Παραμένοντας fit μέσα στις γιορτές, ένας εφικτός στόχος

Πώς να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση και παράλληλα να απολαύσεις και τις γιορτές.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 27 Δεκεμβρίου 2023

Η περίοδος των γιορτών φέρνει συχνά ανησυχίες σχετικά με τη διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης, ενώ παράλληλα προσπαθείς και να απολαύσεις τις λιχουδιές που βρίσκονται στο οπτικό σου πεδίο, χωρίς να περιορίζεσαι ιδιαίτερα. Είτε έχεις δουλέψει σκληρά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να παραμείνεις fit, είτε θέλεις να αποφύγεις την υποτονικότητα μετά τις γιορτές, η επίτευξη ισορροπίας είναι το κλειδί για να απολαύσεις τις γιορτές, διατηρώντας την ευεξία σου.

Ευτυχώς, υπάρχουν πρακτικές συμβουλές που δεν είναι ιδαίτερα δύσκολες, με σούπες και χυμούς ή συνεχείς επισκέψεις στο γυμναστήριο.

Μην αγχώνεσαι για τις προπονήσεις

Αν η διατήρηση της συνηθισμένης σου ρουτίνας άσκησης κατά τη διάρκεια των διακοπών σου φαίνεται πρόκληση, μην ανησυχείς. Το σώμα έχει μυϊκή μνήμη, γεγονός που διευκολύνει την επανάληψη της τακτικής προπόνησης μετά από μια σύντομη διακοπή.

Ακόμη και οι ελάχιστες προσπάθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στόχευσε σε τουλάχιστον τρεις σύντομες συνεδρίες την εβδομάδα, είτε πρόκειται για 20λεπτα μπλοκ, είτε για μισή ώρα αεροβικών δραστηριοτήτων, όπως γρήγορο περίπατο, τρέξιμο ή υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση.

Απόλαυσε τα γεύματα με προσοχή

Μην ανησυχείς, το φαγητό δεν θα εξαφανιστεί μετά τις γιορτές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να φας το καταπέτασμα. Μπορείς να αντισταθείς σε αυτήν την παρόρμηση. Μην κάνεις δραστικές διατροφικές αλλαγές, όπως το να λιμοκτονήσεις πριν από ένα εορταστικό γεύμα. Αντ' αυτού, διατήρησε τις κλασικές διατροφικές σου συνήθειες και άκουσε τα σήματα του σώματός σου για κορεσμό.

Μπορείς να απολαύσεις τα πλούσια γεύματα τις σημαντικές ημέρες (π.χ. 31 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου) και τις άλλες μέρες να διατηρήσεις τις καθιερωμένες συνήθειές σου ανέπαφες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να απολαύσεις τις ειδικές περιστάσεις, χωρίς να χαλάς την πρόοδό σου.

Υιοθετώντας αυτές τις πρακτικές, θα διατηρήσεις μια υγιή ισορροπία, θα αποφύγεις τις απότομες μεταβάσεις και θα σου είναι πιο εύκολο να επιστρέψεις στη ρουτίνα σου μετά τις γιορτές. Απόλαυσε τις γιορτινές ημέρες με χαρά, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην ευημερία σου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος