Η ιστορία πίσω από το Old Fashioned του Ryan Gosling στο Crazy, Stupid, Love

Ο δημοφιλής ηθοποιός έμαθε τα μυστικά των cocktails από τον κορυφαίο bartender και συγγραφέα Eric Alperin.

Το Χόλιγουντ συνηθίζει να κάνει κάποια πολύ συγκεκριμένα λάθη όσον αφορά τα cocktails στις ταινίες. Για παράδειγμα, στο The Thin Man του 1934 -ίσως την πιο drinking-est ταινία που φτιάχτηκε ποτέ- ο ντετέκτιβ Nick Charles δίνει οδηγίες σε έναν bartender σχετικά με το πώς φτιάχνεται το Martini: Μέχρι τότε όλοι πίστευαν πως πρέπει να ακολουθείται αποκλειστικά η τεχνική του stirred. Την πεποίθηση αυτή ενίσχυσε ο James Bond με τη θρυλική πια ατάκα "shaken-not-stirred”. Για να μη μιλήσουμε καν για τη συμπεριφορά του Tom Cruise στο Cocktail. Γενικότερα, η μεγάλη οθόνη έχει δημιουργήσει πάρα πολλές παρανοήσεις σχετικά με το ποτό. Παραδόξως, ένα από τα ελάχιστα φιλμ που έχουν προσεγγίσει σωστά το όλο θέμα είναι η ρομαντική κωμωδία Crazy, Stupid, Love των Glenn Ficarra και John Requa. Στην παραγωγή του 2011, ο Ryan Gosling φτιάχνει ένα άψογο Old Fashioned στην προσπάθειά του να σαγηνεύσει την Emma Stone.

Gosling like a pro

Το κάνει, ακολουθώντας κατά γράμμα τις προσταγές της επικρατέστερης μέχρι σήμερα συνταγής και ασφαλώς με μοναδικό στυλ: Κύβος ζάχαρης, υπολογισμένο ουίσκι, καλός πάγος και μία μεγάλη φλούδα πορτοκαλιού.

> Διάβασε ακόμη: Όταν ο Johnnie Walker συνάντησε το La Casa de Papel

Σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα έχει δημιουργήσει μία σκηνή που εύκολα θα μπορούσε να παίξει μόνη της ως διαφημιστικό για κάποιο whisky brand που θέλει να προμοτάρει τα craft cocktails. Πώς και γιατί συνέβη αυτό; Η απάντηση ακούει σε ένα όνομα. Αυτό του Eric Alperin. 

Ο μέντορας πίσω από την μπάρα

Ο Νεοϋορκέζος bartender δραστηριοποιείται στο The Varnish, μπαρ του Λος Άντζελες, στο οποίο είναι και συν-ιδιοκτήτης ενώ έχει γράψει, μαζί με την Deborah Stoll το memoir/cocktail book Unvarnished: A Gimlet-Eyed Look at Life Behind the Bar. Το The Varnish αποτελεί από το 2009, όταν και άνοιξε, το πρώτο σημαντικό craft cocktail bar του LA.

Σε αυτό σύχναζαν αρκετοί εκκολαπτόμενοι σταρ του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων και ο Ryan Gosling. "Τότε έμενε στο κέντρο της πόλης και ερχόταν μαζί με άλλους νέους ηθοποιούς εδώ. Είχαμε γνωριστεί. Ένα βράδυ μου ζήτησε να τον μάθω να φτιάχνει κάποια cocktails, για έναν ρόλο που θα διεκδικούσε. Του πρότεινα να ξεκινήσουμε από τα κλασικά καθώς κάθε άντρας θα πρέπει να τα γνωρίζει, ειδικά το Old Fashioned" θυμάται ο Alperin, ο οποίος ξεκίνησε τα φροντιστήρια στον 39χρονο σήμερα Καναδό ηθοποιό.

> Διάβασε ακόμη: Έτσι πίνεται το ουίσκι σύμφωνα με τους Σκωτσέζους

"Πήγαμε στην μπουτίκ Bar Keeper και αγοράσαμε τον βασικό εξοπλισμό. Έπειτα, ξεκινήσαμε τις δοκιμές στο σπίτι του. Ήταν εξαρχής πάρα πολύ καλός, τα έπαιρνε αμέσως. Μετά από λίγες ημέρες έμοιαζε με επαγγελματία bartender" συμπληρώνει ο Alperin.

Από: Esquire UK

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.