Η ροζέ σαμπάνια του Brad Pitt

Το επόμενο βήμα στη συνεργασία των Jolie-Pitt με την οικογένεια Perrin είναι η Fleur de Miraval.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Σεπτεμβρίου 2020

Το Miraval, κυριολεκτικά από την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του, κέρδισε το οινόφιλο κοινό. Πλέον, θεωρείται το πιο δημοφιλές ροζέ της Προβηγκίας, συνδυάζοντας ποιότητα και κοσμοπολίτικη καταγωγή όσο κανένα άλλο κρασί της περιοχής. Αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην επιλογή των Brad Pitt και Angelina Jolie να συνεργαστούν (το 2012) με τη θρυλική οικογένεια Perrin.

Οι Perrin, ιδιοκτήτες του κορυφαίου Châteauneuf-du-Pape, του Château de Beaucastel (από το 1909), δεν ασχολούνται με κανένα project αν δεν υπάρχει σε αυτό προοπτική σε βάθος χρόνου. Για το λόγο αυτόν επέλεξαν να είναι συνέταιροι στο κτήμα και αυτή είναι μία από τις αιτίες που μετά το διαζύγιο των Brangelina το Miraval συνέχισε την ανοδική του πορεία. Το 2015 μάλιστα ξεκίνησε και η επέκταση του οινοποιείου που σήμερα είναι σε λειτουργία με προσθήκη, εκτός των άλλων, τσιμεντένιων δεξαμενών σε σχήμα αβγού για τη ζύμωση και την ωρίμανση των κρασιών.

Η ροζέ σαμπάνια του Brad Pitt

Στην ομάδα προστέθηκε κάποια στιγμή και ο διάσημος παραγωγός σαμπάνιας Rodolphe Péters (μετρ της μεθόδου saignée για τη δημιουργία ροζέ σαμπάνιας). Το αποτέλεσμα είναι η Fleur de Miraval, η νέα ροζέ σαμπάνια του Chateaux Miraval, που παρουσιάστηκε επίσημα. Το ροζ χρώματος κουτί φιλοξενεί τη σκουρόχρωμη φιάλη που διαθέτει μία ευδιάκριτη -επίσης ροζ- ετικέτα. Το περιεχόμενο του μπουκαλιού είναι η πιο φρέσκια οινική δημιουργία του κτήματος Miraval και για την οποία άπαντες στο Châteauneuf-du-Pape εργάστηκαν εντατικά την τελευταία πενταετία. Πρόκειται για ένα blend από Chardonnay (75%) και Pinot Noir (25%) που ωρίμασε σε βαρέλια στο Le Mesnil-sur-Oger για τρία χρόνια. Το πρώτο cuvée περιλαμβάνει 1.600 κάσες.

Η Fleur de Miraval αναμένεται στην αγορά προς τα μέσα Οκτωβρίου (ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για το καλοκαίρι αλλά τα πλάνα ανατράπηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού), με την τιμή της να υπολογίζεται περίπου στα €350/φιάλη.


Διάβασε ακόμη για 5 θρυλικά cocktails που δημιουργήθηκαν σε ξενοδοχεία, 10 τεκίλες με διάσημους ιδιοκτήτες, την εμπειρία της σπηλιάς της Armand de Brignac, τον Ryan Reynolds που μόλις πούλησε το gin του για €500.000.000 και την ιστορία πίσω από το Old Fashioned του Ryan Gosling στο Crazy, Stupid, Love.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό