Τα pairings του Negroni

Τι να φας μαζί με το πιο δημοφιλές cocktail του πλανήτη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Ιανουαρίου 2022

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως ο γλυκόπικρος χαρακτήρας του Negroni απαιτεί προσεκτικές και μελετημένες γαστρονομικές προσθήκες ώστε η όλη προσπάθεια συνοδείας του ποτού με φαγητό να μην καταλήξει σε ένα γευστικό Βατερλώ.

Τι τρως λοιπόν με το πιο δημοφιλές cocktail του πλανήτη αυτή τη στιγμή, ώστε να μεγιστοποιήσεις την εμπειρία;

Προσούτο και ελιές

Τα pairings του Negroni

Ok, μάλλον προφανές. Το πιο ιταλικό pairing στην ιστορία των ιταλικών pairings. Η πικράδα του ποτού είναι ιδανική ώστε να πλαισιώνει φαγητά (πχ τυριά) με πολύ έντονη γεύση αλλά και ελιές.

Mac n' Cheese

ΝΕΓΚΡΟΝΙ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ 3

Να κάτι που ίσως δεν περίμενες να διαβάσεις. Κι όμως, δεν είναι κάτι που προέρχεται από κάποιον τυχαίο: Ο Desmond Payne, Master Distiller του Beefeater, επιμένει πως ένα καλοφτιαγμένο macaroni and cheese, με προσθήκη μπέικον, μπορεί να συνοδεύσει άψογα το Negroni σου. Και ναι, αυτό αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσει κανείς.

Πίτσα

ΝΕΓΚΡΟΝΙ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ 4

Φυσικά και αναφερόμαστε στη φινετσάτη, λεπτή ιταλική πίτσα, με οποιοδήποτε topping ή μία απλή, καλοφτιαγμένη Μαργαρίτα.

> Διάβασε ακόμη: Τα ουίσκι που θα μας απασχολήσουν σοβαρά το 2022

Πικρή σοκολάτα

ΝΕΓΚΡΟΝΙ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ 1

Η περίπου umami αίσθηση του Negroni έρχεται να δέσει με μία καλή bitter σοκολάτα, αν ασφαλώς επιδιώκεις το συνοδευτικό σου να μην άπτεται της σφαίρας του αλμυρού. Ο γλυκόπικρος γευστικός συνδυασμός αναδεικνύει τις λεπτές, ξινές γεύσεις των κόκκινων φρούτων στο βερμούτ, δίνοντας στη σοκολάτα ένα επιπλέον βάθος, ώστε αυτή να μην υπερνικηθεί από το Campari.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί το Bacardi έχει μία νυχτερίδα στο logo του

Η ιστορία και οι μύθοι πίσω από το λογότυπο του δημοφιλούς ρουμιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σου

Ο Richard Geoffroy, μέχρι πρότινος chef de cave και public face της Dom Perignon, φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί όλοι πίνουν ουίσκι τον χειμώνα

Ρωτήσαμε τρεις καθ' ύλην αρμόδιους για το πώς σχετίζεται ο βασιλιάς των ποτών, το ουίσκι, με τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η απάντηση στο κρύο λέγεται Hot Buttered Rum

Είναι ό,τι λέει το όνομά του και μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό έπειτα από μία παγωμένη ημέρα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η καπνιστή αναβάθμιση της Margarita

Το μυστικό παραμένει πάντοτε το ίδιο: μία πραγματικά καλή τεκίλα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας