Όταν το Line συνάντησε το Delta

Υψηλή γαστρονομία και fine drinking σε άψογο συντονισμό, χάρη στα πιάτα ενός εκ των κορυφαίων εστιατορίων της χώρας και ενός από τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη.

Από τη μία, το Delta: Tο δημοφιλές εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ που σηματοδότησε μια νέα εποχή στο ελληνικό fine dining, φιλοδοξώντας να προσελκύσει γκουρμέ επισκέπτες απ’ όλη την υφήλιο - κάτι που ήδη πραγματοποιεί. Από την άλλη το Line Athens: Ένα από τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη (νο.12 της λίστας των The World’s 50 Best Bars 2023) και ένα θαρραλέο project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου. 

Συνάντηση κορυφής

Οι δύο υπερδυνάμεις της αθηναϊκής εστίασης πορεύονται μαζί εδώ και λίγο καιρό, καθώς η ομάδα του Line Athens έχει πάρει επ’ ώμου το κομμάτι του μπαρ στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και 2 αστέρια Michelin (συν το πράσινο άστρο του κόκκινου οδηγού) Delta.

Όταν το Line συνάντησε το Delta

Τα αποτελέσματα της περιβόητης συνέργειας γίνονται ήδη ορατά, μέσα από το πρωτοποριακό νέο pairing που προσφέρεται, σε ένα πάντρεμα πέντε main courses με ισάριθμα drinks. Στα τελευταία, χρησιμοποιείται αρκετά κρασί που παράγεται από φρούτα, τα οποία έχουν υποστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία 'οινοποίησης' - πρόκειται για την trademark διαδικασία που υλοποιεί η ομάδα του Line, με απόλυτο focus στη βιωσιμότητα και τη zero food waste λογική.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DELTA  ΟΙ ΣΕΦ

"Δε συμβαίνει πολύ συχνά να συνεργάζεται ένα τόσο σημαντικό μπαρ με ένα εστιατόριο αυτού του βεληνεκούς, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνει για όλους εμάς αυτή η κίνηση" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στον Βασίλη Κυρίτση

Ο συνιδρυτής του Line και ένας εκ των πιο επιδραστικών ανθρώπων στο σύμπαν του ελληνικού -και ακόμη πιο μακριά από αυτό- bartending τονίζει πως "πια είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε σε όλους όσα προετοιμάζαμε για αρκετές εβδομάδες. Έχουμε κοινούς στόχους, κοινά στοιχεία και κοινές φιλοσοφίες σε όλες τις φάσεις της δημιουργικής διαδικασίας με την ομάδα του Delta". 

Line x Delta 2
Line x Delta 1

"Τα παιδιά του Delta μας άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες της κουζίνας τους και μας έδωσαν πλήρη ελευθερία. Κάθε project που μπορεί να μας δώσει γνώση, μας εξιτάρει σαν ομάδα και αυτό ακριβώς συνέβη και εδώ. Όλα τα υλικά που υπάρχουν εδώ μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία μιας εμπειρίας. Θέλουμε να ξεφύγουμε από τη λογική του κλασικού pairing, που προκύπτει από τις αρχές και τις γνώσεις των δύο ομάδων, αυτής του Delta και εκείνης του Line" συμπληρώνει ο Βασίλης Κυρίτσης.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.