Τα εστιατόρια της νέας σεζόν
Το φρέσκο fine dining, η υψηλή κρεατοφαγία και οι αφίξεις-εκπλήξεις του φθινοπώρου.
Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι απανταχού foodies ξεκινούν την αναζήτησή τους για εκείνα τα spots της πόλης -κυρίως τα νέα εστιατόρια της Αθήνας- που θα κάνουν πιο απολαυστικές τις ημέρες και τις νύχτες τους αλλά -ας είμαστε ειλικρινείς- και θα γεμίσουν και τα Instagram feed τους. To Esquire έκανε την έρευνά του και παρουσιάζει όλα εκείνα που έρχονται σύντομα ή είναι ήδη εδώ και θα μας απασχολήσουν, για όλους τους σωστούς λόγους.
Μετά το Delta, το Senta
Δε χωρά αμφιβολία πως το Delta θα εξακολουθήσει να αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα εστιατορικά projects της πόλης τους. Μετά το soft -ουσιαστικά και λόγω των συνθηκών- opening του καλοκαιριού, ο Θάνος Φέσκος, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και η υπόλοιπη ομάδα έχουν βάλει για τα καλά μπροστά τις μηχανές με τις εντυπώσεις να είναι κάτι παραπάνω από θετικές.


Εκτός από το Delta, το Δειπνοσοφιστήριον παρουσιάζει προσεχώς και το νέο ιαπωνικό εστιατόριο του ομίλου, το Senta, στη Στοά Σπύρου Μήλιου και σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η εταιρεία Qproject.

Εκεί, την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο σεφ Νίκος Πολιτάκος, που φιλοδοξεί να μας συστήσει τις δικές του ιδέες πάνω σε πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας με αναφορές και σε άλλες γαστρονομικές κουλτούρες.
> Διάβασε ακόμη: Χρυσοί Σκούφοι 2021: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας
Κρεατοφαγία για όλους
Προς τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται στο Κολωνάκι το Brutus, στον χώρο του παλιού Nikkei. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα steak house αλλά όχι με την κλασική έννοια (υπό την επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου). Τι ακριβώς εννοώ; Ναι μεν εδώ θα υπάρχουν κάποιες από τις δημοφιλέστερες κοπές (ribeye, porterhouse, New York strip steak) αλλά παράλληλα θα μπορεί κανείς να παραγγείλει και πιο ιδιαίτερα πιάτα όπως χειροποίητα λουκάνικα πάπιας ή κοτόπουλο γεμιστό με φουαγκρά και τρούφα.

Παραμένοντας σε κρεατοφαγικές κατευθύνσεις αλλά αλλάζοντας γειτονιά, εξίσου ενδιαφέρον φαίνεται και το επόμενο project του La Meat Maison, στα βόρεια προάστια. Αφορά ένα spot που θα συνδυάζει το deli με το εστιατόριο: Το νέο μέρος αναμένεται λίγο πριν τις γιορτές και θα διαθέτει τόσο τραπέζια όπου θα μπορεί κανείς να τσιμπήσει (burger, αλλαντικά κ.α.) συνοδεία κρασιού, ενώ ταυτόχρονα θα επιλέγει υψηλής ποιότητας προϊόντα για το σπίτι.
> Διάβασε ακόμη: Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ
Το νέο fine dining
Αφήνοντας τα βόρεια για τα νότια προάστια, μία περίπτωση που θα μας απασχολήσει σοβαρά το επόμενο διάστημα είναι και η κουζίνα του Αντώνη Πεχλιβανάκη στο εστιατόριο Maraveal του Glyfada Riviera Hotel (αλλά και στο Atoll Pool Bar, στην πιο χαλαρή εκδοχή της).

Ο ταλαντούχος σεφ χαρακτηρίζεται από την πολυσυλλεκτικότητα στις γεύσεις του, αποτέλεσμα των εμπειριών, του ταλέντου, των παραστάσεων αλλά και της τρομερά σχολαστικής δουλειάς που έχει γίνει στο "χειροποίητο" κομμάτι - σχεδόν τα πάντα φτιάχνονται εδώ.

Ένα από τα πιο ηχηρά openings του φθινοπώρου (μέσα στον Οκτώβριο) θα είναι και το Soil, ένα fine dining εστιατόριο με την υπογραφή των Τάσου Μαντή (που ασφαλώς γνωρίζεις από την Michelinάτη δουλειά στο Hytra) και Αλέξανδρου Μουρίδη. Σε ένα πολλά υποσχόμενο σημείο του Παγκρατίου, κοντά στο Καλλιμάρμαρο, ο περίφημος κήπος του σεφ Μαντή στο Αλεποχώρι θα ξεδιπλώσει στα πιάτα του εστιατορίου το μεγαλύτερο ποσοστό των δυνατοτήτων του.
> Διάβασε ακόμη: Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese
Γεύση 5*
Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα αποκτήσει σύντομα και ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο που φιλοδοξεί να υποστηρίξει ουσιαστικά τον τίτλο του πρώτου 5-star food destination hotel, πίσω ακριβώς από την Παλιά Βουλή.


Το Milos θα μεταφέρει την εμπνευσμένη ιστορία του δημοφιλούς γαστρονομικού σποτ και σε άλλα πεδία, σηματοδοτώντας ασφαλώς ένα ολόφρεσκο κεφάλαιο, με επίκεντρο ασφαλώς τη γεύση και με την υπογραφή του Κώστα Σπηλιάδη. Το seafood θα βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο.
Όπως καταλαβαίνεις, η εν λόγω λίστα θα ανανεώνεται διαρκώς. Stay tuned.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.