60 ημέρες με push-ups, σανίδα και pull-ups

YouTuber προσθέτει μία 15λεπτη προπόνηση στο πρόγραμμά του. Δύο μήνες μετά, τα αποτελέσματα σοκάρουν.

Πρόπερσι, ο YouTuber Brendan Jones, το ένα μισό του vlogging ντουέτου των Goal Guys, είχε υποβάλλει τον εαυτό του σε ένα fitness challenge που τον έκανε να χάσει απίστευτο λίπος από το σώμα του και να γραμμώσει, μέσα σε 100 ημέρες. Κι ενώ αυτό το αποτέλεσμα κατάφερε να το διατηρήσει με σωστή διατροφή και προπόνηση, στη συνέχεια, άρχισε να ψάχνει για τρόπους που θα απογειώσουν τόσο την εικόνα όσο και τη φυσική του κατάσταση.

Σε βίντεο που ανέβασε ένα χρόνο μετά στο κανάλι του κατέγραψε, λοιπόν, το τι συνέβη στο σώμα του μετά την προσθήκη push-ups, pull-ups και κοιλιακών στο προπονητικό του σχήμα, σε καθημερινή βάση.

Τι περιελάμβανε το νέο fitness challenge

Επιπλέον της κανονικής του προπόνησης, ο Jones ξεκίνησε να κάνει ένα έξτρα 15λεπτο πρόγραμμα κάθε πρωί, το οποίο αποτελείτο από 3 σετ των 15 push-ups, 3 σανίδες των 45 δευτερολέπτων η κάθε μία και 3 σετ των 8 pull-ups. Επίσης, έκανε κάποιες έλξεις με ιμάντες για να χτίσει δύναμη στα χέρια του, οι οποίες τον βοήθησαν να ισορροπήσει τις ασκήσεις που έκανε για το πάνω μέρος του σώματός του.

> Διάβασε ακόμα: Οι καλύτερες ασκήσεις για να είσαι fit μεγαλώνοντας, σύμφωνα με το Harvard

'Το μόνο πράγμα που ήταν κάπως σκληρό ήταν το να κινητοποιήσω τον εαυτό μου να πάω και να κάνω τη δεύτερη προπόνησή μου, τα απογεύματα, η οποία ήταν πάντα η πιο σκληρή προπόνηση της ημέρας', λέει στο βίντεο.

Παρόλα αυτά, καθώς παρέμεινε συνεπής στο πρόγραμμά του, ο Jones άρχισε σύντομα να βλέπει αποτελέσματα, κυρίως στην αύξηση της δύναμης του πάνω μέρος του σώματός του, ενώ βελτιώθηκε και στα muscle-ups στους κρίκους γυμναστικής.

60 ημέρες με push-ups, σανίδα και pull-ups iStock

Η πρόοδός του ήταν ένα σοκ

'Είμαι σχεδόν στη μέση του προγράμματος και ήδη νιώθω τόσο πολύ πιο δυνατός, είναι σοκαριστικό', λέει. 'Ξεκίνησα με 15 push-ups και πλέον έχω καταφέρει να εκτελώ 4 σετ των 20 και μάλιστα με άνεση. Στα pull-ups, έχω προοδεύσει από τα 2 σετ των 8 επαναλήψεων στα 4 σετ των 10. Επίσης, συνειδητοποίησα ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την προπόνηση υψηλής συχνότητας για να εστιάσω σε πράγματα όπως το να βελτιωθώ στα pull-ups στους κρίκους, δουλεύοντας με εκρηκτικά pull-ups'.

> Διάβασε ακόμα: Τι πραγματικά συμβαίνει όταν προπονείσαι για six-pack

Στο τέλος των 60 ημερών, ο Jones είχε χάσει 2 κιλά και το ποσοστό λίπους στο σώμα του είχε πέσει από το 18,2% στο 14,8%. 'Νιώθω ότι έχω όντως στεγνώσει, αυτό το fitness challenge πραγματικά είχε αποτέλεσμα', λέει. 'Έχω ειλικρινά εκπλαγεί με το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε και βελτιώθηκε το σώμα μου με αυτή την έξτρα προπόνηση'.

Από: Esquire UK

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου