Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έγινε (κι αυτός) Λοκάλι

Η cool ελληνική pub στου Ψυρρή αναβαθμίζει το κομμάτι του φαγητού με ηχηρές προσθήκες.

Πίσω στον Ιούνιο του 2019, το Λοκάλι ήρθε στη ζωή μας και συστήθηκε αμέσως σαν μία πραγματικά ξεχωριστή πρόταση: Μία  ελληνική pub του σήμερα, όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει ποιοτικό καφέ, νόστιμο φαγητό και καλοφτιαγμένα ποτά σε ένα άκρως χαλαρωτικό και cool περιβάλλον. Το concept διατηρήθηκε στο ακέραιο και φρόντισε μάλιστα να βελτιώνεται συνεχώς, κάτι που άλλωστε πιστοποιείται (και) από την αμέσως viral αυλή του και, μετέπειτα, την εξίσου viral ταράτσα του

Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, το ιδιαίτερο εγχείρημα των Δημήτρη Κιάκου και Χριστίνας Μοάτσου (Gin Joint), Κώστα Σκουλικαράκη (Circus κ.α.) και Ρένου Γραμμένου (Upupa Epops) κάνει το επόμενο βήμα στο κομμάτι του φαγητού, ξεκινώντας εδώ και μερικές ημέρες τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (ως consulting chef) και τον εξίσου αξιόλογο, στενό συνεργάτη του, Ανέστη Ποιμενίδη (ως head chef).

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έγινε (κι αυτός) Λοκάλι

Είναι πλέον προφανές πως οι γευστικές διαδρομές της κουζίνας στο Λοκάλι θα ακολουθήσουν μία comfort εκδοχής του ελληνικού γκουρμέ. Το μενού, το οποίο θα εμπλουτιστεί περαιτέρω προσεχώς, προσαρμόζεται στην εποχικότητα, όντας πάντοτε φρέσκο και κατεξοχήν ελληνικό, ποιοτικό και ασφαλώς καλομαγειρεμένο.

Τα πιάτα έχουν τη λογική to share, χωρισμένα σε βασικές κατηγορίες: Από αρτοβουτήματα και πλούσιες σαλάτες μέχρι θαλασσινά και γήινα πιάτα (Vitellο... Αλοννησάτο με τόνο Αλοννήσου και ριζότο σπανακόρυζο, λαυράκι ταρτάρ και ψητός μπακαλιάρος με τσιγαρίδα, κροκέτες κοκκινιστού κόκορα και χοιρινό αγκιναράτο κ.α.), στο ύφος πάντοτε του σεφ Χαραλαμπόπουλου.

ΛΟΚΑΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ 3

Παράλληλα, υπάρχει παιδικό μενού καθώς και brunch - ή πιο ορθά, δεκατιανό, με το club sandwich με σύγκλινο Μάνης, κασέρι και μαγιονέζα σχοινόπρασο να είναι μία εκ των πειστικότερων αποδείξεων αυτού.


Info

Σαρρή 44, Ψυρρή
Τηλ. 210 3250673
www.tolokali.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας