Το πιο premium φεστιβάλ για ουίσκι και ρούμι επιστρέφει, σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά της Αθήνας

Σε festive mood, λίγο πριν τις γιορτές και σε έναν υπέροχο χώρο του αθηναϊκού κέντρου, το Athens Rum & Whisky Festival έρχεται ξανά για να σε μυήσει σε δύο από τα δημοφιλέστερα αποστάγματα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Δεκεμβρίου 2022

Ουίσκι και ρούμι. Ρούμι και ουίσκι. Δύο από τα δημοφιλέστερα αποστάγματα τόσο στην καταναλωτική σφαίρα όσο και στον κόσμο των bartenders μπαίνουν στο μικροσκόπιο της προσοχής των απανταχού spirit lovers της Αθήνας και για δύο μέρες ξεδιπλώνουν τις κατηγορίες, τη βαθιά ιστορία και κληρονομιά τους, τη μοναδικότητα αλλά και τον τρόπο ανάμειξης και απόλαυσής τους, μέσα από ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ, που διοργανώνεται για 3η χρονιά. Το Athens Rum & Whisky Festival (εισιτήρια εδώ) είναι ξανά εδώ και σε υποδέχεται για δύο ημέρες -την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου- σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά της Αθήνας.

Νέος χώρος, μοναδικά spirits και το καθιερωμένο Premium Lounge

Στον αριθμό 36 της λεωφόρου Αμαλίας και ακριβώς απέναντι από το Ζάππειο, στους τρεις ορόφους του ιστορικού κτίσματος με τη μοναδική αισθητική αστικής ελεγκάντσας των αρχών του 20ου αιώνα, θα έχεις τη δυνατότητα να γευθείς δεκάδες κορυφαία παλαιωμένα αποστάγματα, τις κορωνίδες στην κατηγορία του ρουμιού και του ουίσκι.

Τι θα συναντήσεις λοιπόν; Το πληρέστατο εκθεσιακό κομμάτι, τα Experience Rooms με τις custom made εμπειρίες, αίθουσες σεμιναρίων και γευσιγνωσιών, σπουδαία μπαρ για να απολαύσεις τα cocktails τους και shop για να πραγματοποιήσεις γιορτινές αγορές.

Το πιο premium φεστιβάλ για ουίσκι και ρούμι επιστρέφει, σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά της Αθήνας

Ασφαλώς, (και) από τη φετινή διοργάνωση δε θα μπορούσε να απουσιάζει το καθιερωμένο Premium Lounge για τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες - εκεί όπου μεταξύ άλλων θα σερβίρονται premium και super premium ρούμια και ουίσκι. Επιπροσθέτως, όλοι οι κάτοχοι του premium εισιτηρίου, θα μπορούν να πάρουν μέρος στις ειδικές γευσιγνωσίες που θα πραγματοποιήσει το Greek Whisky Association, ειδικά για το Athens Rum & Whisky Festival, με τις συλλεκτικές εμφιαλώσεις του (περιορισμένος αριθμός σε first come-first serve basis) και να παρακολουθήσουν ένα line up σεμιναρίων και tastings.

Παράλληλα, θα διασκεδάσεις με μουσικές γνωστών μουσικών παραγωγών και cocktails από το εμβληματικό Baba Αu Rum (νο.20 στη φετινή λίστα των The World's 50 Best Bars), ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο The Bar Corner θα φιλοξενηθούν guest βάρδιες (20.00-00.00) από κορυφαία μπαρ της πόλης - τα Barro Negro, Line, The Clumsies και The Bar in Front of the Bar.

Athens Rum & Whisky Festival 1

Το Athens Rum & Whisky Festival διοργανώνεται από το Baba Au Rum και την ελληνική ομάδα του Difford’s Guide ("Best Cocktail Writing Publication in the World”). Μέσα από τις πολλές του δράσεις παρακινεί κοινό και επαγγελματίες να εντρυφήσουν επιπλέον στις αγαπημένες κατηγορίες αποσταγμάτων, με έναν τρόπο σύγχρονο, πρωτοπόρο και fun.

 


Info

Amalias 36: Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 36, Σύνταγμα

Παρασκευή 9 (16.00-24.00) και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (από τις 15.30).

Εισιτήρια: Μονοήμερο γενικής εισόδου €20/ Μονοήμερο γενικής εισόδου για δύο άτομα €35/ Premium εισιτήριο για μία ημέρα €40/ Premium εισιτήριο για μία ημέρα, δύο ατόμων €65. - Κλείσε τώρα μέσω viva.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.