Οι κορυφαίες τεκίλες του κόσμου για το 2021

Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της αγαύης αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τα World Tequila Awards.

Όπως πιθανότατα καταλαβαίνεις από τον ίδιο τον όρο, τα World Tequila Awards είναι ο ετήσιος διαγωνισμός που καταλήγει κάθε φορά στις κορυφαίες τεκίλες του κόσμου, χωρισμένες ανά βασική κατηγορία. Στο συγκεκριμένο θεσμό, που εντάσσεται στα έγκριτα World Drink Awards, μία ομάδα εμπειρογνωμόνων από τον κόσμο του ποτού δοκιμάζει αρκετά αποστάγματα καθώς και όλες τις νέες κυκλοφορίες, για να καταλήξει σε εκείνα που αξίζει να επικεντρωθεί το κοινό και τα μπαρ.

> Διάβασε ακόμη: Μία διαφορετική ματιά στο ιρλανδικό ουίσκι

Αναλυτικά οι καλύτερες τεκίλες του πλανήτη για το 2021 ανά κατηγορία:

Best Reposado -  Corazon

Οι κορυφαίες τεκίλες του κόσμου για το 2021

Φρουτώδη αρώματα, κόκκινο μήλο ενσωματωμένο σε νότες βελανιδιάς, κόκκοι καφέ και, ασφαλώς, αγαύη είναι τα στοιχεία που χάρισαν στη Corazon την κορυφή στην κατηγορία της Reposado.

Best Blanco - Lunazul

Η εν λόγω τεκίλα αποτελεί για σχεδόν 250 χρόνια μία από τις πιο smooth σε ολόκληρο το Μεξικό, με την Blanco εκδοχή της να είναι και η πιο αντιπροσωπευτική του brand. H 100% μπλε αγαύη μετατρέπεται σε ένα hand-crafted και one-of-a-kind προϊόν, με φυτικό χαρακτήρα, κομψή γεύση και μεταξένια υφή, με μακρύ και φρέσκο τελείωμα.

> Διάβασε ακόμη: O Tomas Estes ήταν ένας πραγματικός θρύλος της τεκίλας

Best Añejo - Corazon Expresiones del Corazón Thomas H Handy Sazerac Añejo

ΤΕΚΙΛΑ CORAZON ANEJO

Μία ειδική έκδοση της Corazon που κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Παλαίωσε για 19 μήνες σε παλιά βαρέλια αμερικανικού ουίσκι (πιο συγκεκριμένα, από το Buffalo Trace Distillery), προτού κάνει ένα πέρασμα και από casks που προηγουμένως φιλοξενούσαν Thomas H. Handy Sazerac Rye.

Η αγαύη βγαίνει εδώ με φινετσάτο τρόπο, με το σώμα της να ισορροπεί άψογα ανάμεσα στο πικάντικο και το γλυκό. Νότες από ζαχαρωτά, κέικ σύκων και καραμελωμένων φρούτων ακολουθούνται από δυόσμο, κανέλα και γαρίφαλο. Το μακρύ και ζεστό φινίρισμα αποκαλύπτει λεπτές νότες από μπαχάρι, καρύδα και μοσχοκάρυδο.

Best Extra Añejo - Cierto Private Collection

ΤΕΚΙΛΑ CIERTO

Η Cierto αποτελεί μία από τις πιο πολυβραβευμένες τεκίλες. Το όνομά της μεταφράζεται ως "αληθινό" και αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει. Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται αποκλειστικά ώριμη αγαύη. Ξεχωρίζει για το δυνατό της άρωμα και τις θαυμάσιες νότες καπνού, ανανά, μπανάνας και βανίλιας που βγάζει στο στόμα.

 


Διάβασε ακόμη για το ελληνικό βερμούτ που αξίζει την προσοχή σου, τις κορυφαίες ελληνικές μπύρες του 2021 και τα μάλλον πιο εναλλακτικά Martini που υπάρχουν.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.