Στέφανος Τσιτσιπάς, ο νέος villain του παγκόσμιου τένις;

Τα ξένα ΜΜΕ και πολλοί αθλητές δεν έχουν ακριβώς και την καλύτερη άποψη για τον Έλληνα τενίστα. Και εξηγούν τους λόγους.

Δε χωρά αμφιβολία πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας αθλητής κορυφαίου επιπέδου, ένα από τα πιο καυτά ονόματα των courts και, μοιραία όσο και δικαιολογημένα, ένα από τα ονόματα που συνδέεται με το επερχόμενο τέλος της κυριαρχίας των Roger Federer, Rafa Nadal και Novak Djokovic. Ο Έλληνας τενίστας είναι ένας από εκείνους που θα οδηγήσουν το παγκόσμιο τένις στην επόμενη ημέρα του. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι συμπαθής σε όλους. Για την ακρίβεια ισχύει μάλλον το αντίθετο.

Τα ξένα Μέσα και ο Fognini

"Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει γίνει ο νο.1 δημόσιος κίνδυνος του τένις αυτή τη χρονιά. Τα λάθη του είναι αρκετά και αποτέλεσμα μίας σειράς ενεργειών: Από τις λογομαχίες του με άλλους παίκτες, την επικοινωνία με τον πατέρα του, Απόστολο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και τα αμφιλεγόμενα, μακρά σε διάρκεια και επαναλαμβανόμενα ταξίδια του μέχρι την τουαλέτα" γράφει για τον 23χρονο τενίστα η ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής AS, που κάνει εκτενή αναφορά και στην πρόσφατη αντιπαράθεσή του με τον Ιταλό Fabio Fognini, μετά την αναμέτρησή τους στους 32 του Indian Wells. 

Υπενθυμίζουμε πως ο Ιταλός αθλητής είχε εκνευριστεί με τον Τσιτσιπά, αναφέροντας πως "Παίζει ένας εναντίον δύο. Μιλά όλη την ώρα με τον πατέρα του". "Δεν τον άκουγα" απάντησε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος γενικά επιμένει πως δεν παραβιάζει κανέναν κανόνα με τα όσα κάνει - κάτι που ισχύει. Το (σε αθλητικά πλαίσια) ανεκτό ή νόμιμο βέβαια δεν είναι πάντοτε και το ηθικό.

Έναν μήνα πριν, το Yahoo! Sport έκανε λόγο για τον "villain του US Open Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ακολούθησε τις συνηθισμένες τακτικές του εναντίον του νεαρού Ισπανού Carlos Alcaraz, διχάζοντας για ακόμη μία φορά τον κόσμο του τένις".

Όχι ακριβώς και τα πιο επιτιμητικά σχόλια αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Σκέψου δηλαδή κατ' αντιστοιχία τις περιπτώσεις του Jose Mourinho, του Diego Simeone ή του Diego Costa από τον ποδοσφαιρικό κόσμο. 

Ο Medvedev, ο Murray και ο Zverev

Ο Daniil Medvedev εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο κακός δαίμονες του Στέφανου Τσιτσιπά, κι αυτό γιατί αποτελεί έναν αντίπαλο που συνήθως επικρατεί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η αρχή της κόντρας τους άρχισε το 2018 στο Μαϊάμι, όταν ο Τσιτσιπάς δεν έδωσε το χέρι στον Medvedev όταν ο τελευταίος τον κέρδισε. Ακολούθησε και μία βρισιά στα ρώσικα.

Η αντιπαλότητα είχε και συνέχεια το 2019, στη Σανγκάη. Ο Medvedev επικράτησε και πάλι, με τον Τσιτσιπά να λέει μετά το παιχνίδι πως ο Ρώσος "παίζει βαρετό τένις", προκαλώντας φυσικά την αντίδρασή του: "Ο Τσιτσιπάς; Αλήθεια; Είπε ότι το παιχνίδι μου είναι βαρετό; Ο καθένας έχει το δικό του στιλ παιχνιδιού. Αν φαίνεται βαρετό σε κάποιον, τότε ok". Προφανέστατα, θα έχουμε μπόλικα συναρπαστικά ματς στο μέλλον. Και αρκετά επεισόδια επίσης.

Στέφανος Τσιτσιπάς, ο νέος villain του παγκόσμιου τένις;Getty Images

O Alexander Zverev είναι επίσης ένας ακόμη τενίστας που έχει κατηγορήσει τον Τσιτσιπά για επικοινωνία με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια του Cincinnati Masters 1000 πριν μερικούς μήνες. Ο 24χρονος Γερμανός μάλιστα ανέφερε πως ο πατέρας Τσιτσιπάς έστελνε στο γιο του μηνύματα στο κινητό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με προπονητικές οδηγίες, την ώρα που αυτός ήταν στην τουαλέτα.

Στο US Open, ο Andy Murray ήταν ένας ακόμη που εκνευρίστηκε με τον αθλητή από τη χώρα μας. Ο Σκωτσέζος δε μάσησε καθόλου τα λόγια του: "Δεν έχω κανέναν σεβασμό γι' αυτόν". 

To Τwitter και το εμβόλιο

Σε όλα τα παραπάνω σχετικά με την εικόνα που έχουν αρκετοί για τον Στέφανο Τσιτσιπά, έρχονται να προστεθούν τόσο μία σειρά από ατυχή tweets του ίδιου -πολλά εκ των οποίων στο χειρότερο δυνατό timing- όσο και η στάση που κράτησε δημόσια για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.