Όταν ο Michael Jordan παραλίγο να πάει στους Boston Celtics

Θα μπορούσες να φανταστείς ποτέ τον Air με τα πράσινα της Βοστώνης;

Τρελό. Οριακά απίθανο. Κι όμως, βλέποντας την ιστορία με όρους του σήμερα (και ασφαλώς γνωρίζοντας τι συνέβη στην πορεία), κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις σκέψεις του front office των Chicago Bulls να μην τολμήσουν να υπογράψουν -και πάλι- τον Michael Jordan αμέσως μετά την πρώτη φορά που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Απόσυρση που γεννά ευκαιρίες

Βρισκόμαστε στο φθινόπωρο του 1993. Ο Jordan, στις 6 Οκτωβρίου, ανακοινώνει την απόφασή του να αποσυρθεί από τα παρκέ του ΝΒΑ, αναφέροντας πως έχασε την όρεξή του για το μπάσκετ. Λίγους μήνες μετά συμπλήρωσε πως ήταν και η απώλεια του πατέρα του που τον ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση. 

Όταν ο Michael Jordan παραλίγο να πάει στους Boston Celtics

Στις 7 Φεβρουαρίου του 1994, ο MJ θα ξεκινούσε μία νέα καριέρα -ή τουλάχιστον θα προσπαθούσε- στο μπέιζμπολ, υπογράφοντας συμβόλαιο με τους Chicago White Sox, οι οποίοι άνηκαν -και αυτοί- στον ιδιοκτήτη των Bulls, Jerry Reinsdorf.

> Διάβασε ακόμη: Πώς οι Chicago Bulls καταστράφηκαν μετά τον Michael Jordan

Τον Μάρτιο του 1995, ο Jordan αποφάσισε να εγκαταλείψει το μπέιζμπολ και να επιστρέψει εκεί όπου πάντοτε άνηκε, στα παρκέ του ΝΒΑ. Στις 18 του εν λόγω μήνα, χρησιμοποίησε μόλις 2 λέξεις για να σηματοδοτήσει την επιστροφή του: "I'm back".

Την αμέσως επόμενη ημέρα, βρέθηκε στο γήπεδο και το ματς των Bulls με τους Indiana Pacers, σκοράροντας μάλιστα 19 πόντους, σε ένα παιχνίδι που είχε την μεγαλύτερη τηλεθέαση μέχρι τότε (για αγώνα της regular season). Παρότι μπορούσε να φορέσει το νο.23 -που οι Ταύροι είχαν αποσύρει προς την τιμήν του λίγους μήνες πριν- επέλεξε το '45' - τον ίδιο αριθμό που είχε και στο μπέιζμπολ.

Μία πρόταση τη σωστή στιγμή

Όλα τα παραπάνω, παραλίγο να μη συμβούν ποτέ και αιτία προσπάθησε να γίνει ο M.L. Carr. Ο πρώην General Manager και προπονητής των Boston Celtics ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε να μιλήσει και να πείσει τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών να απαρνηθεί τους Bulls και να ενταχθεί σε ένα επίσης θρυλικό franchise του ΝΒΑ.

ΜΑΪΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Μάλιστα, για να είναι και τυπικός απέναντι σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Carr προσέφερε στον Jerry Krause ένα draft pick πρώτου γύρου, μόνο και μόνο για να τους επιτρέψουν οι Bulls να μπει σε συζητήσεις με τον MJ. Οι Celtics, σύμφωνα πάντοτε με τις φήμες της εποχής αλλά και κάποιες πληροφορίες ανθρώπων τους που έγιναν γνωστές χρόνια μετά, ήταν ξετρελαμένοι με την ιδέα πως ένας αθλητής σαν τον Jordan θα μπορούσε να φορέσει τη φανέλα τους, βλέποντας στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα τους καθοδηγούσε στην μετά-Bird εποχή

Την παραπάνω πρόταση ο πρώην GM των Ταύρων φέρεται να την άκουσε αλλά ποτέ δεν παραδέχτηκε δημόσια, μέχρι τον θάνατό του τον Μάρτιο του 2017, την ύπαρξή της. Είναι άγνωστο πόσο στενές υπήρξαν οι επαφές του Carr με τον Air, αν ποτέ του έγινε επίσημη πρόταση και κατά πόσο ο ίδιος το σκέφτηκε. Πάντως είναι μία εξόχως ιντριγκαδόρικη ιστορία και ένα γοητευτικό what if.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν το The Last Dance ήταν ένα μεγάλο ψέμα;

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε τη συνέχεια, με τον Michael Jordan να συνεχίζει στο Σικάγο, να κερδίζει άλλους τρεις τίτλους, να αποσύρεται ξανά, να επιστρέφει στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Washington Wizards  και εν τέλει να κρεμά οριστικά τα παπούτσια του, στις 16 Απριλίου 2003.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear