Η προπόνηση του Daniel Craig για το No Time to Die

Πώς ο Άγγλος ηθοποιός προετοιμάστηκε σωματικά για την 25η ταινία του 007.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 01 Φεβρουαρίου 2021

Η 25η ταινία του James Bond, No Time to Die, ήταν μία από τις πιο πολυαναμενόμενες του 2020, που στη συνέχεια έγινε του 2021. Τελικά -και καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο Daniel Craig θα βρεθεί για τελευταία φορά στο ρόλο του 007 και φρόντισε να προετοιμαστεί γι' αυτό καταλλήλως. Από κάθε άποψη. Ο 53χρονος Άγγλος ηθοποιός παραμένει ένας από τους πιο fit και γυμνασμένους τύπους του Χόλιγουντ.

Για την ταινία του Cary Fukunaga, συνεργάστηκε και πάλι με τον trainer Simon Waterson (ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν πρώην πεζοναύτης του Βασιλικού Ναυτικού), σε ένα πρόγραμμα διατροφής και προπόνησης που είχε ως στόχο τα μέγιστα αποτελέσματα τόσο στο αισθητικό κομμάτι, όσο και σε εκείνο της φυσικής κατάστασης και της δύναμης.

Ο Waterston, μιλώντας στο βρετανικό Esquire, αποκάλυψε κάποια πράγματα για την προπόνηση του Daniel Craig.

Η μέθοδος

Όταν το 2017, ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο Daniel Craig επιστρέφει στο ρόλο, ξεκίνησε μία αντίστροφη μέτρηση. "Ο Daniel ήταν πάντοτε γυμνασμένος και εξαιρετικά αφοσιωμένος στην προπόνηση. Παράλληλα, φρόντιζε αρκετά τη διατροφή του. Όμως έπρεπε να δουλέψουμε αρκετά για να εμφανιστεί στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του, καθώς θα έμπαινε στο κοστούμι του 007 για τελευταία φορά. Θέλαμε να αφήσουμε κάτι έξτρα για να τον θυμάται ο κόσμος στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση" αναφέρει ο Waterson.

Η αποστολή ήταν να ακολουθηθεί μία αλληλουχία από cross-country προπόνηση, μαζί με βάρη και αεροβικές ασκήσεις. "Ευτυχώς είχα υπό τις οδηγίες μου έναν από τους πιο fit 50χρονους του κόσμου" συμπληρώνει ο δημοφιλής γυμναστής, που δεν θεωρεί πως η ηλικία επηρεάζει τους ρυθμούς άσκησης.

Το workout

Για δύο ολόκληρους μήνες, ο Daniel Craig ακολουθούσε πιστά τη ρουτίνα που του είχε σχεδιάσει ο Waterson, για δύο μήνες, με ξεκούραση μίας ημέρας ανά εβδομάδα. Ακολουθούν μερικές από τις πιο βασικές ασκήσεις.

Τα Barbell Thrusters

Η κλασική άσκηση με την μπάρα που είναι σχεδιασμένη για μυϊκή υπεροπλία τόσο του άνω όσο και του κάτω μέρους του κορμού. Ταυτόχρονα, χτίζει τεράστια αντοχή στο καρδιοαναπνευστικό. Ο Craig έκανε καθημερινά 3 σετ των 10 επαναλήψεων με εναλλασσόμενο βάρος από 5-15 κιλά.

Τα step-ups με βαράκια

Χρησιμοποιώντας αλτήρες ή kettlebell, ο Craig έκανε 3 σετ των 10 επαναλήψεων (στη δεύτερη περίπτωση, 10 ανά πόδι), είτε ανεβαίνοντας σκάλες είτε με βήματα σε κουτί.

Άρσεις ποδιών στο μονόζυγο

Χρησιμοποιώντας ένα μονόζυγο έλξεων (με τεντωμένα χέρια σε αυτό), ο Άγγλος ηθοποιός συμπλήρωνε καθημερινά 3 σετ των 10 επαναλήψεων όπου έπρεπε να φέρει τα πόδια του σε ορθή γωνία συγκριτικά με το πάνω μέρος του κορμιού του. Για επιπλέον πόντους και κοιλιακούς, συνήθιζε να κρατά έναν αλτήρα μεταξύ των ποδιών, καθ' όλη τη διάρκεια.

Τα push-ups

Από τον Connery μέχρι τον Brosnan, όλοι οι ηθοποιοί που βρέθηκαν στο θρυλικό ρόλο, συνήθιζαν να κάνουν πολλά, μα πάρα πολλά, push-ups. Ο Craig δεν αποτελεί εξαίρεση, συμπληρώνοντας 50 καθημερινά, φυσικά με τον σωστό τρόπο: Οι γλουτοί πάντοτε χαμηλά, η πλάτη να μην καμπουριάζει ή να κάνει "κοιλιά", τα χέρια ούτε πολύ κλειστά αλλά ούτε και πολύ ανοιχτά, τοποθετούμενα κάθετα, ακριβώς κάτω από το επίπεδο των ώμων. Τα πόδια, αντίστοιχα, δεν χαλάρωναν ποτέ και οι κοιλιακοί ήταν πάντοτε σφιγμένοι.

Οι πιέσεις στήθους στον πάγκο

Μία από τις πιο βασικές ασκήσεις με δύο αλτήρες: Πάνω από το στήθος με τα χέρια τεντωμένα, 10 επαναλήψεις, για τρία σετ, με διάλειμμα ενός λεπτού το καθένα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης