O ευνουχισμός χαρίζει χρόνια ζωής, λέει η επιστήμη

Αν αυτό δεν είναι μία δύσκολη επιλογή, τότε ποια;

Είναι μερικές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων δυσκολευόμαστε να μεταφέρουμε στο γραπτό λόγο. Όχι εξαιτίας κάποιου ταμπού θέματος, αλλά πολύ απλά γιατί ακόμη και οι ίδιοι αιφνιδιαζόμαστε. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για επίπονες και δύσκολες διαδικασίες με ανέλπιστη εξέλιξη. Έτσι, στο πλαίσιο μίας 'μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα' κατάστασης, πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι ο ευνουχισμός ενδέχεται να είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των αντρών. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Πρόκειται για δημοσιευμένη έρευνα στο eLife, από μία ομάδα επιστημόνων με έδρα το Πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι αυτός ο τύπος παρέμβασης στο αντρικό σώμα μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση του DNA τους. Για την ακρίβεια, τα αποτελέσματα κατέστησαν σαφές ότι τα αρσενικά πρόβατα που είχαν στειρωθεί κατόρθωσαν να ζήσουν έως και 60% περισσότερο από εκείνα που συνέχισαν να έχουν τα γεννητικά τους όργανα, ακριβώς όπως τα έπλασε η μητέρα φύση.

>Διάβασε ακόμη: Μήπως είσαι digisexual και δεν το έχεις καταλάβει;

"Οι κτηνοτρόφοι και οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό ότι τα στειρωμένα αρσενικά πρόβατα ζουν πολύ περισσότερο κατά μέσο όρο από εκείνα που διατηρούν άθικτα τα γεννητικά τους όργανα. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που κάποιος εξέτασε το DNA τους για να δει εάν επίσης γερνούν με πιο αργούς ρυθμούς", εξήγησε η Victoria Sugrue, μία εκ των επιστημόνων που ευθύνονται για την εν λόγω μελέτη. 

Κόβεται το σεξ;

Από τα παραπάνω βέβαια, προκύπτει το εξής φλέγον ζήτημα: Αν αυτά τα αποτελέσματα αποδειχθεί ότι επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο ακριβώς τον άνθρωπο, πόσο δελεαστικά μπορεί να είναι; Και τελικά τι ισχύει στην πραγματικότητα; Διότι μέχρι πρότινος, διαβάζαμε άπειρες εμπεριστατωμένες επίσης έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες το σεξ είναι εκείνο που θεωρητικά μας χαρίζει χρόνια. Περιμένουμε οι αγαπητοί επιστήμονες να τοποθετηθούν υπεύθυνα επί του θέματος, διότι προφανώς στην προκειμένη περίπτωση το ποτάμι δε μπορεί να γυρίσει πίσω.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαφανή σπίτια στη φύση, η τάση που βλέπουμε παντού στα σόσιαλ μίντια

Κοστίζουν λιγότερο απ' ό,τι θα περίμενες και διαθέτουν άπλετο φυσικό φως.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ανυπάκουες ράτσες σκύλων, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες ράτσες σκύλων είναι πιθανό να παρουσιάσουν επιπλέον προκλήσεις στην εκπαίδευσή τους;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί χρειαζόμαστε όλοι ψυχοθεραπεία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι κάνουν ψυχοθεραπεία επειδή δεν κάνουν κάποιοι άλλοι...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν η τεχνητή νοημοσύνη έλυνε τα μυστήρια των ανώτερων μαθηματικών;

Οι περίπλοκοι γρίφοι που συχνά προβληματίζουν ακόμη και τα πιο έξυπνα μυαλά στον κόσμο ίσως βρήκαν τον "μάστορά" τους.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σωστή προθέρμανση πριν από την προπόνηση υψηλής έντασης

Η καλή προθέρμανση βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Την κάνεις σωστά όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος