Λένε πως το #5and500 είναι το πιο απάνθρωπο fitness challenge του κόσμου

Το CrossFit challenge που κάνει θραύση στα social media τεστάρει τόσο τη δύναμη όσο και την αντοχή σου.

Ο Jake Boly, προπονητής και YouTuber, γνωρίζει ότι θα τα βρει σκούρα στο να ολοκληρώσει με επιτυχία τη δική του εκδοχή στο fitness challenge που έχει γίνει γνωστό ως #5and500. Αυτό που σκοπεύει να κάνει είναι μέσα σε μία ημέρα να εκτελέσει ένα squat και μία άρση θανάτου με επιβάρυνση 500 λιβρών (δηλαδή με 227 κιλά) και να τρέξει 1 μίλι (1,6 χιλιόμετρο) σε λιγότερο από 5 λεπτά. Μιας και μπορεί ήδη να κάνει άρσεις θανάτου με επιβάρυνση 260 κιλών δεν θα έχει θέμα σε αυτό. Η δική του πρόκληση είναι το 1 μίλι.

Ο συνδυασμός που σκοτώνει

Όπως ίσως να γνωρίζεις ήδη δεν πρέπει να σηκώνεις ένα τεράστιο βάρος τη μία στιγμή και την άλλη να το ρίχνεις στο τρέξιμο. Επίσης, το πρώτο μέρος του challenge σε κάνει να είσαι πιο αργός στο τρέξιμο. Παρόλα αυτά, ο Boly το παλεύει να τα βγάλει πέρα στον συνδυασμό αυτών των δύο, για χάρη του challenge #5and500.

Λένε πως το #5and500 είναι το πιο απάνθρωπο fitness challenge του κόσμουInstagram @jake_boly

Η προετοιμασία που απαιτεί το challenge

Το να προσπαθήσεις να τα καταφέρεις σε αυτό το challenge θα σε βοηθήσει να χτίσεις μύες και να χάσεις λίπος, καθώς απαιτεί προπόνηση. Δηλαδή, δεν πρόκειται για προσπάθεια 'μια κι έξω'. Επίσης, το να έχεις έναν τέτοιο στόχο μπορεί να κάνει την καθημερινή σου προπόνηση ενδιαφέρουσα, δίνοντάς σου το κίνητρο που πιθανώς σου έλειπε, ειδικά αν αρχίσεις να μοιράζεσαι την πορεία της εξέλιξής σου στα social media.

Ο Boly πέρασε 6 μήνες για την προετοιμασία του. Καθένας, ανάλογα με τη φυσική του κατάσταση, χρειάζεται διαφορετικό χρόνο προετοιμασίας, με ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, που θα συνδυάζει την άρση βαρών με το τρέξιμο.

> Διάβασε ακόμα: Ολυμπιονίκης εναντίον Πεζοναύτη σε fitness battle

Πώς ξεκίνησε το challenge

Ο ιθύνων νους του #5and500 είναι ο Dave Castro, συγγραφέας του βιβλίου Constructing The CrossFit Games, που κυκλοφόρησε το 2018. Παρόλα αυτά, καθώς το challenge φαινόταν 'αδύνατο να πραγματοποιηθεί', άρχισε να κάνει trending δύο χρόνια αργότερα, σε διάφορες εκδοχές του, όταν μετά τα πρώτα lockdowns η ιδέα του να αναλαμβάνεις να ολοκληρώσεις ένα fitness challenge άρχισε να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. 

> Διάβασε ακόμα: 60 ημέρες με push-ups, σανίδα και pull-ups

Ανάμεσα στους fitfluencers που έχουν ολοκληρώσει μία 'προσωποποιημένη' εκδοχή του fitness challenge #5and500 είναι ο αθλητής αντοχής Michael Miraglia, ο κάτοχος του αμερικανικού ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο Ryan Hall και ο Nick Symmonds, που έχει συμμετάσχει δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό που σκοπεύει ο Boly να πραγματοποιήσει μέσα στην ίδια μέρα κι αφού 'θάψει το Εγώ του' είναι να εκτελέσει ένα squat με βάρος 500 λιβρών, στη συνέχεια να τρέξει το 1 μίλι του μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά και αργότερα, έπειτα από κάποιες ώρες ξεκούρασης, να επιστρέψει στο γυμναστήριο για να κάνει μία άρση θανάτου με επιβάρυνση 500 λιβρών.

Από: Esquire UK

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.