H προπόνηση που έκανε φέτες τον Brad Pitt

Το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολούθησε για να χτίσει το σώμα του Αχιλλέα στην ταινία "Τροία".

Η εμφάνιση του Brad Pitt χωρίς μπλούζα στο Fight Club, το 1999, ώθησε εκατομμύρια άντρες να κάνουν για πρώτη φορά συνδρομή σε γυμναστήριο και εσένα να τα δίνεις όλα στην προπόνησή σου. Παρόλα αυτά, για τον ξανθό και αειθαλή ηθοποιό, χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια από εκείνη την ταινία και να αναλάβει τον ρόλο του Αχιλλέα στο ιστορικό έπος της Τροίας έτσι ώστε να φτάσει να αποκτήσει τη μεγαλύτερη μυϊκή μάζα που έχει καταφέρει ποτέ μέχρι σήμερα.

H προπόνηση που έκανε φέτες τον Brad PittSony Pictures

Που οφείλει αυτό το επίτευγμα; Στον προσωπικό του γυμναστή Duffy Gaver, που έχει δουλέψει με τους πάντες, από τον Chris Pratt μέχρι τον Tobey Maguire.

Το πλάνο που ακολούθησαν

Ο Brad Pitt είχε έξι μήνες για να χτίσει τον μυθικό όγκο του Αχιλλέα και, μάλιστα, την περίοδο πριν από την προετοιμασία του, είχε χάσει βάρος για τις ανάγκες ενός ρόλου που, τελικά, ναυάγησε. Μαζί με τον προπονητή του, αποφάσισαν να μη χτίσουν την εικόνα ενός "σώματος γυμναστηρίου", αλλά ένα κορμί που θα ήταν κοντά στα ελληνορωμαϊκά πρότυπα. Έτσι, δούλεψαν πολύ την πλάτη και τα χέρια, αλλά όχι το στήθος.

Δούρειος Ίππος

Για τον πρώην ΟΥΚά Duffy Gaver, δεν υπάρχουν μυστικά που θα σε κάνουν να πετύχεις πιο εύκολα τους στόχους σου. Γι’ αυτό και τα πράγματα είναι απλά: αν δουλέψεις σκληρά, θα δεις αποτέλεσμα. Ο Pitt μπήκε κατευθείαν στο νόημα και αντί να αρχίσει την γκρίνια, μετά από κάθε δύσκολο σετ που ολοκλήρωνε, πείσμωνε περισσότερο.

BRAD PITT SHIRTLESS

Άλλωστε, όπως συνηθίζει να λέει ο προπονητής του, η δυσφορία είναι ένα σημάδι για την αλλαγή που πρόκειται να δεις στο σώμα σου.

Διατροφή για ημίθεους

Όπως συμβαίνει σε όλα τα προγράμματα αύξησης όγκου, το κλειδί για να αποκτήσει ο Pitt το σώμα του Αχιλλέα, βρισκόταν στη διατροφή του. Το σύνθημα εδώ ήταν το: κοτόπουλο, μπρόκολο και μαύρο ρύζι. Στο repeat.

Η προπόνηση του Brad Pitt

Αν δεν κατεβαίνεις σε αγώνες, δεν χρειάζεται να κάνεις δέκα διαφορετικές ασκήσεις για κάθε μυ. Αρκούν λίγες και αποτελεσματικές. Ακολουθεί, λοιπόν, το πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να χτίσεις μεγαλύτερη πλάτη, να προσθέσεις όγκο και σχήμα στους μύες σου, αλλά και που θα σε ανταμείψει με τη δύναμη ενός πολεμιστή.

Το απαραίτητο ζέσταμα

Ξεκίνα με ένα ζέσταμα για να κάνεις το αίμα σου να κυλήσει σε όλους τους μύες που πρόκειται να δουλέψεις σκληρά. Στη συνέχεια, εκτέλεσε όλες τις ασκήσεις με τη σειρά που ακολουθούν, χωρίς ξεκούραση, μετά κάνε μία παύση 60 δευτερολέπτων για να πιεις λίγο νερό και ολοκλήρωσε με τα squats πριν επιστρέψεις στα push-ups, για να ολοκληρώσεις συνολικά 3 γύρους του προγράμματος.

Push-ups: 3 σετ x 10 επαναλήψεις

Έλξεις: 3 σετ x 10 επαναλήψεις

Air squats: 3 σετ x 10 επαναλήψεις

Διάλειμμα: 60 δευτερόλεπτα

Τα μεγάλα βάρη

Για να μεγιστοποιήσεις τον όγκο σου, θα πρέπει να σηκώσεις όσο πιο πολύ σιδερικό μπορείς. Με τον ίδιο τρόπο, όμως, μπορεί να προκαλέσεις στο σώμα σου τους χειρότερους τραυματισμούς. Οπότε, ανέβασε κιλά με προσοχή και πάντα σταδιακά. Εκτέλεσε κάθε άσκηση στη σειρά που ακολουθεί, με διάλειμμα 30 δευτερολέπτων ανάμεσα στα σετ. Προσπάθησε να είσαι απόλυτα ακριβής στη χρονική διάρκεια των διαλειμμάτων σου, για να κάψεις όσο περισσότερο λίπος γίνεται ενώ την ίδια στιγμή θα χτίζεις μύες.

Pull-downs: Κάνεις όσο πιο πολλές επαναλήψεις μπορείς. Για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη, μπορείς να παίξεις με πυραμίδες όσον αφορά τα σετ.

Διάλειμμα: 30 δευτερόλεπτα

Κωπηλατική με T-bar: Κάνεις όσο πιο πολλές επαναλήψεις μπορείς. Για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη, μπορείς να παίξεις με πυραμίδες όσον αφορά τα σετ.

Διάλειμμα: 30 δευτερόλεπτα

Σούπερ σετ: Push-ups / Κωπηλατική με αλτήρες: 5 σετ x 10 επαναλήψεις για κάθε άσκηση, χωρίς διάλειμμα

Διάλειμμα: 30 δευτερόλεπτα

Επίστρεψε στα push-ups και επανέλαβε το σούπερ σετ.

Υπερεκτάσεις σε ίσιο πάγκο: 4 σετ x 10 επαναλήψεις

Διάλειμμα: 30 δευτερόλεπτα

Σε κάθε περίπτωση, άκου το σώμα σου και μην το παρακάνεις. Ούτως ή άλλως, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είσαι ο Αχιλλέας της Τροίας.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.