Αυτό είναι το πιο στενό σπίτι του κόσμου

Αν είσαι κλειστοφοβικός, προφανώς δε θα σου αρέσει καθόλου το σχέδιο αυτό.

Για κάποιον λόγο, τα παράξενα σπίτια όλο και αυξάνονται. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τόσα πολλά παράξενα σπίτια στον κόσμο που είναι δύσκολο να τα θυμάσαι όλα. Ωστόσο, αυτό που ανακαλύψαμε πρόσφατα, δεν ξεχνιέται εύκολα.

Συγκεκριμένα, βρήκαμε το πιο στενό σπίτι του κόσμου. Τόσο στενό που αν είσαι κλειστοφοβικός, καλό θα ήταν να μη σε φανταστείς μέσα σε αυτό. 

Το σπίτι μοιάζει με δημιούργημα οπτικού εφέ χωρίς να είναι. Για την ακρίβεια, μοιάζει σαν ένας καθρέφτης να το έχει παραμορφώσει πολύ. Ωστόσο, είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό σπίτι, μόνο που είναι πολύ στενό. Δηλαδή, μόλις ενάμιση μέτρο πλάτος - συμπεριλαμβανομένων των τοίχων.

Το πιο στενό σπίτιGetty Images, Esquire IT

Δείχνει να είναι αρκετά "κοφτερό" ενώ αν θες, μπορείς να το επισκεφτείς -βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Claude-Érignac, στη Χάβρη της Νορμανδίας- σαν να ήταν μουσείο αφού στην πραγματικότητα, είναι ένα έργο τέχνης. Το σπίτι αυτό βέβαια, όπως εύκολα μπορείς να φανταστείς, δεν είναι κατοικήσιμο. Είναι ένα γλυπτό είναι του αυστριακού καλλιτέχνη Erwin Wurm με τίτλο Inhabitable. Συνδυάζει τον ρεαλισμό και την εμμονική προσοχή στη λεπτομέρεια με μια υπέροχη αίσθηση σουρεαλισμού: έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια περίεργη ταινία ή μέσα σε έναν κόσμο παραμορφωμένο από έναν φακό και όμως, είναι ένα πραγματικό οίκημα εξοπλισμένο με τα πάντα.

Στην ουσία, ο καλλιτέχνης θέλησε με το έργο του αυτό να δείξει πόσο δυστοπική είναι η σχέση μας με τον κόσμο και τους χώρους του. Και όπως φαίνεται, το κατάφερε. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας