυσιολογικά πράγματα" είχε τονίσει μεταξύ άλλων αλλά επανέλαβε πόσο τυχερό θεωρεί τον εαυτό του που εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι στα σιρκουί.

Η ομάδα του θέλησε πριν μερικές ημέρες να δώσει ένα hint μέσω Twitter και να καθησυχάσει τους fans (και τους χορηγούς), με τον αδερφό του Nicolas να λέει μέσω Twitch πως "όλα είναι καλά. Απλά πιστεύω πως χρειάζεται ένα διάλειμμα από τα social media".

Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος της FIA Ben Sulayem είχε πριν μερικλές εβδομάδες κάνει γνωστό πως ο Hamilton δεν του απάντησε στα μηνύματά του,  αφού προηγούμενως δεν είχε παρευρεθεί στο FIA gala.

Ο Lewis Hamilton γίνεται 37 και όλοι περιμένουν το επόμενο βήμα του
Γιατί όλοι λοιπόν αναμένουν κάποιες απαντήσεις από τον Lewis Hamilton; Οι λόγοι είναι προφανείς. Λίγοι άντρες είναι μεγαλύτεροι από το σπορ με το οποίο ασχολούνται. Ο γκόλφερ Tiger Woods
, ας πούμε, ή ο Michael Jordan. Στην κατηγορία "οδηγός Φόρμουλα 1" σαφώς -πια- ο Hamilton.

Ο 37χρονος Βρετανός πιλότος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του κόσμου των σπορ στον 21ο αιώνα, έχοντας ήδη ισοφαρίσει το μυθικό ρεκόρ του Michael Schumacher με 7 τίτλους.  

> Διάβασε ακόμη: 7 επικά αυτοκίνητα που βγαίνουν στους δρόμους το 2022

"Την εποχή που πρωτοβγήκα στις κούρσες τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου είχαν πολύ ακριβά αυτοκίνητα. Και ήταν όλα από λευκές οικογένειες. Τώρα πια γελάω με όσα πέρασα εγώ και ο πατέρας μου. Κυρίως, γιατί κατάφερνα να τους κερδίζω όλους κι ας είχα το πιο χάλια αυτοκίνητο. Παρόλ’ αυτά, σιγά σιγά βρέθηκα από τη μία κατηγορία στην άλλη κερδίζοντας το σεβασμό όλων όντας ο μοναδικός μαύρος οδηγός στην ιστορία των γκραν πρι" έλεγε παλαιότερα με ένα πνιχτό γέλιο στο Esquire. Το παραπάνω δείχνει ακριβώς το mentality στο οποίο έχτισε το θρύλο του.

LEWIS HAMILTONGetty Images

Γι' αυτό και πιστεύουμε πως δε θα τα παρατήσει και σε λίγες εβδομάδες, θα στηθεί ξανά στη γραμμή εκκίνησης για να πετύχει αυτό που κάποτε έμοιαζε ακατόρθωτο: Να γίνει ο GOAT της F1.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.