
Cocktails με κρασί για το υπόλοιπο των γιορτών
Κάτι εναλλακτικό, αντί για τα κλασικά Old Fashioned και gin-tonic.

Ακόμη κι αν δεν αποτελείς τον πιο φανατικό φίλο των spirits, αποκλείεται να μην σου αρέσει το κρασί. Οι γιορτές αποτελούν πάντοτε μία καλή ευκαιρία για να πιεις, οπότε γιατί να μην κάνεις λίγο πιο διασκεδαστική την όλη διαδικασία; Ακολουθούν 5 πολύ απλές και νόστιμες συνταγές για cocktails με κρασί, που θα συνοδεύσουν τα εορταστικά parties (ή ό,τι τέλος πάντων θυμίζει τέτοια λόγω των συνθηκών), τα γεύματα ή τις απλές συγκεντρώσεις με φίλους στο σπίτι.
Rojito

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, πρόκειται για ένα ποτό-παραλλαγή του Mojito, που μάλιστα έχει τις ρίζες του στην ισπανική πόλη της Κόρδοβα. Φτιάχνεται με ροζέ κρασί και ενδείκνυται για κάθε στιγμή της ημέρας.
Υλικά
- ροζέ κρασί
- lime
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- φύλλα δυόσμου
- ανθρακούχο νερό
- θρυμματισμένος πάγος
Εκτέλεση
- Τοποθετείς τα φύλλα δυόσμου και δύο σφήνες lime σε ένα χαμηλό ποτήρι και συνθλίβεις με ένα muddler.
- Προσθέτεις δύο ακόμη σφήνες lime και τη ζάχαρη και συνθλίβεις ξανά.
- Στη συνέχεια βάζεις τον πάγο και το κρασί, μαζί με λίγο ανθρακούχο νερό.
- Ανακατεύεις και συμπληρώνεις λίγη ακόμη ζάχαρη, αναλόγως προτιμήσεων.
- Γαρνίρεις με φύλλα μέντας και μία σφήνα lime.
> Διάβασε ακόμη: Επικά pairings για το φινάλε του 2021
Ginger wine

Πρόκειται για ένα ποτό που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και είναι εξαιρετικά εύκολο για κάθε ουρανίσκο, δίνοντας παράλληλα και κάποιες σπιρτόζες πινελιές λόγω του τζίντζερ.
Υλικά
- 1 μεζούρα λευκό κρασί
- 1 μεζούρα ginger ale
- 1 κ.σ. χυμό lime
- 1 φέτα lime
Εκτέλεση
- Βάζεις πάγο λίγο πάγο σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και προσθέτεις το κρασί, το ginger ale και το χυμό του lime.
- Γαρνίρεις με τη φέτα lime.
Bellini

Ελαφρύ, ευκολόπιοτο και απλούστατο καθώς αρκούν μόλις δύο υλικά για την παρασκευή του. Πλήρες από αρώματα και επιδραστικό με τον ουρανίσκο. Το Bellini δεν είναι ένα απλό ποτό αλλά ένα από τα cocktails-μνημεία της ιστορίας του αλκοόλ.
Υλικά
- prosecco
- 2 μεζούρες πουρές ροδάκινου
- 1/2 μεζούρα λικέρ Creme de peche (ροδάκινο)
- 1/4 μεζούρας χυμός λεμόνι
- 1 φέτα ροδάκινο
Εκτέλεση
- Χτυπάς τα 3 πρώτα υλικά με πάγο στο σέικερ και σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι.
- Απογεμίζεις με prosecco και ανακατεύεις ελαφρά.
- Γαρνίρεις με μια φέτα από ροδάκινο.
> Διάβασε ακόμη: Αναβαθμίζοντας τα κλασικά cocktails με ένα απροσδόκητο spirit
Limoncello cooler

Αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για κάθε χριστουγεννιάτικο πάρτι στο σπίτι, ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα εξαιρετικό απεριτίφ.
Υλικά
- 1/3 μεζούρας limoncello
- 1 1/2 μεζούρα prosecco
- 1 lime σε σφήνες
Εκτέλεση
- Στύβεις τις 3 από τις 4 σφήνες lime σε ένα ποτήρι σαμπάνιας.
- Προσθέτεις το limoncello και έπειτα το prosecco.
- Γαρνίρεις με την 4η σφήνα lime.
Lemon spritzer

Μία από τις πιο δροσιστικές και αναζωογονητικές συνταγές σε αυτή τη λίστα, που χρειάζεται ελάχιστα υλικά και είναι εξαιρετικά απλή στην παρασκευή της. Αν επιθυμείς ακόμη ένα twist, μπορείς να προσθέσεις στη γαρνιτούρα και μερικά φύλλα δυόσμου.
Υλικά
- 1 1/2 μεζούρα λευκό κρασί
- 1/3 μεζούρας ανθρακούχο νερό με λεμόνι
- φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση
- Αφού έχεις φροντίσει το κρασί να έχει μπει στο ψυγείο ώστε να είναι κρύο, το τοποθετείς σε ένα highball ποτήρι ή σε ένα κλασικό ποτήρι κρασιού.
- Συμπληρώνεις με το ανθρακούχο νερό και απογεμίζεις με πάγο.
- Γαρνίρεις με 1-2 φλούδες λεμονιού.
Δες ακόμη ποια είναι το ιδανικό pairing για τα 2 δημοφιλέστερα κρασιά και πώς θα φτιάξεις τα πιο κλασικά ιταλικά απεριτίφ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες