
Η ιστορία και η συνταγή του Screwdriver
Το μυστικό είναι η απλότητα.

Αποτελεί ένα από τα διαχρονικότερα highball και είναι εξαιρετικά απλό στην παρασκευή του. Η γοητεία του Screwdriver βρίσκεται στην απλότητά του, καθώς χυμός πορτοκαλιού και βότκα αναμιγνύονται, συν πορτοκαλάδα με ανθρακικό. Ακόμη και στην εποχή που το bartending έχει περάσει σε εξαιρετικά καινοτόμα επίπεδα δημιουργικότητας, το Screwdriver παραμένει μία επιλογή που κρατά χαρακτήρα. Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα αιώνιο ποτό.
Η ιστορία
Υπάρχουν δύο εκδοχές για την προέλευσή του: Η πρώτη θέλει να εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1949, με τον μύθο να λέει ότι το εμπνεύστηκαν Αμερικάνοι πιλότοι. Η άλλη θέλει εργάτες εργοστασίου να το δημιούργησαν το 1938 και επειδή δεν είχαν κουτάλι το ανακάτεψαν με κατσαβίδι.

Η συνταγή
Υλικά
- 1 1/2 μεζούρα βότκα
- 1 1/2 μεζούρα φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- πορτοκαλάδα με ανθρακικό
Εκτέλεση
Βάζεις τα δύο πρώτα υλικά σε highball ή old-fashioned ποτήρι με πάγο και ανακατεύεις.

Συμπληρώνεις με χυμό πορτοκαλιού και πορτοκαλάδα. Γαρνίρεις με μια φέτα πορτοκαλιού ή ένα κερασάκι μαρασκίνο.

Διάβασε ακόμη γιατί τα μπαρ στις ταινίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τα αγαπημένα ποτά του Ernest Hemingway, τα κορυφαία ουίσκι του 2020, την μπάρα της ευδαιμονίας στο Beauty Killed the Beast, τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ των bars και το εθνικό cocktail του Περού Pisco Sour.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες