Η ιστορία πίσω από το Old Fashioned του Ryan Gosling στο Crazy, Stupid, Love

Ο δημοφιλής ηθοποιός έμαθε τα μυστικά των cocktails από τον κορυφαίο bartender και συγγραφέα Eric Alperin.

Το Χόλιγουντ συνηθίζει να κάνει κάποια πολύ συγκεκριμένα λάθη όσον αφορά τα cocktails στις ταινίες. Για παράδειγμα, στο The Thin Man του 1934 -ίσως την πιο drinking-est ταινία που φτιάχτηκε ποτέ- ο ντετέκτιβ Nick Charles δίνει οδηγίες σε έναν bartender σχετικά με το πώς φτιάχνεται το Martini: Μέχρι τότε όλοι πίστευαν πως πρέπει να ακολουθείται αποκλειστικά η τεχνική του stirred. Την πεποίθηση αυτή ενίσχυσε ο James Bond με τη θρυλική πια ατάκα "shaken-not-stirred”. Για να μη μιλήσουμε καν για τη συμπεριφορά του Tom Cruise στο Cocktail. Γενικότερα, η μεγάλη οθόνη έχει δημιουργήσει πάρα πολλές παρανοήσεις σχετικά με το ποτό. Παραδόξως, ένα από τα ελάχιστα φιλμ που έχουν προσεγγίσει σωστά το όλο θέμα είναι η ρομαντική κωμωδία Crazy, Stupid, Love των Glenn Ficarra και John Requa. Στην παραγωγή του 2011, ο Ryan Gosling φτιάχνει ένα άψογο Old Fashioned στην προσπάθειά του να σαγηνεύσει την Emma Stone.

Gosling like a pro

Το κάνει, ακολουθώντας κατά γράμμα τις προσταγές της επικρατέστερης μέχρι σήμερα συνταγής και ασφαλώς με μοναδικό στυλ: Κύβος ζάχαρης, υπολογισμένο ουίσκι, καλός πάγος και μία μεγάλη φλούδα πορτοκαλιού.

> Διάβασε ακόμη: Όταν ο Johnnie Walker συνάντησε το La Casa de Papel

Σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα έχει δημιουργήσει μία σκηνή που εύκολα θα μπορούσε να παίξει μόνη της ως διαφημιστικό για κάποιο whisky brand που θέλει να προμοτάρει τα craft cocktails. Πώς και γιατί συνέβη αυτό; Η απάντηση ακούει σε ένα όνομα. Αυτό του Eric Alperin. 

Ο μέντορας πίσω από την μπάρα

Ο Νεοϋορκέζος bartender δραστηριοποιείται στο The Varnish, μπαρ του Λος Άντζελες, στο οποίο είναι και συν-ιδιοκτήτης ενώ έχει γράψει, μαζί με την Deborah Stoll το memoir/cocktail book Unvarnished: A Gimlet-Eyed Look at Life Behind the Bar. Το The Varnish αποτελεί από το 2009, όταν και άνοιξε, το πρώτο σημαντικό craft cocktail bar του LA.

Σε αυτό σύχναζαν αρκετοί εκκολαπτόμενοι σταρ του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων και ο Ryan Gosling. "Τότε έμενε στο κέντρο της πόλης και ερχόταν μαζί με άλλους νέους ηθοποιούς εδώ. Είχαμε γνωριστεί. Ένα βράδυ μου ζήτησε να τον μάθω να φτιάχνει κάποια cocktails, για έναν ρόλο που θα διεκδικούσε. Του πρότεινα να ξεκινήσουμε από τα κλασικά καθώς κάθε άντρας θα πρέπει να τα γνωρίζει, ειδικά το Old Fashioned" θυμάται ο Alperin, ο οποίος ξεκίνησε τα φροντιστήρια στον 39χρονο σήμερα Καναδό ηθοποιό.

> Διάβασε ακόμη: Έτσι πίνεται το ουίσκι σύμφωνα με τους Σκωτσέζους

"Πήγαμε στην μπουτίκ Bar Keeper και αγοράσαμε τον βασικό εξοπλισμό. Έπειτα, ξεκινήσαμε τις δοκιμές στο σπίτι του. Ήταν εξαρχής πάρα πολύ καλός, τα έπαιρνε αμέσως. Μετά από λίγες ημέρες έμοιαζε με επαγγελματία bartender" συμπληρώνει ο Alperin.

Από: Esquire UK

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και η ζωή ανάμεσα από ποτά, φυτά και sex toys

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος μιλά για το success story που ακούει στο όνομα Polyamorous, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Απολαμβάνοντας τη ζωή με την Casamigos, την τεκίλα των φίλων

Από τη μαγευτική Ιταλική Ριβιέρα μέχρι τις κοσμοπολίτικες Κυκλάδες, η Casamigos έχει τον δικό της τρόπο να ενισχύει στιγμές, εμπειρίες και σχέσεις.

Σύμφωνα με την επιστήμη ο James Bond είναι αλκοολικός

Η μόνη πραγματική απειλή για την υγεία του 007 είναι το Vesper Martini.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Linovatis, μία εντελώς διαφορετική οινική κατάσταση

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα της Κηφισιάς προσεγγίζει το κρασί με το δικό του, ξεχωριστό και νόστιμο, στυλ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Campari | Το Negroni Week επιστρέφει στα bar της Αθήνας

Το πιο εμβληματικό classic Campari cocktail γιορτάζει και μας προσκαλεί από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στα bar της πόλης.

Η αγαύη αποθεώνεται στη νέα, πιο γλυκιά Patron El Cielo

Η νέα PATRÓN El CIELO είναι η πρώτη τεκίλα της prestige κατηγορίας, που περνάει από τετραπλή απόσταξη για να γίνει Radiantly Smooth, Naturally Sweet.