
Η καπνιστή αναβάθμιση της Margarita
Το μυστικό παραμένει πάντοτε το ίδιο: μία πραγματικά καλή τεκίλα.
Όπως συμβαίνει με όλα τα κλασικά cocktails, έτσι και για την Margarita υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξ' αυτών είναι δίχως αμφιβολία η καπνιστή και ελαφρώς πικάντικη εκδοχή της, που όμως πάντοτε έχει έναν αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή: Την τεκίλα.
Στην περίπτωση της Smoky Margarita, που μπορεί να τη συναντήσεις και ως Horseshoe Margarita (στην περίπτωση που χρησιμοποιείται τεκίλα Herradura Silver), το απόσταγμα αγαύης παντρεύεται με σκωτσέζικο ουίσκι και χυμό εσπεριδοειδών, σε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.
> Διάβασε ακόμη: Η πιο viral πίτα της εστιατορικής Αθήνας
Υλικά
- 1 μεζούρα τεκίλα
- 1/2 μεζούρα σκωτσέζικο ουίσκι
- 1/2 μεζούρα Grand Marnier
- 3/4 μεζούρας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 3/4 μεζούρας φρεσκοστυμμένο χυμό lime
- 1/2 μεζούρα σιρόπι αγαύης
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο.

Ανακινείς και σουρώνεις σε ποτήρι coupe.

Γαρνίρεις με αποξηραμένη φέτα λεμονιού.

Tip: Για να δώσεις ένα πιο πικάντικο twist μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη αποξηραμένο μάνγκο και σκόνη τσίλι.
Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις τo τέλειο Americano καθώς και την εναλλακτική του White Russian, Mudslide.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Ο Bob Dylan μόλις κυκλοφόρησε το δικό του ουίσκι
Και δε θα μπορούσε παρά να λέγεται Heaven's Door.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΓιατί μεθάς πιο εύκολα στον ήλιο
Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαίωσει έναν διάσημο αστικό μύθο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΜία γιορτή του Gin στο Λοκάλι
Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠώς το ουίσκι κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς των ποτών
Μία ιστορική αναδρομή που ξεκινά αρκετούς αιώνες πριν, περνά από ατέλειωτα χωράφια κριθαριού και σίκαλης, ξαποσταίνει σε δρύινα βαρέλια και καταλήγει στην απόλαυση της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςStoli Eco Bar, το πρώτο πράσινο μπαρ στην Ελλάδα
Την εμπειρία του πρώτου πράσινου bar στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πάνω από 12.000 επισκέπτες του Taste of Athens.
5 επιλογές σε τεκίλα και cocktails για τη National Tequila Day
Η ημέρα που η τεκίλα έχει την τιμητική της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σου δίνουμε τις κατάλληλες αφορμές για να γιορτάσεις κι εδώ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας