Beauty Killed the Beast, η μπάρα της ευδαιμονίας

Στο εξαιρετικά στιλάτο all day bar του Κεραμεικού, την ευτυχία φέρνουν (και) τα cocktails.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, η ευδαιμονία είναι μία ευχάριστη κατάσταση που προκύπτει από την ψυχική δραστηριότητα, εφόσον αυτή είναι σύμφωνη με την τέλεια αρετή. Ο σπουδαίος φιλόσοφος της αρχαιότητας υποστήριζε μάλιστα ότι η ευδαιμονία είναι ο τελικός σκοπός του ανθρώπου και το σημαντικότερο επίτευγμά του, το οποίο θα πρέπει να θεωρείται πλήρες και αυτάρκες, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη σχετική ενέργεια για να επιτευχθεί.

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν την βασική πηγή έμπνευσης για τους bartenders του Beauty Killed the Beast -Νίκο Σωτηρόπουλο, Τάσο Ανδρέου και Παναγιώτη Γραμματικά- που δημιούργησαν την cocktail list του αγαπημένου all day bar, η οποία τιτλοφορείται Eudaimonia.

Beauty Killed the Beast, η μπάρα της ευδαιμονίας

Η συγκεκριμένη κάρτα ποτών τρέχει από τον περασμένο Νοέμβριο, προσθέτοντας ένα ακόμη asset για ένα από τα πιο Instagramικά μέρη της Αθήνας, στο οποίο παρεμπιπτόντως μπορείς να δοκιμάσεις και ένα εξαιρετικά προσεγμένο brunch που φέρει τη σφραγίδα του Γαβριήλ Νικολαΐδη.

Αλλά ας επικεντρωθούμε, προς το παρόν, στα ποτά του. "Η εν λόγω λίστα είναι η δική μας προσπάθεια ώστε να πλησιάσει κάποιος προς την ευδαιμονία, δοκιμάζοντας τα ποτά μας. Τα cocktails έχουν ονομαστεί με βάση τα κριτήρια, τα στάδια και τις προδιαγραφές με τα οποία μπορεί κάποιος να φτάσει προς μία ιδανική κατάσταση" μου λέει ο Νίκος Σωτηρόπουλος, παρουσιάζοντάς μου το μενού. Εκτός από αυτά, στο Beauty Killed the Beast θα βρει κανείς και ένα κλασικό cocktail που διαφοροποιείται κάθε μήνα αλλά και όλες τις σταθερές αξίες ενός μπαρ.

Στα highlights της λίστας Eudaimonia συγκαταλέγεται σίγουρα το Happiness (με λευκή τεκίλα, ανανά, μέλι και εξωτικά φρούτα) που έχει ένα άκρως τροπικό προφίλ, το δροσιστικό Theosis (με ρούμι, μαστίχα και ελληνικά βότανα) καθώς και το περίπλοκο The Soul (με βάση το bourbon), που διαθέτει αρκετά βοτανικά στοιχεία, αφήνοντας μία φρουτώδη επίγευση. Φυσικά, κανένα από τα υπόλοιπα 8 signatures του μενού δεν υπολείπεται σε δημιουργικότητα, χαρακτήρα και, ασφαλώς, γεύση. Αρκεί να βρεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου προτιμήσεις. 

BEAUTY KILLED THE BEAST ΠΟΤΑ 2
Happiness
BEAUTY KILLED THE BEAST ΠΟΤΑ 1
Ethics
BEAUTY KILLED THE BEAST ΠΟΤΑ 3
Theosis


Info

Παραμυθίας 14, Κεραμεικός
Tηλ. 2105240117


Διάβασε ακόμη για την ιστορία του πιο παλιού μπαρ της Αμερικής, το τελευταίο Martini στο Gin Joint, τον μύθο του απόλυτου αθηναϊκού after και πώς τα ελληνικά μπαρ πέρασαν στην εποχή του concept.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.