
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έγινε (κι αυτός) Λοκάλι
Η cool ελληνική pub στου Ψυρρή αναβαθμίζει το κομμάτι του φαγητού με ηχηρές προσθήκες.
Πίσω στον Ιούνιο του 2019, το Λοκάλι ήρθε στη ζωή μας και συστήθηκε αμέσως σαν μία πραγματικά ξεχωριστή πρόταση: Μία ελληνική pub του σήμερα, όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει ποιοτικό καφέ, νόστιμο φαγητό και καλοφτιαγμένα ποτά σε ένα άκρως χαλαρωτικό και cool περιβάλλον. Το concept διατηρήθηκε στο ακέραιο και φρόντισε μάλιστα να βελτιώνεται συνεχώς, κάτι που άλλωστε πιστοποιείται (και) από την αμέσως viral αυλή του και, μετέπειτα, την εξίσου viral ταράτσα του.
Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, το ιδιαίτερο εγχείρημα των Δημήτρη Κιάκου και Χριστίνας Μοάτσου (Gin Joint), Κώστα Σκουλικαράκη (Circus κ.α.) και Ρένου Γραμμένου (Upupa Epops) κάνει το επόμενο βήμα στο κομμάτι του φαγητού, ξεκινώντας εδώ και μερικές ημέρες τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (ως consulting chef) και τον εξίσου αξιόλογο, στενό συνεργάτη του, Ανέστη Ποιμενίδη (ως head chef).

Είναι πλέον προφανές πως οι γευστικές διαδρομές της κουζίνας στο Λοκάλι θα ακολουθήσουν μία comfort εκδοχής του ελληνικού γκουρμέ. Το μενού, το οποίο θα εμπλουτιστεί περαιτέρω προσεχώς, προσαρμόζεται στην εποχικότητα, όντας πάντοτε φρέσκο και κατεξοχήν ελληνικό, ποιοτικό και ασφαλώς καλομαγειρεμένο.
Τα πιάτα έχουν τη λογική to share, χωρισμένα σε βασικές κατηγορίες: Από αρτοβουτήματα και πλούσιες σαλάτες μέχρι θαλασσινά και γήινα πιάτα (Vitellο... Αλοννησάτο με τόνο Αλοννήσου και ριζότο σπανακόρυζο, λαυράκι ταρτάρ και ψητός μπακαλιάρος με τσιγαρίδα, κροκέτες κοκκινιστού κόκορα και χοιρινό αγκιναράτο κ.α.), στο ύφος πάντοτε του σεφ Χαραλαμπόπουλου.

Παράλληλα, υπάρχει παιδικό μενού καθώς και brunch - ή πιο ορθά, δεκατιανό, με το club sandwich με σύγκλινο Μάνης, κασέρι και μαγιονέζα σχοινόπρασο να είναι μία εκ των πειστικότερων αποδείξεων αυτού.
Info
Σαρρή 44, Ψυρρή
Τηλ. 210 3250673
www.tolokali.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα