Μέρη με επικό καφέ στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε και στην Παγκόσμια Ημέρα Καφέ 2021. Αλλά πρώτα, λίγη -περίπου- ιστορία. Ήταν μία ημέρα σαν σήμερα, την 1η Οκτωβρίου 2015, όταν ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ (ICO) αποφάσιζε να καθιερώσει την Διεθνή ή Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, για να τιμήσει το προϊόν που ξεκινά την ημέρα της πλειοψηφίας των ανθρώπων στον μάταιο τούτο κόσμο.

Έκτοτε, κάθε 1/10, το δημοφιλές αφέψημα τιμάται με σειρά εκδηλώσεων και πολλά δρώμενα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Φέτος, μετά τους περιορισμούς λόγω Covid-19 την περασμένη χρονιά, αναμένεται να επιστρέψουν τα events, οπότε έχε τα μάτια σου ανοιχτά για το τι θα παίξει στην πόλη. Αν πάλι δεν επιθυμείς να διαφοροποιηθείς σε τρομακτικό βαθμό από τις καθημερινές σου συνήθειες, έχε υπόψιν κάποιο από τα παρακάτω μέρη.

ANÄNA

Έκανε την εμφάνισή του πριν λίγα χρόνια στην Πραξιτέλους και σχεδόν αμέσως έγινε talk of the town για τους coffee aficionados, για όλους τους σωστούς λόγους. Feelgood περιβάλλον, τζαμαρίες για χάζι και ποιοτικά blends συνθέτουν εδώ το σκηνικό.

Info: Πραξιτέλους 33, τηλ. 211 1151788

> Διάβασε ακόμη: 3 συνταγές για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Naif

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Νaif Athens (@naifathens)

Εμφανίστηκε πίσω από τη Στέγη, στο κενό μεταξύ των δύο lockdowns, και σχεδόν αμέσως κατόρθωσε να γίνει στέκι, συγκεντρώνοντας mix and match crowd από όλη την ευρύτερη περιοχή αλλά και πιο πέρα από αυτήν. Τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ (από την Mr. Bean Coffee Roasters) είναι μία από τις αιτίες.

Info: Λεοντίου 10, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9334946

LOT 51

Τι να πρωτοπεί κανείς για το φαινόμενο LOT 51, που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2018 όταν και άνοιξε, να βάλει στον αθηναϊκό χάρτη την πλατεία Βραζιλίας, που δεν θα την έλεγες ακριβώς και δημοφιλή. Το all day café bar σφύζει από ζωή οποιαδήποτε ώρες της ημέρας, πλασιώνοντας την χαλαρή ατμόσφαιρα και την ωραία αισθητική του, με θαυμάσιο καφέ. Σε αυτό βοηθούν οι ποικιλίες μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης του brand Area 51 - δεν πρέπει να ξεχνάς επίσης πως οι δημιουργοί του (Σπύρος Λάππας, Παναγιώτης Ζωτιάδης και Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος) προέρχονται όλοι από το κομμάτι του καφέ.

Info: Παπαδιαμαντοπούλου 24Β και Μιχαλακοπούλου, Ιλίσια, τηλ. 6937 337066

HandPickers Coffee Roaster

Αν αναρωτήθηκες ποτέ στη ζωή σου γιατί να επισκεφθείς την περιοχή του Ταύρου, σου έχουμε απάντηση. Το HandPickers, στον μικρό του χώρο με την ψηλή μπάρα, σερβίρει αξιομνημόνευτο καφέ. 

Info: Αναξαγόρα 45, Ταύρος, τηλ. 210 4817530

InLoveAgain

Tο μικρό αδερφάκι του Baba Au Rum υπηρετεί ένα ελαφρώς διαφορετικό, πρωτότυπο όσο και ιντριγκαδόρικο concept. Εκτός από Mai Tai σε τάρτα, Piña Colada σε cheesecake και Zombie σε προφιτερόλ, φυτά για το χώρο σου και νόστιμες επιλογές για brunch, εδώ θα βρεις και θαυμάσια καφέ, με ειδικά ψημένα για το InLoveAgain χαρμάνια της Taf.

Info: Κλειτίου 3, Αθήνα

The Underdog

Την άνοιξη του 2015, όταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του σε έναν έξοχα διαμορφωμένο χώρο, το The Underdog μας έκανε να ασχοληθούμε ξανά με την περιοχή του Θησείου. Αρκετά χρόνια μετά συνεχίζει να βαδίζει στα ίδια προσεκτικά και ποιοτικά βήματα. Μεταξύ άλλων οι baristas του σερβίρουν έναν από τους καλύτερους και πιο βραβευμένους καφέδες της πόλης.

Info: Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 213 0365393

Dope Roasting Co.

Ένα πανέμορφο, φωτεινό εσωτερικό, σε ένα κτίριο ηλικίας άνω των 180 ετών. Essence από κάποιο νεοϋορκέζικο spot. Χαλαρό ύφος. Εξαιρετικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές από το δικό του καφεκοπτείο. Και ένα μικρό αρτοποιείο υψηλών προδιαγραφών. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το παζλ της επιτυχίας για το Dope Roasting Co., που πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό στο κέντρο της πόλης. 

Info: Βύσσης 25, Μοναστηράκι. τηλ. 210 3215209

> Διάβασε ακόμη: Φανταστικά cocktails με καφέ

The Rabbit Punch

Η ομάδα του The Underdog αποφάσισε να επεκταθεί προ τριετίας και στο διαρκώς σε άνοδο Παγκράτι, με ένα all day μέρος, που έχει τη μοναδική ικανότητα να σου φτιάχνει τη διάθεση με το που πατήσεις το πόδι σου σε αυτό. Παράλληλα και συμπληρωματικά, σερβίρει πεντανόστιμο brunch και πρωτοκλασάτο καφέ.

Info: Ευφράνορος 40, Παγκράτι, τηλ. 210 7567840

Minu

Μέρη με επικό καφέ στην ΑθήναΈνα πολυσυλλεκτικό concept store που εκτός από το προσεγμένο design και τα φυτά, τυγχάνει να αγαπά πολύ και τον καλό καφέ. Σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον και ανάμεσα από πιλέες, μπιγκόνιες, μονστέρες, αλοκάσιες, παχύφυτα και κάκτους, θα πιεις και ένα -ή και παραπάνω- ποτήρι ποιοτικού καφέ. 

Info: Σαρρή 50, Ψυρρή, τηλ. 210 3232022 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.