Το τρίποντο ρεκόρ του Steph Curry

Ο ηγέτης των Golden State Warriors μοιάζει -και είναι- ασταμάτητος, σημειώνοντας νέο ρεκόρ τριπόντων σε ένα μήνα στο ΝΒΑ.

Το βράδυ της Κυριακής, οι Golden State Warriors επικράτησαν με 117-113 των Sacramento Kings. Ο Steph Curry, συνεχίζοντας τις εξωπραγματικές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων πέτυχε 37 πόντους, κάνοντας τους καθ' ύλην αρμόδιους να ξανασκεφτούν το ποιος μπορεί να είναι ο πραγματικός MVP της φετινής κανονικής περιόδου του ΝΒΑ.

Μεταξύ άλλων, ο Curry σημείωσε 7 τρίποντα, φτάνοντας έτσι τα 85 σε διάστημα ενός μήνα, ξεπερνώντας τα 82 του James Harden από τον Νοέμβριο του 2019 και δημιουργώντας νέο ρεκόρ. Έχει μάλιστα ακόμη δύο ματς μέσα στον Απρίλιο για να βελτιώσει τη συγκομιδή του.

Ο ηγέτης των Warriors έχει 30 ματς φέτος με 30+ πόντους, εκ των οποίων τα 13 από τα τελευταία 14. "Νομίζω πως δεν υπάρχουν πια χαρακτηρισμοί για το παιχνίδι του Steph. Η επιλογή των σουτ του μέσα στο παρκέ είναι απίστευτη και η αποτελεσματικότητά του μοναδική" ανέφερε σχετικά με τη νέα εμφάνιση του Curry ο προπονητής Steve Kerr. Και ποιος να διαφωνήσει μαζί του;

Η βιογραφία

Γεννημένος στις 14 Μαρτίου του 1988 στο Άκρον του Οχάιο, ο Stephen Curry είναι γιος του πρώην παίκτη του ΝΒΑ Dell Curry και της παλιάς βολεϊμπολίστριας Sonya Curry. Μεγάλωσε στην Σάρλοτ, την εποχή που ο πατέρας του αγωνιζόταν στους Hornets. Πήγε σχολείο στην πόλη της Βόρειας Καρολίνας για να ακολουθήσει το Queensway Christian College στο Οντάριο. Εκεί, μπήκε στην ομάδα μπάσκετ και έμεινε μέχρι το 2002, για να ολοκληρώσει την κολεγιακή του πορεία τα 2 επόμενα χρόνια με το Davidson. Εκεί όπου είχε μ.ο. 25 πόντους στο NCAA.

Τελείωσε εκείνη τη σεζόν σαν πρώτος σκόρερ της South Conference και δεύτερος σε όλο το πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τον Kevin Durant. Επίσης, έσπασε το ρεκόρ τριπόντων του NCAA με 162 εύστοχα σουτ, ενώ συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα. 

Στο draft του 2009, ο Steph Curry επιλέχθηκε στο νο.7 από τους Golden State Warriors, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο αξίας $12.700.000. Το πρώτο του παιχνίδι ήρθε στις 28 Οκτωβρίου του ίδιου έτους απέναντι στους Houston Rockets, φορώντας την (ίδια μέχρι σήμερα) κιτρινο-μπλε φανέλα με τον αριθμό 30, το ίδιο νούμερο που φορούσε και ο πατέρας του, μερικά χρόνια πριν, όταν και εκείνος αγωνιζόταν στο ΝΒΑ. Λίγους μήνες αργότερα, ξεκινούν και τα προσωπικά ρεκόρ. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία, η οποία εξακολουθεί να γράφεται ακόμη στα παρκέ της καλύτερης μπασκετικής λίγκας του πλανήτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.