
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έγινε (κι αυτός) Λοκάλι
Η cool ελληνική pub στου Ψυρρή αναβαθμίζει το κομμάτι του φαγητού με ηχηρές προσθήκες.
Πίσω στον Ιούνιο του 2019, το Λοκάλι ήρθε στη ζωή μας και συστήθηκε αμέσως σαν μία πραγματικά ξεχωριστή πρόταση: Μία ελληνική pub του σήμερα, όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει ποιοτικό καφέ, νόστιμο φαγητό και καλοφτιαγμένα ποτά σε ένα άκρως χαλαρωτικό και cool περιβάλλον. Το concept διατηρήθηκε στο ακέραιο και φρόντισε μάλιστα να βελτιώνεται συνεχώς, κάτι που άλλωστε πιστοποιείται (και) από την αμέσως viral αυλή του και, μετέπειτα, την εξίσου viral ταράτσα του.
Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, το ιδιαίτερο εγχείρημα των Δημήτρη Κιάκου και Χριστίνας Μοάτσου (Gin Joint), Κώστα Σκουλικαράκη (Circus κ.α.) και Ρένου Γραμμένου (Upupa Epops) κάνει το επόμενο βήμα στο κομμάτι του φαγητού, ξεκινώντας εδώ και μερικές ημέρες τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (ως consulting chef) και τον εξίσου αξιόλογο, στενό συνεργάτη του, Ανέστη Ποιμενίδη (ως head chef).

Είναι πλέον προφανές πως οι γευστικές διαδρομές της κουζίνας στο Λοκάλι θα ακολουθήσουν μία comfort εκδοχής του ελληνικού γκουρμέ. Το μενού, το οποίο θα εμπλουτιστεί περαιτέρω προσεχώς, προσαρμόζεται στην εποχικότητα, όντας πάντοτε φρέσκο και κατεξοχήν ελληνικό, ποιοτικό και ασφαλώς καλομαγειρεμένο.
Τα πιάτα έχουν τη λογική to share, χωρισμένα σε βασικές κατηγορίες: Από αρτοβουτήματα και πλούσιες σαλάτες μέχρι θαλασσινά και γήινα πιάτα (Vitellο... Αλοννησάτο με τόνο Αλοννήσου και ριζότο σπανακόρυζο, λαυράκι ταρτάρ και ψητός μπακαλιάρος με τσιγαρίδα, κροκέτες κοκκινιστού κόκορα και χοιρινό αγκιναράτο κ.α.), στο ύφος πάντοτε του σεφ Χαραλαμπόπουλου.

Παράλληλα, υπάρχει παιδικό μενού καθώς και brunch - ή πιο ορθά, δεκατιανό, με το club sandwich με σύγκλινο Μάνης, κασέρι και μαγιονέζα σχοινόπρασο να είναι μία εκ των πειστικότερων αποδείξεων αυτού.
Info
Σαρρή 44, Ψυρρή
Τηλ. 210 3250673
www.tolokali.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα